Přestavba N1 na M1
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestavba N1 na M1
asi tak
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
- Reklama
Takže dnes po ránu mi volal p. Horák z a dal mi potřebné informace:
záleží co má kdo zapsáno ve velkém TP. Pokud tam je, že "odstranění přepážky se považuje za přestavbu" je to v pohodě, dá se to.
Pokud je tam napsáno, že přestavba není možná (např. při změně obsaditelnosti) , smůla. Říkal, že se to týká hlavně 7místných přestavovaných na N1.
Prý kdybych mu poslal VIN kód, řekl by mi to hned. Mám v TP tu první variantu ( ) tak posílám oskenovanou kopii TP a stručnou žádost o vyjádření emailem do Prahy, oni mi obratem pošlou číslo účtu kam převedu 1000Kč a na základě toho mi pošlou schválení přestavby.
O postupu a dalších krocích budu informovat.
záleží co má kdo zapsáno ve velkém TP. Pokud tam je, že "odstranění přepážky se považuje za přestavbu" je to v pohodě, dá se to.
Pokud je tam napsáno, že přestavba není možná (např. při změně obsaditelnosti) , smůla. Říkal, že se to týká hlavně 7místných přestavovaných na N1.
Prý kdybych mu poslal VIN kód, řekl by mi to hned. Mám v TP tu první variantu ( ) tak posílám oskenovanou kopii TP a stručnou žádost o vyjádření emailem do Prahy, oni mi obratem pošlou číslo účtu kam převedu 1000Kč a na základě toho mi pošlou schválení přestavby.
O postupu a dalších krocích budu informovat.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
informuj,určitě.takže tam kde mám auto evidivaný mám tam volat,nebo do šumperk?
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
mám tam napsáno--nákladní automobil terenni-skřínovy dodavkovy-kateg.vozidla-N1G mám to psaný ve velkém techničáku hned nahoře
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Žádost se píše na centrálu - dovozci do Prahy. Na starosti to má p. Horák a upřednostňuje emaily. horak.stanislav@hyundai.czpepan píše:mám tam napsáno--nákladní automobil terenni-skřínovy dodavkovy-kateg.vozidla-N1G mám to psaný ve velkém techničáku hned nahoře
Doufám, že ho teď nezahltíte poštou a on nebude mít čas na mou žádost.
Jinak to jestli to jde či nejde by se mělo poznat z textů v TP strana 2 dole "další záznamy". Pokud si ani pak nebudeš jistý, pošli na VIN kód a oni už Ti poví.
Ahoj,
provedl jsem před dvěma roky přestavbu SF 2,4 z M1 na MG bez problémů při jediné návštěvě na DI. ( G má znamenat terénní )
1. vyplnit žádost na DI o povolení přestavby
2. po odouhlasení ( tuším 3000 Kč ) dojet na STK že jsi provedl přestavbu - tedy vyjmul mříž a její upevňovací body - případně odstranil folie
3. STK provede důkladnou prohlídku a potvrdí provedení přestavby
4. DI vydá nový TP a OTP
sám jsem se divil jak snadné
Nicméně nevěřím, že by bylo možné odstranit přepážku a nadále využívat odpočtu DPH - vždy bylo řečeno, že odpočet DPH bez mřížky bude možný u aut, která takto budou homologována. Takže možná u současných modelů, ale u starších bych to nepovažoval za relevantní - těžko bude nyní někdo homologovat SF první generace jako N1 bez mřížky.
Ale v dnešní převratné době je možné i nemožné.
Udržujte forum živé zkušenostmi, ať na tom všichni aktuálně vyděláme.
clay
provedl jsem před dvěma roky přestavbu SF 2,4 z M1 na MG bez problémů při jediné návštěvě na DI. ( G má znamenat terénní )
1. vyplnit žádost na DI o povolení přestavby
2. po odouhlasení ( tuším 3000 Kč ) dojet na STK že jsi provedl přestavbu - tedy vyjmul mříž a její upevňovací body - případně odstranil folie
3. STK provede důkladnou prohlídku a potvrdí provedení přestavby
4. DI vydá nový TP a OTP
sám jsem se divil jak snadné
Nicméně nevěřím, že by bylo možné odstranit přepážku a nadále využívat odpočtu DPH - vždy bylo řečeno, že odpočet DPH bez mřížky bude možný u aut, která takto budou homologována. Takže možná u současných modelů, ale u starších bych to nepovažoval za relevantní - těžko bude nyní někdo homologovat SF první generace jako N1 bez mřížky.
Ale v dnešní převratné době je možné i nemožné.
Udržujte forum živé zkušenostmi, ať na tom všichni aktuálně vyděláme.
clay
Santa Fe 2,7i V6 + Santa Fe 2,4i - nyní LPG sekvence
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
já zítra napíšu na tu centrálu a uvidím.
