Jazda v zime na zasnezenj vozovke

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Jozef
*

Jazda v zime na zasnezenj vozovke

Příspěvek od Jozef »

Mam pocit akoby 1,5 CRDi, tym ze je tazsi horsie drzal na ceste a to hlavne na smyklavych cestach. Strasne mu lieta zadok. Neskusal som to na lahsom benzine...ake mate vy skusenosti? Priznam sa fabia bola v tomto ovela lepsia aj ked to bola benzinova verzia a urcite aj tie gumy Michelin Alpin 2 na Fabci robili svoje oproti BF Goodrich. Ake mate vy pocity z jazdy po zasnezenej ceste :twisted: ?
Getz 1,5 CRDi
Reklama

ondra.rs
**

Příspěvek od ondra.rs »

Co já zatím mám zkušenost, tak povětšinou platí, že čím těžší auto, tím je jeho ovládání na sněhu obtížnější. Nemluvím teď o tom, kde co zvládne vyjet. Na druhou stranu těžší auto na silnici v přímém směru mnohem lépe sedí, neháže s sebou tolik...
Co se týče toho, kde co lze vyjet... strašně záleží na rozložení hmotnosti každého auto, a to pochopitelně nikdo na první pohled neuvidí. Například taková Audi80, to byla hrůza! Pomalu se to nerozjelo ani na rovince, to stejné bylo u VW Sharan atd. Takže Ti věřím, že s dieslovým getzem se mohou dít i takové věci, jaké popisuješ.
My máme benzín a je to naprosto skvělé. Absolutně nezáludné chování, ve spojitosti s ABS i jistota při dobržďování, zadek nemá prakticky šanci uletět, krásně chodí zatáčkama jen pomocí plynu, fakt paráda. I krátký Favorit (na kterého jinak na sněhu nedám dopustit) na Getze nemá.
Na závěr však dodám, že velký vliv na chování má vybraný vzorek obutí... především hloubka vzorku.
Getz 1,3 MAX
solva
*

Příspěvek od solva »

Mohu jen potvrdit,
jel jsem po naprosto ujezdenem snehu/ledu a tam kde vsichni nasazovali retezi jsem to projel v pohode a auto se chovalo pomerne mravne. Fabii jsem stejny usek nedal ani Peugotem 206.
--------------------------------------------
Hyundai Getz 1.3 - 5D Champion 2005
honzik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzik »

Vše je v pneumatikach ty GF jsou dobry taky jsem je měl a spokojenost zaleži jakej si měr vzorek na sněhu.Nesouhlasim stim že těžši auto je horši měl jsem P 605 a na sněhu ho nic nerozhodilo nestalo se že bych zustal někde vyset ale pokud jsem to s rychlosti přehnal bylo to už horší lehky auto jako je getz musi na snehu pěkně tancovat diesel by na tom měl byt lip větši vaha na předku vic zatíži pneu.To jsou moje zkušenost.Přal bych vam jizdu s Dailinou na sněhu to je parada motor ve předu nahon na zadek bez řetězu ani ranu :cry:
Lantra combi 2,0 16v DOHC 102kw, 98r.v zelená metaliza.snížena,sport.filtr. ale už prodaná ted Subaru ale vzpomínám na lantru
ryba

Re: Jazda v zime na zasnezenj vozovke

Příspěvek od ryba »

Jozef píše:Mam pocit akoby 1,5 CRDi, tym ze je tazsi horsie drzal na ceste a to hlavne na smyklavych cestach. Strasne mu lieta zadok. Neskusal som to na lahsom benzine...ake mate vy skusenosti? Priznam sa fabia bola v tomto ovela lepsia aj ked to bola benzinova verzia a urcite aj tie gumy Michelin Alpin 2 na Fabci robili svoje oproti BF Goodrich. Ake mate vy pocity z jazdy po zasnezenej ceste :twisted: ?
no zas tolik ten rozdil ve vaze nebude. Spis to vidim na ty gumy, kolik maji najeto, jak uz je vzorek pod 3-4mm tak to dela nepredlozenosti, vl. zkusenosti, po snehu a ledu mam najeto opravdu dost. Takze predne gumy, kontrola tlumicu (odskakujici naprava na roletach po soli-klasika, to je pak smyk jedna basen:)), mozna geometrie...nedela to nepredlozenosti ve vyssich rychlostech (plavani)?
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Jozef
*

Re: Jazda v zime na zasnezenj vozovke

Příspěvek od Jozef »

ryba píše:
Jozef píše:Mam pocit akoby 1,5 CRDi, tym ze je tazsi horsie drzal na ceste a to hlavne na smyklavych cestach. Strasne mu lieta zadok. Neskusal som to na lahsom benzine...ake mate vy skusenosti? Priznam sa fabia bola v tomto ovela lepsia aj ked to bola benzinova verzia a urcite aj tie gumy Michelin Alpin 2 na Fabci robili svoje oproti BF Goodrich. Ake mate vy pocity z jazdy po zasnezenej ceste :twisted: ?
no zas tolik ten rozdil ve vaze nebude. Spis to vidim na ty gumy, kolik maji najeto, jak uz je vzorek pod 3-4mm tak to dela nepredlozenosti, vl. zkusenosti, po snehu a ledu mam najeto opravdu dost. Takze predne gumy, kontrola tlumicu (odskakujici naprava na roletach po soli-klasika, to je pak smyk jedna basen:)), mozna geometrie...nedela to nepredlozenosti ve vyssich rychlostech (plavani)?
Je pravda, ze ani pneu uz nemali najlepsie vzory, tych 4mm by sa nasli ale to nieje ono. Ja si prave myslim ,ze aj keby tam boli dobre Pneu robilo by to , ze to auto by horsie drzalo na cesta a zadok by odskakoval. Logicke mi je to ,ze ten diesel je tazsi...razvor je maly to znamena ze to rozlozenie vahy nieje az tak optimalne ako pri benzine. Ziadna odskakujuca naprava alebo zla geometria to nebude , bude to prosto to ,ze Getz diesel je tazky na svoje rozmery a to rozmiestnenie vahy nebude tak dokonale ako napr.pri benzine. To iste to napr. musi byt na Fabii 1,9TDI...tam to mozno je este brutalnejsie citi, zato ale 1,4MPI benzi bol fakt dobry.
Inak vsetko je super....zdravim vsetkych Getz Fandov.... :D
Getz 1,5 CRDi
Juraj
**
Kontaktovat uživatele:

ups

Příspěvek od Juraj »

...zadok dosť lieta aj na mojom Getzi 1.1, či už v zime alebo v lete. V zime jazdíme na nových pneu SAVA Eskimo S3, rozmer 165/70 R14 a som s nimi veľmi spokojný, sú tiché a majú dobrú trakciu. V lete mám nové Continental EcoContact 3 rozmer 165/70R14. V testoch boli hodnotené ako velmi dobre, ale.... No neviem neviem... Ten zadok mi lieta asi viac na tých letných ako zimných. Možno to bude v rozmere. Plánujem obuť niečo v rozmere 185/60R14..a uvidím čo to spraví. Tie GF Goodrich sú inak pneu na zabitie, nanasadil by som ich ani na vlečku. Majú zlé referencie + časté reklamacie
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
Odpovědět

Zpět na „GETZ“