Re: Zavady ceeda. edit: + i30

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři

Odpovědět
Radim Brožek
**

Re: i30 spotřeba

Příspěvek od Radim Brožek »

Ještě mí prosím řekněte, jak tam tu "plnou" nádrž dostanete? Při prvním tankování i30 jsem si připadal, jako bych tu pistoli nikdy nedržel v ruce. Jestli byla nádrž prázdná, poloprázdná nebo skoro plná, pistole vypínala po každém 2-3 litru. Nějaká aretace pistole a natankování doplna se jaksi nekoná.
Dle jiného threadu v tom nejsem sám. Proto mi vlastní porovnávání tankování "doplna" přijde k ničemu, protože nikdy nevím, kolik tam je. Jediné, jak jsem schopen natankovat je povytáhnout pistoli (nenechat ji nadoraz) a brát litry podle oka, aby to nevystříklo až ven, případně to nebylo úplně povrch (kvůli teplotní roztažnosti).
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
Reklama

tatchwud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tatchwud »

Radim Brožek píše:Ještě mí prosím řekněte, jak tam tu "plnou" nádrž dostanete? Při prvním tankování i30 jsem si připadal, jako bych tu pistoli nikdy nedržel v ruce. Jestli byla nádrž prázdná, poloprázdná nebo skoro plná, pistole vypínala po každém 2-3 litru. Nějaká aretace pistole a natankování doplna se jaksi nekoná.
Dle jiného threadu v tom nejsem sám. Proto mi vlastní porovnávání tankování "doplna" přijde k ničemu, protože nikdy nevím, kolik tam je. Jediné, jak jsem schopen natankovat je povytáhnout pistoli (nenechat ji nadoraz) a brát litry podle oka, aby to nevystříklo až ven, případně to nebylo úplně povrch (kvůli teplotní roztažnosti).
Po 2.-3. nádrži jsem si našelm polohu pistole a je to ok. Vlastně ji strčím tak asi do 1/3, aby se opřela a sama i vypla. jde jen o vychytání té polohy.
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024

old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
SKV
**

Příspěvek od SKV »

Natankovat tak, aby to šlo změřit je dost síla. Pístole vypíná už od prázdné nádrže. Stačí ji zcela zastrčit a natočit tak, aby přívodní hadice směřovala šikmo dolů k zadní části. V této poloze to tolik nevypíná.
Dnes jsme byli na služebce v Praze, řídil kolega a jeli jsme Toyotou Avensis r.v. 2002, benzín 1.6i. Cesta byla D1/okresky 1/1, po dálnici se to pelášilo 120 - 155 tacho, žádná eko jízda. Výsledná spotřeba 5.8 l/100. Každý kopec dolů a každá rovinka znamenala - nějakou deci na spotřebě, u H mám ten pocit, že to jenom přibývá, i s kopce. Takové spotřeby bych s Hyundaiem nikdy nedosáhl. Korejci se stejně o spotřebě lžou. Zatím s každým autem, co jsem měl, jsem bez problému jezdil za udávaný průměr, někdy i méně, to mi u H nejde ani v ideálním případě. Jedině, že by došlo ještě ke zlomu při najetí např. 10000 km.

dve veci. Jedna vec je palubak u Avensisa. Nedal by som zan roku do ohna. Segra ma P307 a tej ukazuje cca 10-12% rozdiel oproti realite - samozrejme optimistickejsie (ukazje nizsiu spotrebu)

druha vec ktoru mam na mysli, ze ak nedokazes dosiahnut na priemer, skus sa zamysliet nad svojymi navykmi. Neber to nijak zle. Len sa proste zamysli akym sposobom jazdis. Uz som tu asi velakrat spominal napriklad Skoda Eko Rally, kde ludia jazdia so seriovymi autami spotrebou o akej sa nam ani nesniva.
i30 1.6i CVVT COMFORT, ESP, MOONLIGHT BLUE, CZ 2009
Tudy

Příspěvek od Tudy »

SKV píše: ...Zatím s každým autem, co jsem měl, jsem bez problému jezdil za udávaný průměr, někdy i méně, to mi u H nejde....
Mám naprosto stejnou zkušenost.
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
i30 II combi 1.6 GDi 99 kW (2013)
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Laxius
**

Příspěvek od Laxius »

No neviem, ja beriem spotrebu len ako jeden z parametrov. Jazdim centrum Bratislavi 80% casu, takze tak to u mna aj vyzera. Kazdopadne nestazujem sa. Spotreba je aka je, a aj ked nie je podla papiera, viem preco ju mam taku aku ju mam. Naopak viem,ze kebyze jazdim okrsky a mensie mesto, resp. Bratislava obchvat, tak by to bolo nizsie. Ale zas ked som v aute sam a nie je pri mne snubenica, tak sa rad aj odviazem s nejakymi vytunovanymi autami a zatial ma moj krasavec nesklamal :) Vcera som zahanbil nejakeho tunovaneho seata a pred tyzdnom 2 baby v bmw 320d, ktore sa tesili, ze jazdia sportovo. Tak som im ukazal hyundai benzin power na krizovatke :)
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
laufas

Příspěvek od laufas »

Laxius píše:No neviem, ja beriem spotrebu len ako jeden z parametrov. Jazdim centrum Bratislavi 80% casu, takze tak to u mna aj vyzera. Kazdopadne nestazujem sa. Spotreba je aka je, a aj ked nie je podla papiera, viem preco ju mam taku aku ju mam. Naopak viem,ze kebyze jazdim okrsky a mensie mesto, resp. Bratislava obchvat, tak by to bolo nizsie. Ale zas ked som v aute sam a nie je pri mne snubenica, tak sa rad aj odviazem s nejakymi vytunovanymi autami a zatial ma moj krasavec nesklamal :) Vcera som zahanbil nejakeho tunovaneho seata a pred tyzdnom 2 baby v bmw 320d, ktore sa tesili, ze jazdia sportovo. Tak som im ukazal hyundai benzin power na krizovatke :)
S prvni pulkou naprostej souhlas a te druhe pulce tleskam =D>
i30 1.4 + kn, 12/2007
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Radim Brožek píše:Ještě mí prosím řekněte, jak tam tu "plnou" nádrž dostanete? Při prvním tankování i30 jsem si připadal, jako bych tu pistoli nikdy nedržel v ruce. Jestli byla nádrž prázdná, poloprázdná nebo skoro plná, pistole vypínala po každém 2-3 litru. Nějaká aretace pistole a natankování doplna se jaksi nekoná.

tiez mavam taky problem. ale len na niektorych pumpach. Asi si mechanizmus pistole nerozumie s nadrzou. tatchwud to popisal, treba to trochu povytiahnut, samovypinaci mechanizmus nadalej ostane v cinnosti ale bude to fungovat uz daleko rozumnejsie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
maco
**

Příspěvek od maco »

zdravim, mam najeto cca 2600km, tak 50% mesto, 30% dalnice, 20% okresky, posledni 3 nadrze: prvni - 8,3l pp a 8,5l dopoctem, druha - 8,2l pp a 7,8l dop., posledni - 8,2l pp a 9,7 dopocet...zajimave ne? :-) to posledni dotankovani bylo dnes, cumel sem na to jak na zjeveni, ale jak tu ctu vase prizpevky - muze to byt tou tank. pistoli...sice vypnula po nacepovani asi 35l,ale doufam ze nadrz plna tedy nebyla. Ukazatel paliva ale ukazoval plnou...tak nevim. Jinak mam asi problem.
Spotreba na dalnici pri rychlostech kolem 120 - 140 se splha k 9 litrum dle pp. Zatim nejnizsi spotrebu jsem zaznamenal v prubehu jizdy po okreskach, a to 6,9 pri jizde z kopce :lol: . No asi bych se mel prestat na ten palubni pocitac divat...je to o nervy. Stale doufam, ze mam jeste malo najeto a pude to dolu...ale prestavam tomu verit.
Tech 6,2 je nesmysl, nemyslite? Jinak sportovni uspechy taky naky mam, pred par tydny me v Buchlovacich chtela do kopce predjet naka starsi oktavka, tak sem ji ukazal ze kdyz chci tak nepredjede (bylo to v useku kde jsme meli 2 pruhy nasim smerem volny, takze jsem nikoho na zivote neohrozoval :-) ) Ale treba dnes jsem za volantem dost zuril...nekteri ridici proste neznaji meze, chapu ze maji mozna silna auta, ale to znamena ze musi neustale nekoho ohrozovat? Predjizdeni pres plnou, v zatackach kde neni videt na 30metru v 90km rychlosti, pak jim nekdo jede v protismeru a voni se vam v ty rychlosti nacpou asi metr pred vas cumak a auto pred vama...no krasa, az se mi nekdy zadari takovyho smejda treba dojet na naky benzince a budu si ho pamatovat tak mu to vysvetlim rucne :-) par kW v plecharne mu stacit nebude :wink:
ale to tu rozebiram jine tema, sorry....
i30 1.6 CVVT/92,7kW - shine red solid - Nošovice - 2009
zello
**

Příspěvek od zello »

Ja jazdim zatial za 6,6 ale zhruba od 17 000 zacinam mat pocit ze to kleslo a teraz jazdim plnu nadrz aj za menej ako papierovych 6,2.
i30 1.6 Style, Steel Gray
Obrázek
Obrázek

Recenzia i30 http://moje.auto.cz/zello/hyugo-1.html
maco
**

Příspěvek od maco »

pocitam ze mimo mesto hlavne...nebo ne? a spotreba ti tedy klesala az od 17000? kdyz jsi mel najeto treba tech 3000, kolik ti to bralo? jestli teda vzpomenes :-)
super.soso
**

Příspěvek od super.soso »

zello píše:Ja jazdim zatial za 6,6 ale zhruba od 17 000 zacinam mat pocit ze to kleslo a teraz jazdim plnu nadrz aj za menej ako papierovych 6,2.
Na ktori LUKOIL chodite tankovat? Ste spokojny s benzinom od nich?
Hyundai Accent 1.5 12V 88HP r.v. 9/1997
zello
**

Příspěvek od zello »

maco píše:pocitam ze mimo mesto hlavne...nebo ne? a spotreba ti tedy klesala az od 17000? kdyz jsi mel najeto treba tech 3000, kolik ti to bralo? jestli teda vzpomenes :-)
Dam Ti jednu pomocku . Dole v podpise mam taku ikonku nadrze s cislom spotreby. Ked si na nu kliknes tak si to mozes vsetko v klude prehliadnut. :P

Vela stastia
Obrázek
Obrázek

zello
**

Příspěvek od zello »

super.soso píše:
zello píše:Ja jazdim zatial za 6,6 ale zhruba od 17 000 zacinam mat pocit ze to kleslo a teraz jazdim plnu nadrz aj za menej ako papierovych 6,2.
Nerozumiem ako myslis na ktory? chces presnu adresu? Neviem skusal som aj omv a osobne nie som schopny evidovat nejaky
rozdiel co sa tyka vykonu. A co sa tyka cistoty paliva do toho sa nerozumiem a nikde nemas zarucene ze na shellke alebo omv tiez vzdy dostanes kvalitny benzin.
Obrázek
Obrázek

maco
**

Příspěvek od maco »

no Zello, to nevypada moc povzbudive, mas tu spotrebu dle toho skoro porad stejnou, hehe, pravda, trosku se ti snizuje, ale uz od zacatku ji mas nizsi o 2 l nez ja...to bych na te dalnici musel jet tak max. 90km/h a ve meste nejezdit vubec, se pod tech 8,2 nedostanu ikdyz ten plyn jen lechtam...
super.soso
**

Příspěvek od super.soso »

zello píše:
super.soso píše:
Nerozumiem ako myslis na ktory? chces presnu adresu? Neviem skusal som aj omv a osobne nie som schopny evidovat nejaky
rozdiel co sa tyka vykonu. A co sa tyka cistoty paliva do toho sa nerozumiem a nikde nemas zarucene ze na shellke alebo omv tiez vzdy dostanes kvalitny benzin.
Kedze nemate v popise napisane mesto kde byvate,tak som chcel vediet kde na ktorom LUKOIL takujete. Moze byt aj adresa.
Hyundai Accent 1.5 12V 88HP r.v. 9/1997
Odpovědět

Zpět na „i30 Motor a převodovka“