A mal si automaticku prevodovku? Na webovej stranke hyundai.cz je v menu motor – prevodovka poznamka: „Automatická převodovka je opatřena možností sekvenčního řazení.“ To by mohlo byt to co hladas.
Aj ja som konecne (na internete) videl dnesni Autosalon. Musim povedat, ze sa mi zdal prispevok o ix35 znacne odflaknuty. Asi to mali uz dlho pripravene, ked to robili v Taliansku, lebo taky clanok som cital uz davno. Chybali mi aktualne informacie, o ktorych ja resp. my uz davno vieme. Zaujala ma ja poznamka na zaver, ze Ford Kuga je len o malo drahsi. No neviem neviem, lebo som na to pozeral a vyslo mi nasledovne. Porovnatelne motory Kuga = 25890 eur, ix35 = 25699 eur.
Ale v tejto cene ix35 ma navyse oproti Kuga: dazdovy senzor, vyhrievane zadne sedadla, cuvaciu kameru, 18“ kolesa (Kuga len 17), monitorovanie tlaku v pneu, asistent pre rozjazd do a z kopca, klimatizacovana schranka pred spolujazdcom, USB+AUX, solarne predne skla, cele je v kozi, asistencna sluzba 5 rokov (Kuga 2), ma plnohodnotnu rezervu (Kuga len na dojazd). Tak neviem co je tu o malo drahsie?! A to je len limitovana ponuka od Kugy v tejto cene, inak stoji 31840 eur!
Porovnaval som aj mnou objednanu ix35 (benzin+panoramaticka strecha+navigacia) rozdiel oproti Kuge (opat v limitovanej ponuke) cca 4000 eur! A to Kuga bez pan. strechy a navigacie. Z tohto mojho porovnania sa najviac priblizil Qashqai cca o 1500 eur drahsi (je mensi a ani dizajnovo sa mi nepaci tak ako ix35). Yeti cca o 3200 eur drahsi (tie ich cenniky su uzasne – lego je proti tomu prd, a o dizajne „Skoda“ hovorit
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
).