i30 - korejec nebo z nosovic?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: i30 - korejec nebo z nosovic?
Ty tvrdý plasty jsou fakt nějaký flekatý, jde to něčim umejt? zkoušel jsem mokrým hadříkem ale chce to asi nějakou chemii, nikdy předtím jsem v jiných autech neuklízel.
Tucson Euro 2016, 1.7 CRDi, 85kW, Sněhulák
i30, 1.6 CRDi, 94kW, Sněhulák
i30, 1.6 CRDi, 94kW, Sněhulák
- Reklama
Ale to je asi v základní verzi,ne? Kůží potaženo to je u vyšší verze stále,ne?Hardcam píše:Ten volant jsem si omakal v Lounech na autosalonu ted o vikendu, to je neco strasnyho:(
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
Posledni dobou nemam moc dobry zkusenosti snad se zadnym cisticem plastu, vzdycky se strasne vysusi a zbelaji. Snad jen tohle muzu doporucit - http://www.aukro.cz/item741749178_turtl ... w_car.html a pak od firmy Cinol http://www.drostra.cz/?pid=2104&PN=Cino ... esek+500ml
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Jj, mel jsem na mysli uplny holy zaklad...pritelkyni se zda volant prijemny, tchan to taky ocenil, ale ja jsem z toho v rozpacich.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
-
- *
Jak poznat na první pohled korejce od českého?
1. Z venku
a) český - černé světla - tím myslím housing uvnitř
b) kojerec - stříbrné
2. Ze vnitř
a) český - USB součást palubovky
b) korejec - opěradlo
-----------------------------
Výhody
a) český - kvalita provedení a lícování dílů, češi ví co je špatně a co je dobře
b) korejec - "možná" lepší materiál - v uvozovkách možná protože musí splňovat stejné standarty
Nevýhody
a) český - "možná" horší materiál - v uvozovkách možná protože musí splňovat stejné standarty
b) korejec - kvalita provedení a lícování dílů, korejci pouze vyrábí a serou na drobné nedostatky tj 100 aut = 2 zmetky
----------------------------
Co se týká českého je asi o 200 procent dotáhnutější v detailech lépe než korejský, ale taky levnější díky novému rozebrání dílů a celkovému směru ušetřit.
Momentálně Korejci se učí od čechů
Případné dotazy a podrobnosti - prosím o PM
1. Z venku
b) kojerec - stříbrné
2. Ze vnitř
b) korejec - opěradlo
Výhody
a) český - kvalita provedení a lícování dílů, češi ví co je špatně a co je dobře
b) korejec - "možná" lepší materiál - v uvozovkách možná protože musí splňovat stejné standarty
Nevýhody
a) český - "možná" horší materiál - v uvozovkách možná protože musí splňovat stejné standarty
b) korejec - kvalita provedení a lícování dílů, korejci pouze vyrábí a serou na drobné nedostatky tj 100 aut = 2 zmetky
Co se týká českého je asi o 200 procent dotáhnutější v detailech lépe než korejský, ale taky levnější díky novému rozebrání dílů a celkovému směru ušetřit.
Jezdím:
Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.
Škoda Favorit 1.3 karburátor, 91 r.v.
No představa, že se Korejci učí od slovenských či polských bývalých horníků či jezeďáků, kteří pracují ve fabrice, kterou Korejci před rokem postavili je poněkud úsměvná. Navíc při čtení threadů o poruchách mám pocit, že o dost novější auta z Nošovic mají více problémů, než korejská.Možná je to ale tím, že jich je více, nebo jsou jejich majitelé psavější. K finální kvalitě - kolega má Nošovickou i30, se kterou jezdí převážně po rozumných silnicích. Já mám korejce, který většinu najede po rozmláceném městě. Jemu to vrže, mě ne. Pravda, neznamená to, že mi nezačne vrzat také. K tomu problémy Nošovických aut s ochranou antikora. Osobně si myslím, že Nošovice potřebují nějaký čas na to, než si kvalita sedne. Představa, že se postaví fabrika na zelené louce, do ní naženou lidi, co v automotive většinou nedělali (většinu zdatných už dávno vycucla Škoda TCPA) a ona hned začne chrlit lepší auta, než zaběhaná fabrika s lidmi, kteří dělají v branži už druhou generaci mi nepřijde správná. Na druhou stranu podobnou debatu považuji za zbytečnou. Rozdíly jsou malé, jde o levná spotřební auta, u kterých jde o cenu, aby zákazníka nenaštvali úplně a o to, aby se začala včas rozkládat, dala vydělat servisu a donutila kupce koupit si nové auto, ještě více "kvalitnější".i30poradna píše:Jak poznat na první pohled korejce od českého?
1. Z venku
b) kojerec - stříbrné
2. Ze vnitř
b) korejec - opěradlo
Výhody
Nevýhody
ex i30cw 1.6 CVVT Classic; Ulsan
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
štaflík plny suhlas.. tiez si myslim, ze kym to nabehne potrva to.. a dost malo zaplateni pasovi robotici v Nosoviciach tiez ziadne zazraky robit nebudu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Na druhou stranu věřím, že až si výroba v Nošovicích sedne a až se nalezne nějaký modus vivendi mezi Korejci a Čechy/Slováky/ Poláky u pásu (vztahy jsou tam prý dost drsné) mohla by být produkce z Nošovic prima. Mají slušné mašiny... Auto je sice lego a skládačka (nebavím se Aston Martinu etc.), na druhou stranu to zas tak easy není. No já až utahám svojí i30 (někdy mám trošku obavy, že to bude dřív, než bych čekal, ale jsem založením pesimista, co se rád nechá překvapit) tak se při výběru dalšího auta určitě podívám, co kutí v Nošovicích. Tedy pokud mě nenaštve místní servis .Mexican píše:štaflík plny suhlas.. tiez si myslim, ze kym to nabehne potrva to.. a dost malo zaplateni pasovi robotici v Nosoviciach tiez ziadne zazraky robit nebudu
- kowalski1410
- **
- Kontaktovat uživatele:
chlapi ja už jsem tady s těch skřípajícich interiéru tak zblblý,že nějak podvědomně už ani nepouštím rádio a poslouchám kde co lupne ....no zatím nic ,kromě Tic-tac_u v zadni kapse dveří... a to mám beta verzi z Nošovic(VIN.....1604)
Toyota Corolla...1,6(97kw)...super white 2...Trend+...03/2019
i30...1,4...white crystal...made in cz...12/08
i30...1,4...white crystal...made in cz...12/08
Hmm, tak mě napadá, že jsem s vypnutým rádiem ještě nejelkowalski1410 píše:chlapi ja už jsem tady s těch skřípajícich interiéru tak zblblý,že nějak podvědomně už ani nepouštím rádio a poslouchám kde co lupne ....no zatím nic ,kromě Tic-tac_u v zadni kapse dveří... a to mám beta verzi z Nošovic(VIN.....1604)
Možná proto mi to moc nevrže.
Souhlas se staflikem, psal jsem to uz dnes v jinem tematu. Korejci a Japonci nejsou ti, kteri by se od nekoho umeli ucit. Uprimne me desi predstava, ze se za par mesicu ci let vsechny Hyundai modely budou vyrabet v Evrope.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
2 staflik: no neco podobneho jsem ti chtel napsat. Sice mas 1.6, ale myslim, ze ta o moc hlucnejsi nez 1.4 neni. Doted jsem jezdil auty, ktera byla/jsou v mestskem provozu trochu hlucnejsi. i30 si tak prede a dava vyniknout vsem zvukum, ktere by normalne zanikly. Napriklad, kdyz zatlacim na vyplne dveri, ty mekcene, tak to trochu vrzne, vsehny tyhle zvuky slysim pak i pri jizde na nerovnostech atd. a clovek z toho pak nema dobrej pocit. Mit mozna diesel, tak to clovek neregistruje.
-
- *
Taky věřím klukum Nošovickejm,že to dopilujou, ,a že přestanou zapomínat dotahovat některé věci-spojka
Podle mě si člověk musí uvědomit,že nekupuje BMW za 2.mega (kterej mimochodem spolehlivější než I30 rozhodně není) ale auto za 300-400tkč,od toho se odvíjí i kvalita a nějaký to vrzání prostě nemá cenu řešit,na našich silnicích se rozvrže absolutně všechno buď dříve nebo později...
Člověk dá dnes 10 průměrných platů za novou Fábii,před 10-ti lety 15,před 20-ti lety 20 prům.plátů(za Favorita) a nemyslím si,že by kvalitou na tom byla auta před 20-ti lety o tolik lépe...Vydrželi sice o něco déle,ale upřímně-kdo chce v dnešní době najezdit v jednom autě 500tkm??
Člověk dá dnes 10 průměrných platů za novou Fábii,před 10-ti lety 15,před 20-ti lety 20 prům.plátů(za Favorita) a nemyslím si,že by kvalitou na tom byla auta před 20-ti lety o tolik lépe...Vydrželi sice o něco déle,ale upřímně-kdo chce v dnešní době najezdit v jednom autě 500tkm??
Hyundai I30 1.6 CVVT Komfort
ex. Hyundai I30 1.4 Classic plus (09)
ex. : Seat Ibiza 1.2 51kw (06)
ex. Hyundai I30 1.4 Classic plus (09)
ex. : Seat Ibiza 1.2 51kw (06)