Manuál k našim hyundaiům,čteme nebo né...
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Manuál k našim hyundaiům,čteme nebo né...
Začnu asi takhle : nejen všem i20-kářům , ale všem majitelům
nebyl jsem tu pořádně skoro 4 týdny,nějaká dovolená,pak nemocenská a navíc se mi narodila vnučka , tak mé iniciativy byly směřovány více k rodině,momentálně ale misky vah zase začínají převažovat ten normální obyčejný život,tak se sem na fórum "vracím", no a ejhle po přečtení docela hóóódně diskusních příspěvků, a to né jen u "nás na i20" , ale i u jiných modelů , jsem došel k takové vnitřní otázce , docela by mne zajímala Vaše odpověď, a možná nejsem sám , a teď to položím :
Čtete vůbec manuály (příručky) k naším , nebo volíte volbu-napíšu na hyundaiclub a někdo mi to zodpoví ?
Nemám nic proti tomu někomu poradit,pomoct a třeba i zkritizovat - když si o to prosí, ale některé dotazy a "zjištění" nových majitelů mne tak trochu zaskočily,a určitě nejsem sám.
Proto pokládám tuto otázku, a zároveň nechávám i hlasovat jak to s tím návodem na použití je,a je to jen na Vás
děkuji a dotoho , nebo taky do mne
nebyl jsem tu pořádně skoro 4 týdny,nějaká dovolená,pak nemocenská a navíc se mi narodila vnučka , tak mé iniciativy byly směřovány více k rodině,momentálně ale misky vah zase začínají převažovat ten normální obyčejný život,tak se sem na fórum "vracím", no a ejhle po přečtení docela hóóódně diskusních příspěvků, a to né jen u "nás na i20" , ale i u jiných modelů , jsem došel k takové vnitřní otázce , docela by mne zajímala Vaše odpověď, a možná nejsem sám , a teď to položím :
Čtete vůbec manuály (příručky) k naším , nebo volíte volbu-napíšu na hyundaiclub a někdo mi to zodpoví ?
Nemám nic proti tomu někomu poradit,pomoct a třeba i zkritizovat - když si o to prosí, ale některé dotazy a "zjištění" nových majitelů mne tak trochu zaskočily,a určitě nejsem sám.
Proto pokládám tuto otázku, a zároveň nechávám i hlasovat jak to s tím návodem na použití je,a je to jen na Vás
děkuji a dotoho , nebo taky do mne
Naposledy upravil(a) amaize dne 28 zář 2009, 13:39, celkem upraveno 3 x.
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
† R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
† R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
- Reklama
Re: Manuál k našim hyundaiům,čteme nebo né...
Tak se to povedlo... jsem rad, ze nekdo prisel po 5ti letech fungovani fora s tak zasadni otazkou, protoze vetsina nasich odpovedi tady supluje prave manual a ani me nikdy nenapadlo se na tohle zeptat...
kdyz neco nevim, prolistuju svuj nemecky manual a kdyz to v nem neni, napisu sem... ale mam ho prakticky cely procteny....takze: ANO
kdyz neco nevim, prolistuju svuj nemecky manual a kdyz to v nem neni, napisu sem... ale mam ho prakticky cely procteny....takze: ANO
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
precitam. teraz uz len vacsinou prelistujem a prebehnem ocami, kedze sa to skoro vsade opakuje. kazda znacka ma ale nejake specifikum a prave preto si tie manualy prebehnem.
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Zavedl bych takovou novinku, pokud se nejaky nove registrovany clovek zepta na vec, kterou na 10000% najde v manualu, nebylo by spatny odkazat ho na tohle tema...
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Co je Ti platné,že si lidi jsou schopný prolistovat manuál,když si pak nejsou schopni projít 3 strany příspěvků
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Tak to maj smulu, nedostanou odpoved. Ja uz jsem na odpovidani rezignoval, alespon na to, co jsem tu napsal 10000x...jenze pak prijdou lidi jako mirisko2 a zacnou remcat.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Manuál nemám, a nebyli mi ho schopný sehnat ani v v Brně (už nevím jak se to zastoupení jmenovalo). A tak jsem při hledání informací narazil na tohle fórum. A až tady se dozvěděl, že kvůli motoru musím hledat v manuálu Sonaty 98, kvůli podvozku v manuálu Gallopera, .....atd.
Naposledy upravil(a) Romox dne 28 zář 2009, 16:56, celkem upraveno 1 x.
VAZ 2107 - 1989
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
Romox: vsak ty jsi vyjimka s vyjimecnym autem....
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já když si dovezl poprvé auto, tak jsem samým nadšením strávil čtením manuálu celou noc. Četl jsem ho snad třikrát tam a jednou i pozpátku, a to už jsem všechno o Coupé GK na tomto fóru měl nastudované.
Čím je způsobeno to, že někteří jen položí svůj triviální dotaz a utečou, netuším. Ale čím dál víc se to objevuje i na jiných fórech a místech. Další fáze je, že své dotazy plácnou do úplně irelevantního témata, asi aby si jejich problému všimlo co nejvíce lidí. Pozoruji také, že předkládané dotazy se týkají stále základnějších a triviálnějších problémů, místo toho aby se řešily pokročilejší problémy.
Čím je způsobeno to, že někteří jen položí svůj triviální dotaz a utečou, netuším. Ale čím dál víc se to objevuje i na jiných fórech a místech. Další fáze je, že své dotazy plácnou do úplně irelevantního témata, asi aby si jejich problému všimlo co nejvíce lidí. Pozoruji také, že předkládané dotazy se týkají stále základnějších a triviálnějších problémů, místo toho aby se řešily pokročilejší problémy.
Po koupi lantry jsem hned skočil na net a hledal jsem manual, nedalo to ani tolik zabrat a našel se a hned jsem si ho přečet. To byl pro mě snad i zázrak, protože to byla snad první knížka, kterou jsem četl
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
Hyundai Lantra kombi 1.6 GL benzín, 84 kW, r.v. 97
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Bylo:
Hyundai Lantra kombi 1.6 GL benzín, 84 kW, r.v. 97
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
- David PLEVA
- Kontaktovat uživatele:
Manuál jsem četl, ale ne podrobně, jenom tak v rychlosti vždycky, když jsem na někoho v autě čekal, důkladně jsem zatím četl jen servisní intervaly pro výměnu některých částí (kabinový filtr apod.) a potom jsem hledal pojistku od zapalovače cigaret.
PS: Ale někdy je pro mně stejně nejlepší manuál Hujer (viz oprava signalizace airbagu u řidiče u Lantry - ještě jednou mu za to díky)
PS: Ale někdy je pro mně stejně nejlepší manuál Hujer (viz oprava signalizace airbagu u řidiče u Lantry - ještě jednou mu za to díky)
NOW:
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
manual jsem nečetl (a tedy jsem i nehlasoval, není tam tato volba). Jednak nemám nové auto a jednak je myslim vše natolik intuitivní, že ho člověk s průměrnou inteligencí nepotřebuje, pokud nesedí v novějším Saabu, kde je pomalu víc tlačítek než v letadle. Něco jiného je technická příručka, jak sundat vačkovou hřídel a tak, což jsem potřeboval a našel na foru, resp. na odkazu uvedeným na foru.
U coupe jen doted neznám význam jednoho tlačítka a to tlačítka R u digitálních hodin. Domníval jsem se, že je to reset, ale po zmáčknutí to nereaguje a po přidržení na delší dobu (u novějších Coupe to prý přepíná mezi 12hod režimem a 24hod režimem) to nedělá taky nic a jelikož hodiny fungujou, tak mě to nějak moc netrápí...
U coupe jen doted neznám význam jednoho tlačítka a to tlačítka R u digitálních hodin. Domníval jsem se, že je to reset, ale po zmáčknutí to nereaguje a po přidržení na delší dobu (u novějších Coupe to prý přepíná mezi 12hod režimem a 24hod režimem) to nedělá taky nic a jelikož hodiny fungujou, tak mě to nějak moc netrápí...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Je to reset a mel by hodiny vynulovat na 1:00....ale zrejme nefunguje...
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsme konečně sehnal manuál na Scoupe samozřejmě jsme si ho přečetl ale nic světobornýho tam není... většinou když mám nějáký problém kouknu napřed do Shopping Manuálu (Servisní manuál) a když už fakt nevím, jdu se zeptat sem. No a když ani tady nikdo, tak moje poslední cesta zpravidla vede k Hujeroi
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- Lhoty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
k lantře sem manuál našel a četl asi po měsíci co sem jí přivez....hledal sem nějakou blbost....ale jinak manuály nečtu.....co nejde silou to jde ještě větší silou.....
až když síla zklame,je čas otevřít návod
až když síla zklame,je čas otevřít návod
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
4 x Trabant 601 1970 - 1991