nepíská to hlavně na 4 RS?Radek Švub píše: Kdyz mam vyply radio, tak taky nekdy pozoruju takovy syceni/piskani z motoroveho prostoru. za jizdy.
Pískání - spojkové ložisko?
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
-
- *
Re: Zavady ceeda. edit: + i30
- Reklama
-
- **
Ne aji na volnoběch to dělá já jsem neštastnej.Kalasnikov píše:nepíská to hlavně na 4 RS?Radek Švub píše: Kdyz mam vyply radio, tak taky nekdy pozoruju takovy syceni/piskani z motoroveho prostoru. za jizdy.
Jestli jsi nestastnej, tak zajed do servisu a hotovo.
-
- **
to budu muset asikarel2 píše:Jestli jsi nestastnej, tak zajed do servisu a hotovo.
Na volnobeh nevim, ale zjistimRadek Švub píše:Ne aji na volnoběch to dělá já jsem neštastnej.Kalasnikov píše:nepíská to hlavně na 4 RS?Radek Švub píše: Kdyz mam vyply radio, tak taky nekdy pozoruju takovy syceni/piskani z motoroveho prostoru. za jizdy.
i30 1.4 + kn, 12/2007
-
- **
na volnoběh a za jízdy!!!Budeš moc hodnej a dík!!!!
-
- **
Tak dneska jsem zajel do Hyundaje a prej to je asi ventilama tak to jsem rád!!!
-
- **
Tak jsem byl v Šumperku a prej to jsou ventyli ale nedalo mě to a jel jsem do Olomouce a tam na to kouknul a řekl že je to spojkové ložisko takže jsi měl pravdu takže ve středu jedu na opravu!!!!Radek Švub píše:není to nejak brzo?mechoun píše:Spojkové ložisko
-
- **
Re: Pískání kolem 20.000km
Tak přesně takovej problém mám já a mám najeto 20 000km.V pondělí jedu na opravu do Olomouce prej je to ložisko!!!Tak jsem zvědavej.Jak auto bude tak se ozvu.gustav píše:Ahoj, mám i30 1,4 Comfort a zhruba v 18.000 km se objevilo pískání při jízdě, které po vyšlápnutí spojky přestalo. V servise mi vyměnili spojkové ložisko. Chvíli bylo ticho a asi po týdnu to začalo pískat zase, ale jen někdy, zvlášť při vyšší venkovní teplotě, ráno to nepíská Minulý týden jsem byl na garančce při 19.700km a jsem domluven, že se stavím, až to bude pískat, ale v servise se tváří rozpačitě, jakože neví co s tím. Máte někdo podobnou zkušenost?
Tak já už mám najeto přes 40000km a pořád "to" píská Budu to ještě zkoušet řešit přes servis,ale už jsem si zvykl. Ještě mi říkal kolega,že to může být ložisko na klikovce nebo setrvačníku,tak se na to zkus v Olomouci zeptat. Já to ještě zjistím v Opavě,kam jezdím do servisu. Dám vědět.Radek Švub píše:Tak přesně takovej problém mám já a mám najeto 20 000km.V pondělí jedu na opravu do Olomouce prej je to ložisko!!!Tak jsem zvědavej.Jak auto bude tak se ozvu.gustav píše:Ahoj, mám i30 1,4 Comfort a zhruba v 18.000 km se objevilo pískání při jízdě, které po vyšlápnutí spojky přestalo. V servise mi vyměnili spojkové ložisko. Chvíli bylo ticho a asi po týdnu to začalo pískat zase, ale jen někdy, zvlášť při vyšší venkovní teplotě, ráno to nepíská Minulý týden jsem byl na garančce při 19.700km a jsem domluven, že se stavím, až to bude pískat, ale v servise se tváří rozpačitě, jakože neví co s tím. Máte někdo podobnou zkušenost?
i30 1.4 Comfort, Stone Black, 8/2007
-
- **
OK:zeptám segustav píše:Tak já už mám najeto přes 40000km a pořád "to" píská Budu to ještě zkoušet řešit přes servis,ale už jsem si zvykl. Ještě mi říkal kolega,že to může být ložisko na klikovce nebo setrvačníku,tak se na to zkus v Olomouci zeptat. Já to ještě zjistím v Opavě,kam jezdím do servisu. Dám vědět.Radek Švub píše:Tak přesně takovej problém mám já a mám najeto 20 000km.V pondělí jedu na opravu do Olomouce prej je to ložisko!!!Tak jsem zvědavej.Jak auto bude tak se ozvu.gustav píše:Ahoj, mám i30 1,4 Comfort a zhruba v 18.000 km se objevilo pískání při jízdě, které po vyšlápnutí spojky přestalo. V servise mi vyměnili spojkové ložisko. Chvíli bylo ticho a asi po týdnu to začalo pískat zase, ale jen někdy, zvlášť při vyšší venkovní teplotě, ráno to nepíská Minulý týden jsem byl na garančce při 19.700km a jsem domluven, že se stavím, až to bude pískat, ale v servise se tváří rozpačitě, jakože neví co s tím. Máte někdo podobnou zkušenost?
Vzhledem k tomu, že spojka je u i30 asi nejslabší část auta, si umím představit že píská i obložení spojky. Proto při vyšlápnutí zmizí ten zvuk. Jinak jak se píše výše, nejčastějí píská klíňák.
Mimochodem u Fabie HTP typicky na volnoběh rachtá spojka, dokud jí nevyšlápneš. Nemá to vliv na nic a mohu osobně potvrdit, že ačkoliv mi spojka rachtala od začátku, jezdil jsem imrvére po městě a jak je zde známo, neumím se spojkou pracovat , tak se dožila pěti let a necelých 60tkm v bezproblémové kondici a typl bych si, že toho ještě dost vydrží. Prostě bych se těch zvuků zas tak nebál. Máš papíry, že jsi na to upozorňoval a auto v záruce...
Mimochodem u Fabie HTP typicky na volnoběh rachtá spojka, dokud jí nevyšlápneš. Nemá to vliv na nic a mohu osobně potvrdit, že ačkoliv mi spojka rachtala od začátku, jezdil jsem imrvére po městě a jak je zde známo, neumím se spojkou pracovat , tak se dožila pěti let a necelých 60tkm v bezproblémové kondici a typl bych si, že toho ještě dost vydrží. Prostě bych se těch zvuků zas tak nebál. Máš papíry, že jsi na to upozorňoval a auto v záruce...
ex i30cw 1.6 CVVT Classic; Ulsan
-
- **
Jo mám a normálně v pondělí mám jít na opravu a ta spojka se nejak začala bát a najednou to nedělá tak jsem teda zvědavěj co stím mám dělatštaflík píše:Vzhledem k tomu, že spojka je u i30 asi nejslabší část auta, si umím představit že píská i obložení spojky. Proto při vyšlápnutí zmizí ten zvuk. Jinak jak se píše výše, nejčastějí píská klíňák.
Re: Pískání - spojkové ložisko?
Ja mám momentálne takýto problém so spojkou: vždy pri zošliapnutí pedálu spojky mi vŕzga, a druhá vec je, že pri voľnobehu, a vôbec pri bežiacom motore je určitá vôľa ovládania spojky tam vpredu ako je tá gumová manžeta, ktorá sa prejavuje chvením a jemným hvízdaním. Pravdepodobne by to chcelo nejako doladiť pretože keď tam priložím ruku k tej tyčke vedľa tej manžety gumovej tak to hvízdať prestane. Neviete čo s tým vŕzganím pedálu? Nestačí to nastriekať tam niečo WD 40 tkou. Na felde to pomohlo a nehce sa mi s tým ísť 60 km do servisu.
Hyundai i30, 1,4, 80,2KW, Červená,
Suzuki SJ 413 (Samurai), 50 KW, Zelený
Fiat 850 Sport Coupé, 38 KW, Žltý
www.autickar.eu
Suzuki SJ 413 (Samurai), 50 KW, Zelený
Fiat 850 Sport Coupé, 38 KW, Žltý
www.autickar.eu
Re: Pískání - spojkové ložisko?
Na Getzovi mi to delalo taky a prestalo to kdyz jsem seslapnul spojku. Najeto 100 tisic a zadnej problem to nezpusobilo. Navic jsem to vevnitr neslysel, tak mi to nevadilo. Preventivne jsme nechal vymenit lozisko uz v 50 tisicich, ale dlouho to nevydrzelo a i novy lozisko piskalo, teda pokud to bylo tim.