PS: Xsaru by som rád predal, je upravovaná, keby sa našiel vodič, čo by sa o ňu dobre staral rád ju predám. Ď
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
J.D.Power není statistikou o spolehlivosti, ale je to poměrně rozsáhlá anketa a spokojenosti majitelů s vozidlem a servisem. Spolehlivost (byť z několika důvodů zkresleně) hodnotí TUV (německá STK) a ADAC (vlastnící velkou asistenční službu). JDP je v podstatě o poměru očekávání/uspokojení. Hodnotit spolehlivost i30 je VELMI předčasné. Kolik jich tu jezdí s naběhanými 150-200 tkm...Hardcam píše:KaBa: myslim si, ze se neni ceho bat. Je to auto jako kazde jine. Co se tyce motoru, zadny zavady jsem tu necetl coz mi prijde to nejpodstatnejsi. Zavady jsem zaregistroval tyto - odpadl nastrik nebo palici se spojka - mluvil jsem o tom s jednim zdejsim clenem a shodli jsme se, ze to ani nemusi byt tak autem, ale spis nezvyka na korejskou spojku. Novou i30 v 1.6 jsem si ze znamosti pujcil a spojka je klasika, na co jsem zvyklej z ostatnich. Niceho se neboj a jestli se Ti libi, kupuj.
A jak psal vlado, podle J.D. Power patri 30 a Hyundai vseobecne ke spicce spolehlivosti. Ale tyto statistiky u nas nejsou uznavane.
Sekvence ale u i30 prave neni,ne?Hardcam píše:laufas: nene, na vyblnuti to neni, to je fakt. Neda (nebo to neumim) se s tim blbnout ani na snehu a od toho automat ani neni. Nicmene jsem vzdycky nadsenej, kdyz si vezmu Sonatu, je to klidek, relax, jen nesmis koukat na spotrebu. Automat jsem nam vybral zamerne, tat se mi nezda uz tak bystrej jako driv a tak se za volantem automatu muze plne venovat rizeni. Dneska uz by nemenil a urcite se nnudi, naopak, kdyz mas chut, soupnes pakou do prava a tam je sekvence (tedy manualni razeni bez pouziti spojky-ta je prirozene stale automaticka) a frkas tam od jednicky do ctyrky. Kdsi jsem neke cetl, ze se s manualem neda tak rychle radit jako s automatem, ale pokud pouzijes sekvenci, razeni mi prijde pomerne zdlouhave.
Jasný. K tomu bych ještě doplnil, že třeba Getz si v celkem náročném německém dlouhodobém testu (a nepodezírám Němce ze stranění korejcům) vedl velice srdnatě. Ostatně nastudovaný dojem vcelku solidní spolehlivosti spolu se zárukami byl pro mě jeden z argumentů koupě. Pravda, sice po důkladném seznámení se s realitou můj dojem utrpěl drobné šrámy, ale celkem doufám, že zůstane jen u drobných šrámů a nepůjde to až na kovHardcam píše:staflik: jj, o tom JDP jsem to napsal spatne, ale vesmes vysledek pro H vychazi stejny. neni to tak dlouho - clanek tu nekde je - co vyhlasili Sonatu jako nejspolehlivejsi vozidlo v kategorii, ac se v tu dobu vyrabela 2 nebo 3 roky. At uz je to s touto spolecnosti jakkoliv, vysledky urcite potesi....
...da se v ramcu zaruky "zaridit" aby byla namontovana spojka predchoziho typu nebo si myslis, ze Ti tam zase prdnou tu samou?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |