Taky přidám svoji zkušenost. Koupil jsem modrý Turtle wax na metalízu, v sobotu umyl normálním šamponem při cca 8stC, osušil a po cca hodině nanesl vosk tou houbičkou, co se tu radila. Nijak speciálně jsem na to netlačil. Vzhledem k tomu, že je v návodu nechat zaschnout do vrstvy, tak jsem tím ani moc nešetřil.
Hodil jsem to na slunko (cca 10stC), byť se to podle návodu nemá, ale není léto, tak si myslím že to neva. Až to zaschlo, tak celý auto bylo našedlý a švédskou utěrkou jsem to setřel.
Asi jsem toho dal zbytečně moc, protože se to odlupovalo v šupinkách (jako když lyže přejedete svíčkou) a zdálo se mi, že to jde dolů všechno. Na druhou stranu při nanášení jsem nechtěl moc tlačit, abych to nestíral. Šupinky vosku teď jsou všude
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.
Ráno pak po rozmrzutí se voda stekla do velkých kapek, takže něco zůstalo.
Závěr: pokud nemrzne a nechá ze to pořádně zaschnout, tak to jde i při 5stC. Pokud to srovnám s voskováním Felicie tvrdým škodováckým voskem, tak ten držel víc a pokud se nechal dlouho schnout, blbě se to leštilo. Ale to je asi dáno novou karoserií, která ještě nemá tolik za sebou.