Olej 5W-40
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Olej 5W-40
Tak jsem si byl prevzit po poledni auto. Krome oleje a servisu jsem si nechal auto projet zadarmo diagnostikou. To bylo v poradku, takze to komentovat netreba. Vratim se k oleji. S 5W moc zkusenosti nemam, naposled jsem ho do sveho auta daval asi pred 4 lety do Lantry a to jen jednou (kdyz jsem ji koupil od taty). Takze nejaky subjektivni postrehy:
Studeny start 1* - pazvuky, chod studeneho motoru, start jako takovy (+ oproti 10W)
Hlucnost, kultivovanost (zvukovy projev) motoru pri stani se zahratym lepsi (+)
Mozna se mi to zda, mozna ne, moc jsem s tim jeste nenajel, ale akcelerace mi prijde trosku horsi (-)
- jeste doplnim info po zitrejsim dni, ceka me nejaka cesta do Prahy a tady v okoli
Studeny start 1* - pazvuky, chod studeneho motoru, start jako takovy (+ oproti 10W)
Hlucnost, kultivovanost (zvukovy projev) motoru pri stani se zahratym lepsi (+)
Mozna se mi to zda, mozna ne, moc jsem s tim jeste nenajel, ale akcelerace mi prijde trosku horsi (-)
- jeste doplnim info po zitrejsim dni, ceka me nejaka cesta do Prahy a tady v okoli
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Reklama
Hardcame, nepochybuji o tom, že budeš s olejem spokojený. Nevím, proč by se měla zhoršit akcelerace. Naopak - olej se rychleji zahřívá na provozní teplotu a tak mu můžeš dřív šlapat na krk.
Ta lantra po tátovi byla benzín, že? A syntetika ji jistě neublížila...
Podívej na tipcars.com, dnes je tam pojednání o lantře. Pěkný víkend a příjemné svezení po Práglu.
Ta lantra po tátovi byla benzín, že? A syntetika ji jistě neublížila...
Podívej na tipcars.com, dnes je tam pojednání o lantře. Pěkný víkend a příjemné svezení po Práglu.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Taky mi to nejde do hlavy, proc by byla reakce pomalejsi. Vse vyzkousim. Jj, Lantra byla benzin, jenz na 5W jezdila od vyroby, ja jsem udelal prakticky posledni vymenu 5W a presel na 10W. Na Tipcars mrknu.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcame, jak slouží nový olej? Už je vše ok?
Měnili jsme v sobotu fuel filter u elantry. Poznatek - neoriginální výrobek Made in Korea je kratší než původní filtr Bosch, navíc byl o nějakou desetinku mm tlustší a musel jsem tomu pomoci do objímky kladívkem. Zato už nepotřeboval přichycení šrouby, drží jak židovská víra. A nakonec jsem rozbil plastovou krytku na filtru. Tak jsem tam místo toho namotal izolepu.
Míša, můj synek, si hrál s filtrem u accentru, zalomil šroub u výpustního otvoru a vyteklo cca 20 litrů nafty. Origginál v AP Spořilov je za 600,-
Měnili jsme v sobotu fuel filter u elantry. Poznatek - neoriginální výrobek Made in Korea je kratší než původní filtr Bosch, navíc byl o nějakou desetinku mm tlustší a musel jsem tomu pomoci do objímky kladívkem. Zato už nepotřeboval přichycení šrouby, drží jak židovská víra. A nakonec jsem rozbil plastovou krytku na filtru. Tak jsem tam místo toho namotal izolepu.
Míša, můj synek, si hrál s filtrem u accentru, zalomil šroub u výpustního otvoru a vyteklo cca 20 litrů nafty. Origginál v AP Spořilov je za 600,-
Sikovnej synek. Ja ten palivovej filtr taky nemam prisroubovanej, pac je jaksi moc velkej, ale drzi a drzi:)
olej? Olej dobry, no. Rano to spickove startuje a drzi peknej zvuk motoru. Desitka trochu haprovala. Takze na zimu uz jedine 5ku. Co se spotreby tyce, musim se podivat, zda neco ubylo. Nakoupil jsem dalsich 11 litru 5W40, od zdenka76, Champion specialne pro turbodiesel, ale to uz asi naliju do noveho priblizovadla, pokud nebude zrovna na 0W30-40...
olej? Olej dobry, no. Rano to spickove startuje a drzi peknej zvuk motoru. Desitka trochu haprovala. Takze na zimu uz jedine 5ku. Co se spotreby tyce, musim se podivat, zda neco ubylo. Nakoupil jsem dalsich 11 litru 5W40, od zdenka76, Champion specialne pro turbodiesel, ale to uz asi naliju do noveho priblizovadla, pokud nebude zrovna na 0W30-40...
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Dík za info. Tak to mě těší, že to takhle funguje. Čekám co udělá minerál a starší baterka, až přijdou mrazy. Každopádně na jaře jdu do syntetiky a pak už bude stačit jen zatočit klikou ....
Co bude to nový přibližovadlo?
Co bude to nový přibližovadlo?
Donald: no ja dekuju Tobe, zes me do toho oleje donutil:)
nove priblizovadlo bude opet CRDi a opet Hyundai a pokud se do ledna nic nezmeni, tak to ma byt i30cw 85kW Style Champagne Silver...jenze si zatim nejsem jistej, zda jsem s i30 neslapnul vedle. Jeste furt muzu vzit skladovou Sonatu CRDi, ktera se tam na me usmivala:)
nove priblizovadlo bude opet CRDi a opet Hyundai a pokud se do ledna nic nezmeni, tak to ma byt i30cw 85kW Style Champagne Silver...jenze si zatim nejsem jistej, zda jsem s i30 neslapnul vedle. Jeste furt muzu vzit skladovou Sonatu CRDi, ktera se tam na me usmivala:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
za mě určitě sonatu
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Hardcam - Asi záleží na penízkách. Na kolik taková legrace přijde? Jinak závidím, že si pořídíš nového hyundaie. Šel bych do i20, kdyby to nebylo takové vyhazování peněz zbytečně. Ela mi při mém nájezdu vydrží ještě 20 let.
Donald: Na 65% cenikovy ceny...takze za docela pekny penize. Za 460, tisic ci kolik ta 1.6 CRDI stoji, bych do toho v zivote nesel, to je pro me proste moc na takovy auto.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
no, ja bych na tom byl stejne. nejdriv jsem chtel rict urcite sonatu, ale.... i30 ma taky neco do sebemirpie píše:za mě určitě sonatu
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Za ty prachy bych to bral taky. V každým případě tiše závidím - jsou to krásná auta, hlavně když ti říkaj pane.
Taky jsem si už vybral
Taky jsem si už vybral
Moje příští auto.
- Přílohy
-
- vodík.jpg.JPG (185.08 KiB) Zobrazeno 65 x