Tak, a mam to chvalabohu za sebou ! Primaci technik po prebrati auta zacal verklikovat veci co bude potrebne skontrolavat a robit. Vdaka vasemu upozorneniu som letmo postrehol nastavenie geometrie. Ked som povedal ze nechcem, tak ma zacal presviedcat, ze je to potrebne, ze vsetky nove auta maju zlu geometriu. Som sa nedal, ze vsetko je OK, tak naco do toho vrtat. Nakoniec suhlasil, ale napisal to do preberacieho protokolu.
Zabava ale len prisla. Mechanik zobral auto a zaparkoval ho medzi stlpy zdvihaka. Samozrejme ze dosikma. Vystupil z neho a rucne ho zacal posuvat dopredu a dozadu, dopredu a dozadu...no asi 7x ! Truhlik ho chcel nastavit na dvihnutie, ale kedze bolo nasikmo, tak to samozrejme nikdy nepasovalo a nedalo sa. Lenze, to som si len ja myslel ze sa nada, nakoniec ho zacal dvihat, a mna islo za sklom porazit ! Samozrejme zo som videl len jednu stranu, a ani nahodou to nedvihal na mieste urcenom na dvihanie. Vpredu to vyzeralo ze odtrhne zasterku, ale to ho neodradilo ! A neodradilo ho ani to, ze na podbehu bolo plno snehu. Zaludok mi uz zvieralo tak ze som myslel ze ma tam polozi.
Ked odsruboval spodny kryt motoru, samozrejme ze mu tresol na zem, ved co, ved auto nie je jeho. Aby toho nebolo dost, este sa tam primotal taky stary mechanik co mal obleceny vojensky bomber a kedze bol uz velmi unaveny, tak sa rozhodol ze si oddychne na mojom blatniku. Zo zipsom mi tam lestil blatnik dobrych 5 min. Ked som sa potom stazoval primacemu technikovy, tak povedal "jaj, to je taky motacik". Na laku som nastastie nic nenasiel.
A za toto potesenie som zaplatil 76.-€. Material dodany servisom:
- podlozka olejovej vane 1,88.-€
- 2 zaludocne vredy
Zvysok sumy je za robotu. Cele to trvalo 1h 40min., s tym ze 20 minut ho nebolo a 3x telefonoval.
Nech ziju slovenske servisy !
Majte sa,
Matrix44
EDIT:
tak, ked som to trosku rozdychal, z "cireho nerozumu" som sa rozhodol skonrolovat mnozstvo oleja co naliali v servise. A ukazuje sa ze to nie je take jednoduche, kedze rozpatie Min. - Max. je rozpatie 1 litra. No a pri objeme olejovej sustavy 5,9l a bandaske s olejom 4 a 2l je to "obrovska" matematika
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Verim ze kazdemu je uz jasne, ze mi naliali viac oleja nez mali
Nakolko sa obavam co by sa este stalo keby som tam doniesol auto aby trosku oleja spustili, tak zajtra idem so striekackou a hadickou odsavat olej z motora. Tento servis vrelo odporucam vsetkym priaznivcom adrenalinovych sportov a masochistom :
3H AUTO spol. s r. o., Košice