Tak jsem projel ix35 :-)
Moderátor: Moderátoři
Re: Tak jsem projel ix35 :-)
laxo: v cem je to auto zle - cili spatne - Ti rict nedokazu. Neshledali jsme nic, co by nam vadilo a problemy se nedostavili zadne. Jen nam kuna prekousla kabel od sekvencni prevodovky, takze fungoval jen automat. Za jeho vymenu jsme ale museli zaplatit, protoze to nebyla chyba vyrobce. Nejsme narocni spotrebitele, palubku neolizujeme a nejaky nesvar nas nevytrhne. Nenadaval jsem ani na Lantru, kdyz mi odesla prevodovka 10km od domu, jelikoz me nejakym zazrakem nechala dojet za doprovodu sileneho drncneni, chrasteni a pazvuku na druhy rychlostni stupen domu a tam se vysypala uplne. Tedy abych to srhnul, nejsem si u Sonaty NF vedom zasadnich nedostatku, pokud nebudeme spekulovat o designu palubky. Jinak ten narozdil od Mr. Hyundai mame v "mramoru" a ne ve dreve.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Reklama
Mr. HYUNDAI píše:Náš "spor" je krásná ukázka informačního šumu a naprostého vzájemného nepochopení. Každý z nás mluví o něčem jiném.
Ty jsi můj názor zpochybnil bez vlastní zkušenosti, to se prostě brát nedá. Já jsem byl z fotek z toho auta taky naprosto odvařenej. O to tvrdší byl pád.
To co uvádíš za "prohřešky". U GK je to smutné, výrobce poddimenzoval materiál. Je jen na Tobě, jako uživateli, či auto kvůli tomu zavrhneš nebo ne. Pro mě jsou to nepodstatné drobnosti, pro spoustu obyčejných kupujících je to důvod se ke značce nevrátit. Sonata NF - mně se palubka Sonáty líbí, pravda, dřevíčko by být nemuselo, ale jinak pro mě super. Takže z tohoto pohledu nemám co řešit (konec konců, sám ji mám). Ale zase jsme u toho, že pokud se někomu nebude líbit vzhled interiéru, tak se o tom ostatním ani nedozví, prostě skončí u pohledu a my se vůbec nemusíme bavit o tom, jestli to je dobrý nebo špatný auto. A Accent je auto zcela adekvátní své ceně, ať už se bavíme o odhlučnění nebo materiálech.
Jenže ix35 hraje jinou cenovou i časovou ligu. Design je aktuální, mně se moc líbí. Ale materiál jsou jak z i20 (v ní je to v pořádku, je to auto za 220.000,--), ale v ix35 to v pořádku není, to auto stojí v průměru přes 600.000,--. To je to co mi vadí. A neříkej mi, že by Ti nevadilo kdybys vysolil 600.000,- Kč a od prvního metru Ti v autě neustále vrzala palubka, obložení dveří a z kufru se ozývalo mlácení roletky a nějaký kovový pazvuky?! Jenže takhle se to auto chová a bohužel ne jen jedna předváděčka, ale skoro všechny, jak jsem se dneska dozvěděl. Atd...... Už bych se opakoval.
Už mi rozumíš co jsem chtěl napsat?
este jedna vec ak si si vsimol tak ja som reagoval iba na klimu a ergonomiu na to nepotrebujem skusobnu jazdu aby som furt sa hral s nastavenim svetiel alebo pocitacom nereagoval som na motor ani na drncanie ale toto som cital taktiez na i30 v roznych testoch ale ked som sa na nej previezol tak zvlastne nic nedrncalo to iste som cital aj u Santi ale ked som sa previezol nic takze sa nedialo,
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
ja jazdim tak isto teda ja za volantom a moja priatelka ako spolujazdec takze to musim hned menit nastavenie svetiel ? otazka kolko ludi tu meni polohu svetiel a ako casto ? to snat mam menit poluhu aj ked dam tasku od tesca do kufra ? je jasne ze ked prenasam velke vahy tak to zmenim to je jasne ale ako to je casto ? ja napriklad mam radsej takuto ako kolieckovu ale to je zas vec komu co je lebsieMr. HYUNDAI píše:Pokud to děláš jak máš, tak světla nastavíš pokaždé, když změníš rozložení hmotnosti v autě. Ano, máš to udělat než vyjedeš a pak pohoda. Ale já musím sklon světel měnit i 5x denně. A to je pěknej opruz, lovit kolečko za volantem, když na něj není vůbec vidět a musíš se naklánět na stranu.
Ovladače klimy nejsou nejmenší na trhu, ale jsou nejmenší v portfoliu . Proboha proč? A proč ty podělaný tlačítka, když "kruhové" ovladače, ala Sonata NF se ovládají mnohem snáz? A když už tlačítka, jako v Tucsonu, jako v SantaFe, tak proč tak titěrný a zrovna takhle uspořádaný?
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
- Mr. HYUNDAI
To laxo: Nikomu neberu tlačítka, každý jsme jiný, ale proč mě pořád přesvědčuješ, že nemám pravdu když říkám, že jsou malá, když jsi je viděl jen na fotce? Vysvětli mi to, prosím. A když už tam budeš, tak se taky prosím podívej jaké ovladače jsou na automatické klimě v Tucsonu, SantaFe a ix55. Pak snad konečně pochopíš o čem tady celou dobu mluvím.
Kvůli tašce z Tesca sklon měnit nemusíš, ale já vozím v kufru dost těžký věci, který někde vyložím a jedu pro jiné těžké věci. Občas plné auto lidí a sklápíš a zase dáváš světla nahoru jak magor několikrát denně. A to nejsem ani taxikář ani kurýr. Prostě to jedna ze součástí mé práce vyžaduje (neříkám, že každý den a taky netvrdím, že takhle trpí jen Sonata).
A ještě jednou k tomu, co jsou a nejsou špatná auta. Podívej se na vývoj počtu prodaných Sonát za posledních 10 let. Kolik stávajících sonátářů si pak koupilo Sonátu NF a kolik jich Sonata NF přivedla nových? Podle tohoto kritéria, které je jediné pro stanovení úspěchu či neúspěchu auta, je to absolutní propadák (v ČR). Takže taky záleží na tom, jak se na to budeš dívat. Jestli jako uživatel bez předsudků, pak je to super auto, pokud jako prodejce, tak je to katastrofa.
Takže optikou prodejce je ix35 potencionálně pořádný malér. Pokud se podaří odstranit všechny pazvuky, pak to bude OK, většina lidí mnou kritizované věci buď nezaznamená nebo si pak zvykne. Pokud ale výroba nebude 100%, tak se špatné pověsti ze začátku prodeje to auto už do konce životního cyklu nezbaví. Taková je realita trhu s novými auty, takové jsou reakce kupců. Takových "magorů" jako jsem já a asi i další členové tady, mezi kupci nových aut moc není, Ti mají jiné rozhodovací procesy.
Kvůli tašce z Tesca sklon měnit nemusíš, ale já vozím v kufru dost těžký věci, který někde vyložím a jedu pro jiné těžké věci. Občas plné auto lidí a sklápíš a zase dáváš světla nahoru jak magor několikrát denně. A to nejsem ani taxikář ani kurýr. Prostě to jedna ze součástí mé práce vyžaduje (neříkám, že každý den a taky netvrdím, že takhle trpí jen Sonata).
A ještě jednou k tomu, co jsou a nejsou špatná auta. Podívej se na vývoj počtu prodaných Sonát za posledních 10 let. Kolik stávajících sonátářů si pak koupilo Sonátu NF a kolik jich Sonata NF přivedla nových? Podle tohoto kritéria, které je jediné pro stanovení úspěchu či neúspěchu auta, je to absolutní propadák (v ČR). Takže taky záleží na tom, jak se na to budeš dívat. Jestli jako uživatel bez předsudků, pak je to super auto, pokud jako prodejce, tak je to katastrofa.
