topení ELA CRDI

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
fernet
*

topení ELA CRDI

Příspěvek od fernet »

Mám problém! Elu mám krátce - asi tak měsíc- vše je ok, ale mám pocit že teď v těch mrazech se jí nějak nechce topit. Ohřeji se tak po ujetí patnácti km. Kámoš má mondeo tddi a je na tom stejně - prý je to u nafťáka s takovým obsahem normální. Tak nevím, je to můj první diesel, mám ještě lantru 1,6 benzin a tam je teploučko hned. Mám strach jestli není třeba v háji termostat nebo tak něco. Napište prosím jak jste na tom vy. Dík.
Reklama

zahyx
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: topení ELA CRDI

Příspěvek od zahyx »

fernet píše:Mám problém! Elu mám krátce - asi tak měsíc- vše je ok, ale mám pocit že teď v těch mrazech se jí nějak nechce topit. Ohřeji se tak po ujetí patnácti km. Kámoš má mondeo tddi a je na tom stejně - prý je to u nafťáka s takovým obsahem normální. Tak nevím, je to můj první diesel, mám ještě lantru 1,6 benzin a tam je teploučko hned. Mám strach jestli není třeba v háji termostat nebo tak něco. Napište prosím jak jste na tom vy. Dík.
u naftaku vznika mensi teplo je to tak ty topi az dyl a benzinak podstate hned kámos ma fiata scudo a jezdi do skoly pardubice holice cca 20Km,(při těchto teplotách je to normální) kdyz nepousti topeni a necha to ohrat motor na cca 70°C a zapne topeni tak rucicka teplomeru zacne klesat:)

já bych byl vklidu:)
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně

věrný značce :hyu: :!:
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Neni v haji termostat...ac se Ti to nelibi, tak je to tak v poradku....aspon, ze mam vyhrev sedacek, ktery funguje jako prvni...:)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Nazdar hoši,
CRDi má litinový blok motoru a ten se obecně pomalu zahřívá. Může teď trochu pomoci dekl před chladič, aby se ztlumil proud mrazivého vzduchu. Ale myslím si, že popisovaný motor s chlazením budou v pořádku. Já teď taky trpím, ale nejdřív nechám motor trochu zahřát a pak teprve pouštím větrák. Stačí na 1. stupeň a za chvíli je tepla až až.
PS: Jsem Holičák, předpokládám, že kámoš jezdí z Pce do automobilové školy.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
zahyx
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahyx »

Donald píše:Nazdar hoši,
CRDi má litinový blok motoru a ten se obecně pomalu zahřívá. Může teď trochu pomoci dekl před chladič, aby se ztlumil proud mrazivého vzduchu. Ale myslím si, že popisovaný motor s chlazením budou v pořádku. Já teď taky trpím, ale nejdřív nechám motor trochu zahřát a pak teprve pouštím větrák. Stačí na 1. stupeň a za chvíli je tepla až až.
PS: Jsem Holičák, předpokládám, že kámoš jezdí z Pce do automobilové školy.
jj jezdi:)
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně

věrný značce :hyu: :!:
makulista

Příspěvek od makulista »

Zdravím potřeboval bych poradit,nějak mi netopí auto mám elantru 1996 s klimatizaci.kdyz chci zapnout topení a otočit na teplo tak mi hehřeje vůbec.Skoušel sem ovzdusnit a nic tak nevím co stím poradimi někdo :(
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

](*,) uz poruhe Ti pisu, ze Tvuj dotaze ma ptrit do sekce Lantra.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „ELANTRA“