![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
karel2 píše:Dobry vecer, mel bych dotaz ohledne vyskoveho nastaveni sedadla. Pred casem jsem resil, ze ma cely mechanismus vuli, ktera se projevuje v nejnizsi poloze a to jak v sedaku tak i v operadle. Pokud sedadlo zvysim o jedno-dve zatahnuti, tak uz je pevne. To jsem aplikoval az doted. Ovsem po par kilometrech (~5 km) jizdy a obcasneho natrasani se sedadlo vrati do nejnizsi polohy, coz urcite neni dobre. Zajimalo by, me jestli je tohle na jednoduchy servisni zasah anebo je treba sedadlo vymenit a tedy cekat. Vim, ze se to asi takhle lehce neda rict, ale treba jsou tam jenom nejake srouby k dotazeni, coz by expert mohl vedet. Diky za jakoukoliv odpoved.
Má se to chovat takto: Po rozjetí po 20 km/hod zamknou všechny dveře. Po zastavení jsou zamknutá do doby,než je odemknu ručně kolíbkou ve dveřích,nebo vypnutím motoru a vyndáním klíčku.Jediný problém je ten,že pokud zastavím,mám nastartováno a tedy klíček v zapalování,dveře při vystoupení otevřu,vystoupím a zavřu dveře,už se do auta nedostanu.Zacvakne to a šlus. Ještě k těm,co jim vadí pípání při odepnutém pásu - Tuhle jsem přijel před branku,zastavil a poté odepnul pás ( auto bylo v klidu ),nepípalo k mému překvapení nic. Rozjel jsem se s nezapnutými pásy a zase to začalo.oKo píše:Nechal jsem si aktivovat zamykání při 20 km/h. Funguje dobře. S jinými majiteli i30/i30cw se ale rozcházíme v tom, jak se zamykání chová při zastavení. Mi neudělá nic a pokud si třeba chci vzít věci ze zadního sedadla, musím si ručně (na dveřích nebo dálkou) odemknout. Někteří psali, že po zastavení, vytažení klíčku a otevření dveří řidiče se jim auto zase samo odemkne. Sám jsem si ještě neujasnil, které chování je lepší (moje asi z hlediska bezpečnosti, jejich z hlediska pohodlnosti). A konečně tedy dotaz: lze chování po zastavení nastavit?
Dik matysekul, nasiel som Tvoj prispevok z 23 ledna.matysekul píše:To jsem byl já. Objevili to až v servisu a bylo to až po několika dnech a rozebrání pomalu půlky auta. Dělalo mi to třeba při nacouvaní na nějaké vyvýšené místo(u mne třeba na nájezd na obrubník).
Chova sa to tak ako pises az na tu vec, ze ked vystupis a zavres dvere tak sa to nezamkne pokial sa znova nerozbehnes na 20km/h, prakticky nejdu vobec zamknut soferove dvere pokial su otvorene, ten cuplik na zamikanie sa vzdy vrati do otvorenej polohy - vyborna vec proti nezelanemu vymknutiu. Prakticky nezavres auto pokial nedrzis kluce v ruke. (jedine ze ich zabuchnes v kufri aj to len vtedy ak odomkes iba kufortatchwud píše:Má se to chovat takto: Po rozjetí po 20 km/hod zamknou všechny dveře. Po zastavení jsou zamknutá do doby,než je odemknu ručně kolíbkou ve dveřích,nebo vypnutím motoru a vyndáním klíčku.Jediný problém je ten,že pokud zastavím,mám nastartováno a tedy klíček v zapalování,dveře při vystoupení otevřu,vystoupím a zavřu dveře,už se do auta nedostanu.Zacvakne to a šlus. Ještě k těm,co jim vadí pípání při odepnutém pásu - Tuhle jsem přijel před branku,zastavil a poté odepnul pás ( auto bylo v klidu ),nepípalo k mému překvapení nic. Rozjel jsem se s nezapnutými pásy a zase to začalo.
Tak to ti bohužel nepomůžu. Nemám kde koukat na spodek auta. Jediné co vím,že mi v servisu řekli,že mám štěstí,že jsem přijel včas,než se ta podložka vymačkala,páč tenkrát bych na díl z koreje čekal hodně dlouho.bushman píše:Dik matysekul, nasiel som Tvoj prispevok z 23 ledna.matysekul píše:To jsem byl já. Objevili to až v servisu a bylo to až po několika dnech a rozebrání pomalu půlky auta. Dělalo mi to třeba při nacouvaní na nějaké vyvýšené místo(u mne třeba na nájezd na obrubník).
btw. nemas blizsie info ako ta podlozka ma byt usadena a kde ju najst. Chova sa to aj u mna podobne, zacalo to v zime ked som vychadzal sikmo na vyssi obrubnik, kedy bolo pocut akokeby mi zvonku kamen strelill do karoserie. Odvtedy vrzganie pri prejazde nerovnostami od zadnej napravy.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |