Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Spotřeba: no já spíš jezdím poklidně ale jak už jsem napsal výše, jakmile jedeš 60-80 spotřeba je nádherná ještě do 110 mi to ukazuje pod 8l pak už to jde rychle nahoru. Takže pokud to chlapci honí stále 130 a výše nemůžou čekat že budou jezdit dle TPHardcam píše:mladek: heh, ty mas s automatem nizsi spotrebu nez nekteri majitele 1.6 s manualem...
jinak muzu potvrdit, ze stejne se chovaji i jine sekvencni prevodvky u Hyundaie, co nejdriv se snazi dostat na 4. S tou akceleraci v kopci to chce vychytat. Jinak ma i30 taky kick down? Tzn. ze umi podradit i o dva stupne?
9 litrov na motor 1,6 je peklo... a ten automat je bohuzial uz nejaky piatok stary... ak to bude mat aspon 6 stupnov, umozni sekvencne radenie bude to automat co stoji za vyskusanie...tay píše:Zkušenosti s automatickou převodovkou VYNIKAJÍCÍ! Řazení naprosto plynulé, o dost plynulejší než u manuálu.
Podřadit o dva stupně určitě umí – když dupnete úplně na podlahu, otáčky rázem vyletí až k červeným hodnotám a zrychlení je opravdu velmi znatelné. Což se velice hodí při předjíždění kamionů na našich okreskách:-)
Spotřeba je sice kolem 9l/100 km, ale podle mě to není primárně automatickou převodovkou, ale mým stylem jízdy (170-190 km/h na dálnici, hodně přes 100 km/h po silnicích 1.třídy).
Partnerce se sice zprvu zdál příplatek 40 tisíc příliš velký, ale teď při každé příležitosti opakuje, že se každá korunka navíc do automatu vyplatila a jak se jí s autíčkem krásně jezdí:-))
Takže závěrem – rozhodně se nebojte jít do dražšího automatu, za ten komfort a vyšší bezpečnost se to bohatě vyplatí.
Ano, alespoň u mě město tu spotřebu paradoxně sráží. Jezdím tak 1:1:1 (město:dálnice:silnice 1.třídy). 9l je můj dlouhodobý průměr. Třeba při cestě Praha - Rozvadov (jízda na volné dálnici rychlostí 180-190km/h nonstop) s plně naloženým kufrem a zapnutou klimatizací nemá problém si auto vzít přes 12l/100km. Ale počítám, že manuál by na tom nebyl o moc líp:-))karel2 píše:9l na 100km neni zadny peklo, pokud jezdi rychlostma, ktery pise. Naopak mi to prijde az moc malo. Mesto tu spotrebu mozna srazi. Ja muzu srovnanvat jenom s Mz3 1.6 v automatu a dlouhodoba je tam 8.2, coz je podle me super hodnota. V Octavii 1.6 pri stejnym stylu jizdy byla 8.5. Paradoxne muze mesto opravdu pokoct, protoze prevodovka radi ctyrku velice zahy. Kickdown ve stovce mi da na chvili jeste dvojku. Jinak jsem si vzdycky myslel, ze Mazda toci zbytecne vysoky otacky ale opak je pravdou (ve srovnani s i30). Ve 140(tacho) je tam ale asi 3700 ot./min.. V i30 (1.4) tocim ve 130 tacho uz 4 tisice jen to hvizdne. Zajimalo by, kolik toci i30 v 1.6 s automatem pri 130.
Výborně, sežeň mi auto s nejnovějším typem automatické převodovky v ceně a výbavě hyundai i30, a hned zítra si ho letím koupit:-)) Já jsem na automatu naprosto zásadně trval, ale 400 000 kč za auto pro mě byl absolutní strop. Víc si dovolit nemohu.Mexican píše:9 litrov na motor 1,6 je peklo... a ten automat je bohuzial uz nejaky piatok stary... ak to bude mat aspon 6 stupnov, umozni sekvencne radenie bude to automat co stoji za vyskusanie...tay píše:Zkušenosti s automatickou převodovkou VYNIKAJÍCÍ! Řazení naprosto plynulé, o dost plynulejší než u manuálu.
Podřadit o dva stupně určitě umí – když dupnete úplně na podlahu, otáčky rázem vyletí až k červeným hodnotám a zrychlení je opravdu velmi znatelné. Což se velice hodí při předjíždění kamionů na našich okreskách:-)
Spotřeba je sice kolem 9l/100 km, ale podle mě to není primárně automatickou převodovkou, ale mým stylem jízdy (170-190 km/h na dálnici, hodně přes 100 km/h po silnicích 1.třídy).
Partnerce se sice zprvu zdál příplatek 40 tisíc příliš velký, ale teď při každé příležitosti opakuje, že se každá korunka navíc do automatu vyplatila a jak se jí s autíčkem krásně jezdí:-))
Takže závěrem – rozhodně se nebojte jít do dražšího automatu, za ten komfort a vyšší bezpečnost se to bohatě vyplatí.
aby nebolo ze zas kecam, tu priklad spotreby u auta s automatom: http://www.spritmonitor.de/en/detail/342199.html
bohuzial lepsie porovnanie nemam.. najazdili sme s plnym kufrom (as 50kg batoziny, dvaja ludia, klima manualna, bezala stale), relativne vela mesto (asi 500km, zvysok okresky a dialnice - rychlost na dialnici bola tempomatom obmedzena na 80 mil/h = 128km/h) - v mestach statie v kolonacha rozbiehanie sa - NY, NJ, washington, chicago) ... takze stojim za tym ze mat o takmer liter vacsi motor, o 250kg tazsie auto, o 45 koni vyssi vykon a liter mensiu spotrebu hovori o tom, ze tych 9l na 1,6 je proste velaHardcam píše:9 litru na automat 1.6 je velmi pekna spotreba. Nevim, jak to Mexican s 2.4 automatem dokazal, ale se Sonatou 2.4 automat (sekvencni) jezdime kratky trasy kolem 12-13 litru....pokud si s tim mexicane jezdil po americe, kde je 300km rovna silnice a pak odbocka doleva, pak je ta spotreba naprosto normalni. Ale jsme v Cechach,. tady je vsechno jinak. 1.6 je uplne jinak vyladena jak 2.4....
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |