No multimetra sa už bojím, lebo naposledy čo som to meral tak som si odpálil poistku...adam221 píše:Zober multimeter, zmeraj si to, a prepoj si to... Mas pokoj a bude to na 100% fungovat... Co si o sebe myslia v tom servise? Ze sme vsetci naozaj blbci?xwing píše:Sťažoval som sa v servise že sa mi po vytiahnutí kľúčika vymaže pamäť rádia, že sú asi zle zapojené kábliky v ISO koncovkách. Technik mi na to odpovedal že chyba je v rádiu, že Accent má špecifické zapojenie koncoviek a Pioneer čo predávajú sú na to prispôsobené , že mi to spravia ale bude to jedna normohodina (polovica ceny rádia, kúpené v akcii za 50€ ). Takže som vcelku v šoku že štandardné ISO koncovky nie sú až také štandardné ako som si myslel, pričom technik samozrejme nezabudol povedať že k Accentu nezoženiem schému ktorý kábel v tej ISO koncovke je na čo. A fakt neviem čo chcú jednu hodinu robiť, tak dlho som si rádio zapájal na Felde kde som nevedel ktorý kábel je na čo a musel som ich pripojiť na kúpené ISO koncovky
audio
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Re: audio
- Reklama
Pokud si vzpomínám, tak tam byly oba problémy ale někdo taky našel redukci na přední repro .... zkus zapátrat na tomhle vlákně. Já jsem si redukci dělal a Cert, myslím probrušoval díry v nových reprácích ..... hele je to tady, ty redukcerokolo píše:KLucííí, když jste měnili přední repro, byl problém jen s roztečí šroubů pro uchycení repro a nebo nastal i ten problém, že se repro nevejde do původní díry?
http://www.prohifi.sk/mdf-kit-uni-165mm ... p-504.html
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Ano, to jsem také našel, ale měl jsem původně za to, že redukce řeší pouze rozteč děr pro uchycení reproduktoru a ne vnitřní průměr reproduktoru vůči montážní díře...... Na druhou stranu pokud Čert propiloval pouze díry na uchycení, tak zase neřešil vnitřní průměr reproduktoru.....
No uvidím až to rozeberu. Já ještě budu navíc řešit výškové repro a umístění vyhýbky, tak se vyvztekám
No uvidím až to rozeberu. Já ještě budu navíc řešit výškové repro a umístění vyhýbky, tak se vyvztekám
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
- cert
- Kontaktovat uživatele:
No, koš repráku se opřel o ten plast a nesedí to dokonale, ale naštěstí je dost tuhej a tak stačilo v tom koši propilovat díry a bylo hotovo. Kdybych to ale dělal teď, tak bych si udělal nebo koupil redukce. Bylo by to tak řemeslně čistý. Tak jak jsem to udělal já taky funguje, tak v tom zatím nereju...rokolo píše:Ano, to jsem také našel, ale měl jsem původně za to, že redukce řeší pouze rozteč děr pro uchycení reproduktoru a ne vnitřní průměr reproduktoru vůči montážní díře...... Na druhou stranu pokud Čert propiloval pouze díry na uchycení, tak zase neřešil vnitřní průměr reproduktoru.....
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
No já jsem nejprve upravil originální redukci tak, aby mi koš reproduktoru zapadnul do původní díry co nejvíce a potom jsem z MDF desky vyříznul přídavnou redukci. Když jsem to dal dohromady, tak jsem zjistil, což už jsem tušil dopředu, že nepůjde zpět nasadit dveřní výplň, protože reproduktor je posazen příliš vysoko.......proto nechápu, jak jste to tam někteří dostali s původní redukcí.
Pak jsem dlouho koumal co s tím, zda upravit dveřní výplň, což vypydalo dost nejistě a nebo zkusit něco jiného. Nakonec jsem úplně vyhodil tu původní redukci a z MDF desky vyřízl novou.......
Dalším oříškem bylo uchycení výškového reproduktoru. Po úpravě jsem použil původní uchycení. Není to úplně dokonalé, ale plně fukční. Možná by šlo použít jiné redukce, ale ty jsem neměl k dispozici.
Co se týče elektriky, tak tu jsem musel trochu překopat, hlavně co se týče vedení kabeláže. Vzhledem k tomu, že vyhýbka je velkých rozměrů, tak jsem ji umístil do dveří.
