Airbag
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Airbag
Mohl by jste mi někdo helfnout?
Začala mi svítit kontrolka airbagu a nevím čím by to mohlo být. Chtěl jsm se nejdříve poradit než s tím letět do servisu. Při startu normálně bliká, ale pak nezhasne a svítí.
Rady typu: vyndej pojistku nebo žárovku z palubky prosím nepište.
Začala mi svítit kontrolka airbagu a nevím čím by to mohlo být. Chtěl jsm se nejdříve poradit než s tím letět do servisu. Při startu normálně bliká, ale pak nezhasne a svítí.
Rady typu: vyndej pojistku nebo žárovku z palubky prosím nepište.
- Reklama
Ano i autobaterie má vliv na správnou funkci Airbagu!!
Před startem řídící jednotka si testuje všechny komponenty(airbagy a pyropásy)A kontroluje jejich stav,respektivě jejich Ohmové hodnoty,pokud řídící jednotka zjistí nějakou změnu,tak bliká a bliká a bliká!!
Ty jednotky sou potvory!!Dělá to u všech aut s Airbagy!!
Zamozřejmě za jet na diagnostiku a zkontrolovat jednotku,popřípadě nahrát nový softík!!
Ale pozor jsou jednotky,které nejdou přehrát,takže nutná výměna za jinou!!Kolikrát jsem zažil,že ta jednotka s vakama stojí víc než to samotné auto!!
Před startem řídící jednotka si testuje všechny komponenty(airbagy a pyropásy)A kontroluje jejich stav,respektivě jejich Ohmové hodnoty,pokud řídící jednotka zjistí nějakou změnu,tak bliká a bliká a bliká!!
Zamozřejmě za jet na diagnostiku a zkontrolovat jednotku,popřípadě nahrát nový softík!!
Ale pozor jsou jednotky,které nejdou přehrát,takže nutná výměna za jinou!!Kolikrát jsem zažil,že ta jednotka s vakama stojí víc než to samotné auto!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Baterka??? Tváří se nabitě, ale malého poklesu si asi nevšimnu to je fakt. Koukám, že diagnostika bude nezbytná. To mám radostivan píše:Ano i autobaterie má vliv na správnou funkci Airbagu!!
Re: Airbag
[quote="lu"]Při startu normálně bliká, ale pak nezhasne a svítí.quote]
Jo tak přesně tohle mi dělá od včerejška. Při opravě prosvětlení přístrojovky mi omylem vyhořela pojistka světel , tak jsem při výměně zkontroloval i ty ostatní. Takže jsem vytáhl asi na 5 vteřin i pojistku airbagu (jak tu 10 A na kontrolku tak i 15A - ta je asi přímo na airbag) a od té doby taky 6x blikne a místo zhasnutí zůstane svítit. Pomohl by tomu i pouhý reset ŘJ opojením od baterie?? (chystám se k tomu resetu i z jiného důvodu) Mohla podle mě vyhodnotit tu nepřítomnost pojistky jako chybu a teď už se svého názoru nechce vzdát...
Jo tak přesně tohle mi dělá od včerejška. Při opravě prosvětlení přístrojovky mi omylem vyhořela pojistka světel , tak jsem při výměně zkontroloval i ty ostatní. Takže jsem vytáhl asi na 5 vteřin i pojistku airbagu (jak tu 10 A na kontrolku tak i 15A - ta je asi přímo na airbag) a od té doby taky 6x blikne a místo zhasnutí zůstane svítit. Pomohl by tomu i pouhý reset ŘJ opojením od baterie?? (chystám se k tomu resetu i z jiného důvodu) Mohla podle mě vyhodnotit tu nepřítomnost pojistky jako chybu a teď už se svého názoru nechce vzdát...
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Teď mě tak napadá, že mě to taky začlo dělat až když jsem měnil žárovky podsvícení palubkydraceq píše:lu píše:Při startu normálně bliká, ale pak nezhasne a svítí.quote]
Sonata 2.0 16V r.v. 1997
- Pajk
- **
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak,nepřestane...leons píše:Když už mi začal jednou blikat airbag tak nepřestane dokud ho nevyrezetují i kdybych vyměnil baterku???Pedro píše:To se mi stalo taky, pořád blikala,tak jsem šel do servisu kde mi to vyresetovali a řekli, že je slabá baterie,že to udělá znovu....po výměně baterie klid.....
Lantra kombi 1.6-G4GR,r.v. 97
ABS,klima,dálka
ABS,klima,dálka
Dnes po ceste do prace jsem si vsiml, ze mi taky sviti kontrolka airbagu a nezhasne ani po nekolika bliknutich. Pritom vzdy fungovala normalne. Jenze pred 2dny mi praskla H7 a jeste jsem se nedostak k jeji vymene (pri odjezdu do prace je tma a zima a po prijezdu z prace je tma a zima) Byla to uz 4. H7 za 3mesice. Myslite, ze to muze mit nejakou souvislost? Taky mam na baterku (resp. na zapalovani) napojeno napajeni antiradaru, ale ten se vzdy automaticky zapne az par vterin po startu (spozdovac). Myslim, ze ten na to vliv nema. Zkousel jsem rano na svetlech vypnout motor a znovu nastartovat a kontrolka stale sviti...
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
Řekl bych,že nedobíjí,nebo přebíjí alternátor. Nebo v lepším případě možná špatné relé? Chce to proměřit.shwaara píše:Dnes po ceste do prace jsem si vsiml, ze mi taky sviti kontrolka airbagu a nezhasne ani po nekolika bliknutich. Pritom vzdy fungovala normalne. Jenze pred 2dny mi praskla H7 a jeste jsem se nedostak k jeji vymene (pri odjezdu do prace je tma a zima a po prijezdu z prace je tma a zima) Byla to uz 4. H7 za 3mesice. Myslite, ze to muze mit nejakou souvislost? Taky mam na baterku (resp. na zapalovani) napojeno napajeni antiradaru, ale ten se vzdy automaticky zapne az par vterin po startu (spozdovac). Myslim, ze ten na to vliv nema. Zkousel jsem rano na svetlech vypnout motor a znovu nastartovat a kontrolka stale sviti...
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000