Rovodový řetěz na vačkách chrastí
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Rovodový řetěz na vačkách chrastí
Dnes jsem vyměnil rozvodový řemen a kladky ( tedy nechal vyměnit ) a až na vodící kladku , ta měla trochu vakl to vypadalo všechno v pohodě, nevim kolik tam bylo najeto takže pro jistotu. Další smutné zjištění je, že mi v nízkých otáčkách chrastí rozvodový řetěz mezi vačkovými hřídelemi - co s tím ?, je tam nějaký napínák ?, v tak malém prostoru jeho uložení to nepředpokládám, nebo se musí vyměnit ????? máte s tím někdo zkušenost?? nevíte na kolik ta veselost vyjde??? Dík za každou radu
- Reklama
Jestli se nepletu tak je tam kartáček na mazání řetízku a je na takovým vynglíku a ten způsobuje ten zvuk. Nechal jsem si ho vyndat a mám pokoj.
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
Koukám krajánek z Teplic. Poradili mi to v origo servisu H a mazaní funguje dál. Stejně byl ten kartáček po 7000 km opelichanej jako by tam ani nebyl. Jednou jsem si ho nechal vyměnit. Jedeš na sraz???
řetízek
Žádný napínák, žádný kartáček tam taky neni. Já jsem ho měnil a jestli nejsi zručný mechanik tak si ho nech vyměnit. Stojí 500,- + práce. Musí se vyndat vačky a sundat rozvody a zase nastavit. Je to docela pakárna. Měl jsem k tomu návod kvůli dílkům na řetízku a nastavení rozvodů a i tak mě to dalo zabrat.
New Santa Fe 2.2 CRDI Elegance
Mám ten samý problém takový pravidelný cvakání ale zdvihátka to nejsou tohle je pomalejší interval. Nevím jestli tam ten kartáček na mazání je i u 1.8 94kW nevíte někdo náhodou??? Nerad bych sundával víko ventilů zbytečně abych nemusel kupovat těsnění. U 1,6 tam kartáček je a u 2,0 tam není jak píšete ale co 1,8???
Lantra 1.8 16v GT - 94kW r.v. 1996
kartáček
Nevím sice jak by ten kartáček měl vypadat, ale u mé 1,6 nic není. Pokud ti nevadí větší hluk od rozvodů, vykašli se na to, nemá na nic vliv, i v servisu mi potvrdili že je to naprosto nezáludná součástka, která se nepokazí. Měl jsem dole víko, díval jsem se na to ale fakt je to jen řetěz, podle mechanika co mi to dělal výměna není potřeba, snad jen při velké hlučnosti.
Rade622
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
Musím reagovat. Moje Lantra měla něco na způsob kartáčku nad řetízkem a v podstatě ho měl mazat. Jen ten kartáček už byl bez chlupů. Viděl jsem to tak to tady pouštím do éteru.
KARTÁČ
U mě nic takového není, ani nahoře, ani dole, jen do Lka zohlý asi 2mm silný plech pod tím řetězem, kartáč fakt ne.
Rade622
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.