Rasty píše:Dede: pokud máš na autě cokoliv co není schválené nebo zapsané jsi v případě nehody v říti. Pokud budeš mít na coupe 18" kola přičemž v TP jsou povolena max 17" a zaviníš nehodu, tak pojišťovna od toho dá ruce pryč jelikož auto není způsobilé pro provoz a vše hradíš ty popřípadě to zaplatí pojištovna a bude to po tobě vymáhat.
a tohle jsi jako slyšel kde? Tohle papouškování mi leze krkem. Ještě jsem se nesetkal že by pojišťovna zamítla plnění z takového důvodu. MAXIMÁLNĚ plnění pokrátí o pár % (třeba 10%). Pojišťovna ti maximálně může prokázat, že při použití správného rozměru kol došlo k o něco menší škodě - proto případné krácení. Moje zkušenost je taková, že rozměry kol snad žádná z poj. neřeší - Snad jen kdyby byl rozměr opravdu dekadentní (245/35 ZR18 místo 165/70 R14) apod.
Typový list na kola!!!! Co to je zase za věc? já to nechápu.... to jako když mám ve VTP povolený rozměr 195/65 R15, koupím si liťáky 17", dostanu k tomu ten váš typovej list, tak mi tam na STK připíšou i 17" kola????

To vám nesežeru ani omylem. Nebo existuje někdo z vás, kdo touhle byroškou prošel? Jiný kola ti musí schválit výrobce auta, ne výrobce kol - ten ti může napsat cokoli.
-> moje zkušenost s přepisováním VTP......
Koupil jsem toyku 4runner - offroad - Jelikož kdysi bylo auto dotažené ze schweizu a nějaká píča na registru se přepsala, tak mám ve VTP na tažném "nebržděný 750kg" a "bržděný 1200kg"!!! Sehnal jsem si úředně ověřenou kopii VTP jiného auta (úplně stejného typu) - ten má "nebržděný 500kg" a "bržděný 2000kg" a při evidenčce jsem se na to technika zeptal - řekl, že musím na registr vozidel a na technické oddělení. Tak jsem tam přišel, ty mě poslali do hajzlu, že je nějakej jinej techničák nezajímá, a že musím mít povolení akreditovaného zástupce Toyota pro ČR. Tak jsem zajel do servisu Toyota, kde mám dobrého známého, nechal mu tam techničáky a poprosil ho aby to vyřešil u akreditovaného zástupce. On jim napsal, poslal VTP a přišla odpověď, že žádné povolení nevydají PROTOŽE JE MOŽNÉ, že na to "cizí" auto někdo udělal na tažné zařízení testy v nějaké státní zkušebně, či co, a že může mít vyjímku
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
. Mohl bych sehnat 20 kopií techničáku kde bude napsáno 2000kg a je mi to k hovnu, protože všichni tyhle šmejdi jsou jenom banda zmrdů. Proto mám v techničáku k OFFROADU na tažném 1200kg, stejně jako nějaká zasraná fábyje.