Závěrem jsem dveřní výlň ještě vylepil tlumícím materiálem a bylo hotovo po dvou dnech
Pro DanyhoII: Tak po dlouhém koumání co za repro.......zůstal jsem u SinusLive. To hlavně proto, abych měl všechny repra od stejného výrobce a tím i "vyvážený" zvukový projev. Vzadu mám kompozitní a vpředu komponentní, abych mohl nahradit původní výškové repro. Vzal jsem ty větší výškáče (Neo25), které jsou samozřejmě hedvábné. Výhybky jsou nastavitelné s možností útlumu výšek -2dB, -4dB - to kvůli vyvážení zvuku. Použil jsem -2dB. Po spuštění zvukové zkoušky jsem si uvědomil, jak si vlastně ty zadní repro nerozuměly s těmi původními předními. Řekl bych, že i to rádio z toho bylo nějak rozhozený. Zvuk je teď velice příjemný, prostorovější, jasnější, srozumitelnější, neskutečně detailnější v oblasti středních a vysokých kmitočtů. Basy jsou velmi příjemné. Samozřejmě že při jízdě kvůli okolnímu hluku trochu zanikají, ale tady už nic nepomůže, leda subwoofer se zesilovačem, ale to už nemusím....
Jinak ještě jeden postřeh. Když byly ty Sinusky jenom v zadu, tak jsem měl pocit, že by to asi chtělo zesilovač. Teď už ten pocit nemám......tím ale nechci říct, že by to nehrálo ještě lépe......
Pak jsem dlouho koumal co s tím, zda upravit dveřní výplň, což vypydalo dost nejistě a nebo zkusit něco jiného. Nakonec jsem úplně vyhodil tu původní redukci a z MDF desky vyřízl novou.......
Dalším oříškem bylo uchycení výškového reproduktoru. Po úpravě jsem použil původní uchycení. Není to úplně dokonalé, ale plně fukční. Možná by šlo použít jiné redukce, ale ty jsem neměl k dispozici.
Co se týče elektriky, tak tu jsem musel trochu překopat, hlavně co se týče vedení kabeláže. Vzhledem k tomu, že vyhýbka je velkých rozměrů, tak jsem ji umístil do dveří.
Závěrem jsem dveřní výlň ještě vylepil tlumícím materiálem a bylo hotovo po dvou dnech
Pro DanyhoII: Tak po dlouhém koumání co za repro.......zůstal jsem u SinusLive. To hlavně proto, abych měl všechny repra od stejného výrobce a tím i "vyvážený" zvukový projev. Vzadu mám kompozitní a vpředu komponentní, abych mohl nahradit původní výškové repro. Vzal jsem ty větší výškáče (Neo25), které jsou samozřejmě hedvábné. Výhybky jsou nastavitelné s možností útlumu výšek -2dB, -4dB - to kvůli vyvážení zvuku. Použil jsem -2dB. Po spuštění zvukové zkoušky jsem si uvědomil, jak si vlastně ty zadní repro nerozuměly s těmi původními předními. Řekl bych, že i to rádio z toho bylo nějak rozhozený. Zvuk je teď velice příjemný, prostorovější, jasnější, srozumitelnější, neskutečně detailnější v oblasti středních a vysokých kmitočtů. Basy jsou velmi příjemné. Samozřejmě že při jízdě kvůli okolnímu hluku trochu zanikají, ale tady už nic nepomůže, leda subwoofer se zesilovačem, ale to už nemusím....
Jinak ještě jeden postřeh. Když byly ty Sinusky jenom v zadu, tak jsem měl pocit, že by to asi chtělo zesilovač. Teď už ten pocit nemám......tím ale nechci říct, že by to nehrálo ještě lépe......
To Rokolo : To je divný, já tam mám pořád min. 1 cm místa - mezi reprákem a mřížkou ... a taky jsem tam dělal redukci Rokolo, můžeš mi napsat, jaký tlumící material jsi použil ??
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
dost zalezi aka je zastavbova hlbka reprakuVilda píše:To Rokolo : To je divný, já tam mám pořád min. 1 cm místa - mezi reprákem a mřížkou ... a taky jsem tam dělal redukci Rokolo, můžeš mi napsat, jaký tlumící material jsi použil ??
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
No vidíš, mně taková ta roura na dveřích (zvukovod) už narážela na reproduktor a chyběl mi minimálně 1cm na to, abych to mohl přiklapnout. Přestože jsem upravoval původní redukci, aby koš reproduktoru co nejvíce zapadnul, přesto jsem musel ještě vyrobit redukci o tlouštce 1cm pro uchycení reproduktoru a pak vzniknul výše uvedený problém......Vilda píše:To Rokolo : To je divný, já tam mám pořád min. 1 cm místa - mezi reprákem a mřížkou ... a taky jsem tam dělal redukci Rokolo, můžeš mi napsat, jaký tlumící material jsi použil ??
Co se týče tlumícího materiálu, tak jsem použil materiál podobný tomu, kterým se vyplňujou reproduktorové skříně. Můžeš použít i jiné materiály, třeba plsť, která už je částečně na dveřní výplni nalepena z výroby, molitan atd. Nebo můžeš použít originální samolepicí tlumící materiál pro dveřní výplně aut, ale to je zbytečně drahé. To je pro skutečné audiofily. Udělal jsem to proto, protože mám dobré zkušenosti už z dřívějška. Nejde o to, že by to lépe hrálo, ale je to další drobné odhlučení a hlavně se tím eliminujou další možné pazvuky vznikající různými vibracemi. Těch dutin pod dveřní je skutečně dost. V podstatě se dá vyplnit celá plocha dveří....někde více, někde méně materiálu. Pro přichycení postačuje úplně dobrá lepicí páska, máš potom případně šanci to bez problému odstranit
Naposledy upravil(a) rokolo dne 03 črc 2009, 06:53, celkem upraveno 1 x.
- ZdeněkSvoboda
Ahoj kluci
Včera jsem si cvičně rozdělal přední dveře a když jsem koukal,jaké tam jsou hrůzostrašný repráky, rozhodl jsem se pro výměnu!
Jelikož mám vzadu repráky od Hertzu...(z Datartu za 1500Kč v akci)
http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/ ... px?id=3837
Myslel jsem si, že bych dopředu dal tohle...
http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/ ... px?id=3833
Co vy na to???
Není to moc velkej ranec???
Včera jsem si cvičně rozdělal přední dveře a když jsem koukal,jaké tam jsou hrůzostrašný repráky, rozhodl jsem se pro výměnu!
Jelikož mám vzadu repráky od Hertzu...(z Datartu za 1500Kč v akci)
http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/ ... px?id=3837
Myslel jsem si, že bych dopředu dal tohle...
http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/ ... px?id=3833
Co vy na to???
Není to moc velkej ranec???
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Zdenek, prosim ta chcem sa opytat ako ti vosli do zadu tie hertze? tiez uz dlho nad nimi spekulujem ved ked si pozries temu na zaciatku som o tom tu uz pisal, ale neodvazil som sa ich kupit. nedotyka sa ten hribik s vyskacom a stredotonovym plastovej origo mriezky ? ci si pouzil mriezku original z hertzu? a este otazocka pasovali presne do otvorov ktore ma accent?
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019
Hyundai Accent - 1,5 CRDi VGT - Elegance - Gold Beige
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
zdenek svoboda: tak ranec to je,ale ta kvalita odpovídá..šel bych do nich..já mám v gallu herze 13*60rms v předu a nádhera
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
- ZdeněkSvoboda
Zadní sedí jako prd...l na záchodě_miv_ píše:Zdenek, prosim ta chcem sa opytat ako ti vosli do zadu tie hertze? tiez uz dlho nad nimi spekulujem ved ked si pozries temu na zaciatku som o tom tu uz pisal, ale neodvazil som sa ich kupit. nedotyka sa ten hribik s vyskacom a stredotonovym plastovej origo mriezky ? ci si pouzil mriezku original z hertzu? a este otazocka pasovali presne do otvorov ktore ma accent?
Měl jsem z toho strach taky, ale od mřížky je ještě cca 1,5 cm místa, takže se tam vejdou úplně v pohodě. Sedí i díry a upevnil jsem to dokonce pomocí jejich origo plastového kroužku. Montáž na cca 1 hodinu.
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Super. tak to si ma potesil. A nejake foto si nerobil? ak ano umiestnil by si to tu? Ď.ZdeněkSvoboda píše: Zadní sedí jako prd...l na záchodě
Měl jsem z toho strach taky, ale od mřížky je ještě cca 1,5 cm místa, takže se tam vejdou úplně v pohodě. Sedí i díry a upevnil jsem to dokonce pomocí jejich origo plastového kroužku. Montáž na cca 1 hodinu.
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019