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
takže jsem napsal email s ofoceným techničákem, po zaplacení 1.000,-Kč mi pošlou schválení přestavby ...
jenomže, a to se prosím klidně divte ... já chci přestavbu na M1 ale nechci vyndávat mříž...
jak mám zjištěno, mříž je standardně homologovaná a mohu ji mít i v M1 osobáku.
jsem nebo nejsem povinen ji vyndat ??? potom mi ale nedochází co jako budu dělat na té prohlídce na STK
P.S. mříž mám kvůli zboží, mám jím oddělené jakoby 2 nákladové prostory, kufr a místo na složených zadních sedadlech ... a proč tedy chci tu slavnou přestavbu ? kdyby kvůli ničemu tak kvůli mýtu, až nějakej kokot vymyslí že s tažným má Santička přes 3,5 tuny tak bych se se svými kilometry asi nedoplatil ... a v čem je potom ta finta ? přece v tom že mýto je JEN pro NÁKLADNÍ vozidla !
jenomže, a to se prosím klidně divte ... já chci přestavbu na M1 ale nechci vyndávat mříž...
jak mám zjištěno, mříž je standardně homologovaná a mohu ji mít i v M1 osobáku.
jsem nebo nejsem povinen ji vyndat ??? potom mi ale nedochází co jako budu dělat na té prohlídce na STK
P.S. mříž mám kvůli zboží, mám jím oddělené jakoby 2 nákladové prostory, kufr a místo na složených zadních sedadlech ... a proč tedy chci tu slavnou přestavbu ? kdyby kvůli ničemu tak kvůli mýtu, až nějakej kokot vymyslí že s tažným má Santička přes 3,5 tuny tak bych se se svými kilometry asi nedoplatil ... a v čem je potom ta finta ? přece v tom že mýto je JEN pro NÁKLADNÍ vozidla !
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010
Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010
Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Tak dnes mi dorazil od importéra souhlas s přestavbou. Volám do servisu, jak se domluvíme a ouha. Prý včera dostali informaci od importéra, že snad ministerstvo financí bojuje proti vyndavání mřížek (proč??) a prý prozatím nebude vydávat souhlasy, ale že prý když už ho mám, tak že mi to vyndají pokud budu potřebovat papír o odborné demontáži. Prý práce na půl hodiny. A víc jak postupovat nevěděli. Tak jsem volal známému, který se živí přihlašováním a různou administrativou kolem aut a ten mi řekl, že si není 100% jistý, ale že snad budu potřebovat povolení z dopravního inspektorátu na přestavbu a s tím povolením a potvrzením o demontáži pak půjdu na technickou a poté mi vystaví nové techničáky. O tom povolení z DI mi to přesně zjistí v pondělí, protože v současné době je všechno každý týden jinak.
Jinak podmínkou přestavby dle toho "souhlasu" je demontáž mřížky a odstranění zaslepujících fólií z bočních okýnek.
V pondělí budu chytřejší .......
Jinak podmínkou přestavby dle toho "souhlasu" je demontáž mřížky a odstranění zaslepujících fólií z bočních okýnek.
V pondělí budu chytřejší .......
Ty voe to snad není možný! já fakt slyšel na vlastní uši, jak ministr financí (mimo jiné předkladatel novely) říká, že výklad ministerstva financí je takový, že kdo má v současné době NESMYSLNOU mřížku, tak provede přestavbu, homologaci a bude jezdit bez mřížky dál.
Navíc mi uchází význam toho boje proti demontáži mřížky. Z mřížky se nic neplatí i silniční daň je stejná.
Spíš to tipuju na neochotu importéra. Ale bůh ví.
Navíc mi uchází význam toho boje proti demontáži mřížky. Z mřížky se nic neplatí i silniční daň je stejná.
Spíš to tipuju na neochotu importéra. Ale bůh ví.
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
takže je to tak,že to můžem zavést do hyundai a nechám to vymontovat,homologovat a cajk? jo eště stk?
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
No nejdřív potřebuješ to povolení od importéra co vydává pan horák. na základě toho povolení ti to pak autorizovaný hyundai servis odborně vymontuje - provede přestavbu
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
já sem mu psal a zatím nic jak si to udělal ,že ti odpověděl ?
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Takže dnes další krůček - Žádost o povolení přestavby na magistrátu.
Od toho svého známého jsem dnes dostal potvrzeno, že musím žádat na magistrátu na odboru dopravy. V každém městě se to jmenuje malinko jinak, u nás to dělají tam co se dělaj přepisy a podobné srandy.
Volal jsem tam zda to vážně dělají, řekli ano a že si mám přinést: povolení od importéra, originál velkého TP, živnosták, občanku. Ptal jsem se zda je to u nich s těma dlouhýma frontama a prý že ne, že u nich se nečeká, že jsou jiná agenda než přepisy. Přijdu, vyjedu si čekací lísteček s číslem a na lístku text, že přede mnou nejsou žádní žadatelé. Říkám si paráda, přepážka kde to dělají prázdná a tak čekám. 5 ..... 10 ...... 15 minut a stále nic. Informuji se, zda jsem náhodou nezmáčkl něco špatného a prý ne. 20 ......... 25 ......... 30 minut, ztrácím trpělivost a klepu na přepážku kanceláře kde sedí asi 5 úředníků. Jeden vstane, přijde a co že potřebuji. Říkám, že přestavbu, a že se mi zdá, že nějak dlouho čekám, když nikdo není přede mnou. Prý kolega co je dnes na řadě, aby chodil k přepážce a odbavoval žadatele je prý na obědě, a že musím vydržet. 35 ...... 40 ...... sláva, někdo přišel a od stálých návštěvníků slyším, že je to on. Postávám připraven před sklem, ale ouha. Ještě zákusek ....... 45 ........ prohodit pár slov s kolegyněmi ...... 50 ........ porovnat si stůl ...... 53 minut a sláva!! Jsem vyzván k přepážce!! Co že prý potřebuji. Říkám, že povolení k přestavbě. Jó, fajn a zavolá na kolegu, který už se mnou před tím mluvil, a který tam celou dobu seděl, že přestavby má na starosti on, že to se mnou vyřídí. Zůstal jsem stát s otevřenou pusou a nezmohl se ani na slovo. Dorazil mne ten přivolaný úředník slovy: a proč jste neřekl, že chcete přestavbu? Již vím, co se asi honí v hlavě masovým vrahům, kteří v afektu vystřílí půl města.
Pak to šlo velmi rychle: na místě jsem vyplnil stručnou žádost, ofotili si příslušné doklady a prý za cca 10 dní mi pošlou povolení k přestavbě. Pak teprve mohu zajet do servisu a nechat mřížku odmontovat. S potvrzením o odborné demontáži a povolením k přestavbě jet na STK a udělat nějakou "přestavbovou kontrolu". S protokolem STK a Žádostí o schválení technické způsobilosti (tu jsem dostal od toho úředníka u okýnka) zaplatím 1000 Kč poplatek a žádost odevzdám spolu s techničákama a bude se opět čekat nějakých 14 dní na nové TP. Prý v té době bych měl vůz odstavit a neměl jezdit, neb nebudu mít TP.
O dalších krocích budu informovat.
Od toho svého známého jsem dnes dostal potvrzeno, že musím žádat na magistrátu na odboru dopravy. V každém městě se to jmenuje malinko jinak, u nás to dělají tam co se dělaj přepisy a podobné srandy.
Volal jsem tam zda to vážně dělají, řekli ano a že si mám přinést: povolení od importéra, originál velkého TP, živnosták, občanku. Ptal jsem se zda je to u nich s těma dlouhýma frontama a prý že ne, že u nich se nečeká, že jsou jiná agenda než přepisy. Přijdu, vyjedu si čekací lísteček s číslem a na lístku text, že přede mnou nejsou žádní žadatelé. Říkám si paráda, přepážka kde to dělají prázdná a tak čekám. 5 ..... 10 ...... 15 minut a stále nic. Informuji se, zda jsem náhodou nezmáčkl něco špatného a prý ne. 20 ......... 25 ......... 30 minut, ztrácím trpělivost a klepu na přepážku kanceláře kde sedí asi 5 úředníků. Jeden vstane, přijde a co že potřebuji. Říkám, že přestavbu, a že se mi zdá, že nějak dlouho čekám, když nikdo není přede mnou. Prý kolega co je dnes na řadě, aby chodil k přepážce a odbavoval žadatele je prý na obědě, a že musím vydržet. 35 ...... 40 ...... sláva, někdo přišel a od stálých návštěvníků slyším, že je to on. Postávám připraven před sklem, ale ouha. Ještě zákusek ....... 45 ........ prohodit pár slov s kolegyněmi ...... 50 ........ porovnat si stůl ...... 53 minut a sláva!! Jsem vyzván k přepážce!! Co že prý potřebuji. Říkám, že povolení k přestavbě. Jó, fajn a zavolá na kolegu, který už se mnou před tím mluvil, a který tam celou dobu seděl, že přestavby má na starosti on, že to se mnou vyřídí. Zůstal jsem stát s otevřenou pusou a nezmohl se ani na slovo. Dorazil mne ten přivolaný úředník slovy: a proč jste neřekl, že chcete přestavbu? Již vím, co se asi honí v hlavě masovým vrahům, kteří v afektu vystřílí půl města.
Pak to šlo velmi rychle: na místě jsem vyplnil stručnou žádost, ofotili si příslušné doklady a prý za cca 10 dní mi pošlou povolení k přestavbě. Pak teprve mohu zajet do servisu a nechat mřížku odmontovat. S potvrzením o odborné demontáži a povolením k přestavbě jet na STK a udělat nějakou "přestavbovou kontrolu". S protokolem STK a Žádostí o schválení technické způsobilosti (tu jsem dostal od toho úředníka u okýnka) zaplatím 1000 Kč poplatek a žádost odevzdám spolu s techničákama a bude se opět čekat nějakých 14 dní na nové TP. Prý v té době bych měl vůz odstavit a neměl jezdit, neb nebudu mít TP.
O dalších krocích budu informovat.