Takže optikou prodejce je ix35 potencionálně pořádný malér. Pokud se podaří odstranit všechny pazvuky, pak to bude OK, většina lidí mnou kritizované věci buď nezaznamená nebo si pak zvykne. Pokud ale výroba nebude 100%, tak se špatné pověsti ze začátku prodeje to auto už do konce životního cyklu nezbaví. Taková je realita trhu s novými auty, takové jsou reakce kupců. Takových "magorů" jako jsem já a asi i další členové tady, mezi kupci nových aut moc není, Ti mají jiné rozhodovací procesy.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
takto vyriesme to jednoducho lebo fakt sa nechcem hadat a nemam to ani umysloms tou ergonomiou je vec jedna ja si viem predstavit tie tlacitka a pojdem sa na to kuknut neviem co je pre teba male a velke aby sme sa pochopili , este jedna to som nespomenul 2 ludia tu pisali ze to auto skusili a na nic sa nestazovali takehoto charakteru , aj s tym naklapanim je to u kazdeho rozdiel ty si na tom potrpis ja nie malokedy to pouzivam skor mam problem lebo kazdy mna oslnuje to to su pre mna vecy ktore na aute neriesim zaujimaju ma ine podstatne vecy , s tou sonatou je to jasne ta sa neprodava moc ani u nas ale ta nebola myslena ani pre nas pre nich je Korea CHina a USA , mna zaujima kazde auto u hyundai preto rozoberam aj ix35 ale tym co tu napises ze je to tu europska plecka ich odradis tym stylom je to auto nahovno a mozno ho rovno odsudia lebo niekto povedal , ja oponujem tym ze co si napisal mne nieje moc koser a chcem poukazat ze nech si odskusaju sami a zhodnotia par ludi co su zo ziliny hodnotili to auto a pochvalovali si ho ale dobre nechajme sa prekvapit ja osobne nechcem IX35 nie kvoli tomu co si tu pisal ale kvoli tomu ze mam radsej sedany a to hlavne sonata
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
- Mr. HYUNDAI
Přesně tak, vyzkoušej - uvidíš sám. Nikdo z lidí na tomhle fóru si neudělá názor na auto bez osobní zkušenosti. A potenciální zájemci o koupi tohoto auta zase nebudou hledat reference tady, Ti ani netuší, že nějaké HYUNDAI fórum existuje.
Takže se tady bavíme mezi sebou, hodně uzavřená skupina lidí a mluvíme pořád v podstatě o tomtéž.
Ona je taky otázka kde se s těmi auty jezdilo, moje lokalita je krásná ukázka toho jak silnice vypadat nemají. V téhle části Prahy jsou silnice tankodromem, propadlé kanály, výtluky atd.... Jenže pro mě to je každodenní realita jízd do práce a nejsem magor, který díry vymetá, občas je to ale jen volba mezi menší a větší dírou . A to jsem nenašel, po zkušenosti na asfaltu, odvahu k projetí se po kostkách.
Takže se tady bavíme mezi sebou, hodně uzavřená skupina lidí a mluvíme pořád v podstatě o tomtéž.
Ona je taky otázka kde se s těmi auty jezdilo, moje lokalita je krásná ukázka toho jak silnice vypadat nemají. V téhle části Prahy jsou silnice tankodromem, propadlé kanály, výtluky atd.... Jenže pro mě to je každodenní realita jízd do práce a nejsem magor, který díry vymetá, občas je to ale jen volba mezi menší a větší dírou . A to jsem nenašel, po zkušenosti na asfaltu, odvahu k projetí se po kostkách.
vies ja som sa stretol s vela ludmi co si niekde nieco precitali a bolo a potom im to vysvetli co preco a ako napriklad recenzia u coupe minus toho auta malo priestoru na sedenie na zadnych sedadlach to ako by napisali na kamion no sportovo si na tom nezajazdite alebo uz nevedia co maju napisat tak tam daju to auto nema tvar iba kopiruje niekde som cital presne opaky ako je skutocnost napriklad crasch testy u sonat genesis coupe vedel by som sem dat viac prikladou preto niekedy reagujem ako reagujem
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
Mr.Hyundai
Tak jsem pročetl všechny tvé argumenty. Beru je, páč těch Hyundai aut už máš za sebou dost, takže určitě dokážeš porovnat. Vývoj vidíš taky..
Já v něm jel tak 5km, max 7. Z toho se věru moc poznat nedá. Ale jako první co jsem udělal, stahnul rádio, abych právě slyšel "vše" co se dá... Žádné pazvuky, drnčení a lupání palubky jsem nezaznamenal. Klimu jsem taky zvladnul, (nějak podobně jsem to měl v Laguně) , tlačítka mi přišly normální.. Nemám s čím srovnat, jinýho H než Ácu jsem nevlastnil. (stejně blbě se ovládá Pc i tady) a sklon světel mě nenapadl vyzkoušet...ani ho neužiju...
Za mě je to prostě hezký auto, který mi fakt hned padlo do ruky a všechny ovladače jsem zvládnul "ošahat" aniž bych musel za volantem dělat nějaký bojový cvičení...
Já jsem fakt spokojenej!!
A ty neduhy co se objevili, jak píšeš, ty nefunkční spojky atd.. Tak to snad dokážou vychytat, páč jinak by to byl jen jeden velkej průser.!
Já mu prostě věřím
Tak jsem pročetl všechny tvé argumenty. Beru je, páč těch Hyundai aut už máš za sebou dost, takže určitě dokážeš porovnat. Vývoj vidíš taky..
Já v něm jel tak 5km, max 7. Z toho se věru moc poznat nedá. Ale jako první co jsem udělal, stahnul rádio, abych právě slyšel "vše" co se dá... Žádné pazvuky, drnčení a lupání palubky jsem nezaznamenal. Klimu jsem taky zvladnul, (nějak podobně jsem to měl v Laguně) , tlačítka mi přišly normální.. Nemám s čím srovnat, jinýho H než Ácu jsem nevlastnil. (stejně blbě se ovládá Pc i tady) a sklon světel mě nenapadl vyzkoušet...ani ho neužiju...
Za mě je to prostě hezký auto, který mi fakt hned padlo do ruky a všechny ovladače jsem zvládnul "ošahat" aniž bych musel za volantem dělat nějaký bojový cvičení...
Já jsem fakt spokojenej!!
A ty neduhy co se objevili, jak píšeš, ty nefunkční spojky atd.. Tak to snad dokážou vychytat, páč jinak by to byl jen jeden velkej průser.!
Já mu prostě věřím
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
- Mr. HYUNDAI
To laxo: Takových článků, o nichž píšeš, jsem četl mraky. Taky jsem se dočetl, že H-1 se na auto s předním pohonem chová divně. Dotyčný novinář byl rád, že z naší diskuse vyšel bez poškození. Ale musíme rozlišovat co píšou periodika a co se píše tady. A jsme zase u uzavřené komunity HYUNDAI fóra.
To Martun: Díky. Jsem jen rád, že Ty jsi tyto problémy nezaznamenal. Můžeš mi jen prozradit jak moc "děravá" byla Tvoje zkušební trasa? Uvidíme jak bude vypadat a fungovat další várka, moc rád bych se k "věřícím" připojil a konstatoval, že se jen nepovedla první várka.
To Martun: Díky. Jsem jen rád, že Ty jsi tyto problémy nezaznamenal. Můžeš mi jen prozradit jak moc "děravá" byla Tvoje zkušební trasa? Uvidíme jak bude vypadat a fungovat další várka, moc rád bych se k "věřícím" připojil a konstatoval, že se jen nepovedla první várka.
No se "děrované" silnice týče, tak musím říct že na české poměry byla luxusní. Jen běžné výmoly. To větší "terén" bylo spíš překonávání zmrzlejch sněhovejch muld, tam se auto řádně rozhoupalo, ale taky žádný lupání ani vrzání...
Jak říkám, auto mě nadchlo (z takovejhle typů jsem mel pujčenej jen Chevrolet Captiva a Suzuki Grand Vitara. A žádný mě fakt tak "nepadlo do ruky " jako takhle ix35.
Ix55 jsem taky projel, ale to se neodvažuju porovnávat s těmahle.
Tenhle mamut je kapitola sama pro sebe
Jak říkám, auto mě nadchlo (z takovejhle typů jsem mel pujčenej jen Chevrolet Captiva a Suzuki Grand Vitara. A žádný mě fakt tak "nepadlo do ruky " jako takhle ix35.
Ix55 jsem taky projel, ale to se neodvažuju porovnávat s těmahle.
Tenhle mamut je kapitola sama pro sebe
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
- Mr. HYUNDAI
Kapitola sama pro sebe, která je fakt naprosto úchvatná. Na tom autě mi snad vadí jen to, že se v Čechách nedá objednat bez kůže (což se dá vyřešit dovozem z Německa) a asi bych raději benzín, najezdím relativně málo, tak bych tu spotřebu utáhl. Což neznamená, že bych měl jakoukoli objektivní výtku vůči 3,0 CRDi .
Ale nemám na něj, tak si můžu jen tiše mlaskat a při každé návštěvě showroomu se jít pomazlit .
Ale šéfka povídala, že se jí ix55 strašně líbí. Takže možná vymění Tucsona za ix, ale ne za 35, ale rovnou za 55 , u ní se nedá vyloučit nic.
Ale nemám na něj, tak si můžu jen tiše mlaskat a při každé návštěvě showroomu se jít pomazlit .
Ale šéfka povídala, že se jí ix55 strašně líbí. Takže možná vymění Tucsona za ix, ale ne za 35, ale rovnou za 55 , u ní se nedá vyloučit nic.
inak je zvlastne ze co som videl predvadzacky ix35 tak su vsade v bielej metle
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
To me taky prekvapuje. Vidim to zcela ucelove, tato barva krasne odhali vsechny krivky auta, navic bila se vraci do mody, v kombinaci s bilymi klikami a bilymi zrcatky pusobi luxusne. A mozna se taky chteli vytahnout, ze uz konecne umi nalakovat auto na bilo, aniz by melo nazloutle narazniky (viz. tema o Santa Fe)
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
ja som trebarz aj videl Santu aj tie IX55 v bielej a tie farby sa tomu fakt hodia volakedy som na bielu nadaval ale zacina sa mi fakt pacit
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
Jo to je fakt, v Pardubkách je taky. Já osobně bych si ji nevybral ale musím uznat že mu sluší!
Mr.Hyundai
No vidíš, tak se nakonec pořádně povozíš v ix55! Ten motor byl úchvatnej, zátah neskutečnej. Samo že bych ho bral! Ale ty prachy bohužel netisknu A pak, pohybuju se po městě a projíždět uzkou jednosměrkou kde jsou zaparkovaný auta ,anebo pro tohohle mamutíka hledat park plac to bude taky lahůdka
Mr.Hyundai
No vidíš, tak se nakonec pořádně povozíš v ix55! Ten motor byl úchvatnej, zátah neskutečnej. Samo že bych ho bral! Ale ty prachy bohužel netisknu A pak, pohybuju se po městě a projíždět uzkou jednosměrkou kde jsou zaparkovaný auta ,anebo pro tohohle mamutíka hledat park plac to bude taky lahůdka
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno