Pneumatiky Kumho
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Pneumatiky Kumho
Zdravim vsechny! Tak tady mam prvni vaznejsi prihodu s autem
V pneuservisu, kam chodim uz cela leta jsem si koupil rafky (viz. fotogalerie) a nechal si na ne nazout Kumha, ktera jsem dostal s autem. Asi po dvou dnech jsem zjistil, ze se mi pri rychlosti mezi 120 -130Km/h zacina chvet volant. Zrovna jsem sel na garancku, tak jsem se o tom zminil. Oni mi rekli, ze to bude urcite spatne vyvazeny, a ze jsem si mel koupit rafky u nich a vsechno nechat udelat u nich. Pri predani mi rekli, ze nekam pridali 15g a ze to bude dobry. Min. tyden jsem jel do Mnichova a problem se nezmenil. Nahodou jsem se vyskytl v mem pneuservisu a mezi reci jsem se zeptal, jestli netusi, cim by to mohlo byt. Zadarmo mi je prevazili a rekli mi dve veci:
1. Casto se stane, ze si kola jeste sednou a zmeni se vyvazeni
2. Ukazali mi to na vyvazovacce: cele pneumatiky hazi nahoru dolu a ze strany na stranu Pry tam takove uz parkrat meli a bylo to vadnou serii. Pry se jim to stavalo i u Dunlopu.
Znova mi prevazili kola a tak z 90% problem odstranili vyvazenim. Ale vazne premyslim, ze jim do Hyundaie pujdu omlatit gumy o hlavu
No a co vy? Mate nekdo podobnou zkusenost?
V pneuservisu, kam chodim uz cela leta jsem si koupil rafky (viz. fotogalerie) a nechal si na ne nazout Kumha, ktera jsem dostal s autem. Asi po dvou dnech jsem zjistil, ze se mi pri rychlosti mezi 120 -130Km/h zacina chvet volant. Zrovna jsem sel na garancku, tak jsem se o tom zminil. Oni mi rekli, ze to bude urcite spatne vyvazeny, a ze jsem si mel koupit rafky u nich a vsechno nechat udelat u nich. Pri predani mi rekli, ze nekam pridali 15g a ze to bude dobry. Min. tyden jsem jel do Mnichova a problem se nezmenil. Nahodou jsem se vyskytl v mem pneuservisu a mezi reci jsem se zeptal, jestli netusi, cim by to mohlo byt. Zadarmo mi je prevazili a rekli mi dve veci:
1. Casto se stane, ze si kola jeste sednou a zmeni se vyvazeni
2. Ukazali mi to na vyvazovacce: cele pneumatiky hazi nahoru dolu a ze strany na stranu Pry tam takove uz parkrat meli a bylo to vadnou serii. Pry se jim to stavalo i u Dunlopu.
Znova mi prevazili kola a tak z 90% problem odstranili vyvazenim. Ale vazne premyslim, ze jim do Hyundaie pujdu omlatit gumy o hlavu
No a co vy? Mate nekdo podobnou zkusenost?
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- Reklama
moje první gumy byli v pohodě. Teď mám pireli 195/45/16 a jsem velice spokojenej. Nehučí, sedí, nehází. Všechna čest.
Hyundai Getz 1,3/63kw cvvt Elegance 5HB Tundra Green
Mercedes Benz class G 2.9tdi rv.89 + facelift 2005
Daewo Nexia 1.5i 8V rv.92
R.I.P - Honda Civic původně 1,5/66kw
R.I.P - Fiat 126p (polski)
Tak jsem myslel že to mám jenom já a vidím že problém je širšího rázu. Ty moje Kumha co jsem dostal s autem jsem asi po měsíci nechal přezout na elektrony, když to vyvažovaly tak mi tam daly takovou čabajku závaží že jsem koukal jak vrána. Ve velké rychlosti to nic nedělá, ale musí bejt přesně nahuštěná jak to klesne o 2 desetinky tak to dělá brajgl. Zimáky mám taky Kumho KW17 a ty jsou v pohodě.
Ono věhlasná značka neznamená automaticky vynikající kvalitu.Zimní pneu Pirelli W190 SnowControl-hlučné, vibrují (ikdyž ještě přijatelně) i po opakovaném převážení v jiném pneuservise. A že bych byl nadšen z jejich jízdních vlastností se taky říct nedá. Barum Brilantis letní-dvě jsem reklamoval po pár dnech, nazuli mi tam jiné a byl klid. Jenže Barumky jsem vždycky poměrně rychle sjel (20 000km). Laciné Kormorany zimní-no problemo. Když jsem koupil GETZíka, hned jsem si pochvaloval ty Kumha-tiché, jak je ta jízda pohodová. Akorát čekám jakou budou mít výdrž, protože jsou údajně dělané z měkké směsi. Kamarád má letní Goodyearky-hlučné a vibrace, které jsou dost nepříjemné v rychostech 50-90km/hod. Zdůrazňuji, že všechny tyto pneumatiky byly použity na nebouraných a servisovaných autech. Někdy se zapomíná na to, kde byla pneumatika vyrobena (Pirelli-Itálie, nebo třeba Turecko), jak je stará v okamžiku prodeje, nebo jak je skladovaná.
Tohle jsou moje osobní zkušenosti a ostatní můžou mít jiné.
Tohle jsou moje osobní zkušenosti a ostatní můžou mít jiné.
GETZ Dynamic 1.1/48kW
Jsem rad, ze nejsem sam
Taky si rikam, ze pokud se to ted nejak nezhorsi, tak je dojezdim. Co se jizdnich vlastnosti tyce, jsem docela spokojeny. Mival jsem Continental EcoContact3 a ty Kumha nejsou nejak vyrazne horsi, snad az na vetsi hlucnost a rekl bych, ze na mokru byly ty Conti trochu lepsi. Na zimu mam Firestone WinterHawk a jsem moooc spokojenej uz jenom proto, ze staly stejne jako Barum
BTW: Vsimli jste si jedny veci? V servisu urcite museli tusit, o co se jedna. Pokud si toho teda nevsimli uz na vyvazovacce. No a nakonec mi problem vyresi zadara "neznackovy" servis a original servis to neumel ani vyvazit, natoz odhalit problem, ale zato si to umel nechat zaplatit a jeste pomluvit vsechny kolem sebe. Ale myslim si, ze tohle je typicky pro cele tohle odvetvi
Taky si rikam, ze pokud se to ted nejak nezhorsi, tak je dojezdim. Co se jizdnich vlastnosti tyce, jsem docela spokojeny. Mival jsem Continental EcoContact3 a ty Kumha nejsou nejak vyrazne horsi, snad az na vetsi hlucnost a rekl bych, ze na mokru byly ty Conti trochu lepsi. Na zimu mam Firestone WinterHawk a jsem moooc spokojenej uz jenom proto, ze staly stejne jako Barum
BTW: Vsimli jste si jedny veci? V servisu urcite museli tusit, o co se jedna. Pokud si toho teda nevsimli uz na vyvazovacce. No a nakonec mi problem vyresi zadara "neznackovy" servis a original servis to neumel ani vyvazit, natoz odhalit problem, ale zato si to umel nechat zaplatit a jeste pomluvit vsechny kolem sebe. Ale myslim si, ze tohle je typicky pro cele tohle odvetvi
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Dneska nejni servis kterému by nevoněli peníze. Schrábnou prachy z aodfláknutou práci a hotovo. Mě měnili světlo a ani ho neseřídili a nezapojili ani moturek na naklapeni, prasátka.
Hyundai Getz 1,3/63kw cvvt Elegance 5HB Tundra Green
No a mě to před přezutím jen mírně vibrovalo, že jsem si říkal "ztráta závaží, no problem". Nyní po přezutí na litá kola se z Accentika stává ženský auto, od 110 - 120 km/h výš vibrace jako hrom Zkusím reklamaci, potom však bez závislosti na výsledku přijde přezouvání....vipe píše:...Ty moje Kumha co jsem dostal s autem jsem asi po měsíci nechal přezout na elektrony, když to vyvažovaly tak mi tam daly takovou čabajku závaží ....
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
Já už dostal foto heč!!! Tak se koukejte !!!Jirka píše:U Hanzů se pořídili nový elektrony?? Že bych špatně koukal nebo si to ještě skromně nevypustil do éteru? Tak se pochlub, bude foto?
Tak a máte to tam Joudové!!! Ať vám to pěkně jezdí kluci!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
No, udělali jsme si dobře a koupili proti vůli mé drahé polovičky nové alu. No a po přezutí se zvýraznili vibrace a po návštěvě gumoservisu, kde mi zjistili šlendrián nebo spíš "seru na to" z předchozí dílny a dovažovali každé kolo, se problém s vibrací kol pouze snížil a jediné co je výsledkem - házivost pneu. Je zajímavý, že to nebylo tolik patrný při origo obutí na plecháčích!?!?!?Felotron píše:Hanz: Pojevuji maximalni zavist
Takže v prndělí by měl novej dealer v Mladý Bolehlavi zahájit činnost a já tam pomažu reklamovat šprcky... No tak mám radost nějak pomotanou s nasraností, ale snad to fšecko do Mimouně vyřídím.. Jinak je Joudik nafotil do alba
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Huňáč Accent 1,3 12V
Toz to nepotesi Drzim palecky, ale nevim nevim...Hanz píše:No, udělali jsme si dobře a koupili proti vůli mé drahé polovičky nové alu. No a po přezutí se zvýraznili vibrace a po návštěvě gumoservisu, kde mi zjistili šlendrián nebo spíš "seru na to" z předchozí dílny a dovažovali každé kolo, se problém s vibrací kol pouze snížil a jediné co je výsledkem - házivost pneu. Je zajímavý, že to nebylo tolik patrný při origo obutí na plecháčích!?!?!?Felotron píše:Hanz: Pojevuji maximalni zavist
Takže v prndělí by měl novej dealer v Mladý Bolehlavi zahájit činnost a já tam pomažu reklamovat šprcky... No tak mám radost nějak pomotanou s nasraností, ale snad to fšecko do Mimouně vyřídím.. Jinak je Joudik nafotil do alba