iPod / iPhone
Moderátor: Moderátoři
iPod / iPhone
Podle informaci na webu je mozne pripojit do audia iPod , ale jen prostrednictvim specialniho kabelu, ktery se zasouva do USB i AUX najednou a obsahuje udajne chip, ktery umoznuje ovladani iPodu z volantu . Zajimalo by mne, jestli je tento znackovy Hyundai kabel soucasti dodavky, nebo zda je potreba si jej objednat extra, jako prislusenstvi a take by mne zajimalo, zda je funkcni i s iPhonem. S iPod Touch funkcni udajne je. Mate nekdo vice informaci nebo zkusenosti s timto kabelem a resenim pripadne z jinych modelu?
- Reklama
Re: iPod / iPhone
Kabel pro připojení iPod stojí 1311 Kč a funguje naprosto spolehlivě
do prdele to je pekne velka cena
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
No, tak ta cena zase az tak vysoka neni, a pokud je to funkcni original, tak proc ne. Mozna mi ho da prodejce jako darek . Jedinem ceho se obavam, jestli je funkcni jen pro iPod a nebo zda chodi i s iPhonem.....
iPod a iPhone jsou víceméně stejné přístroje, takže by to mělo šlapat všechno
Tak mi prosim posli odkaz na kabel. Koupil jsem kabel s propojenim AUX i dobijeni USB. Funguje, ale ovladat iPhone z volantu se mi nepodarilo. Take moc nerozumim poznamce v manualu, aby se nepouzivali originaly kabely od Apple. Jinak jsem stastnym majitelem ix35 a zatim nadsen. Lubos.
Odkaz není, máme to jako originální doplňky
Objednací kód je 961252L000
Objednací kód je 961252L000
Tak jsem ten kabel zkousel u meho prodejce, dal mi ho dokonce zdarma, a skutecne s iPhonem funguje. I kdyz-iPhone se chytil az na treti pokus, jinak na me porad kricel, ze toto zarizeni neni podporovane..... Ale po opakovanem vytazeni a zasunuti kabelu a opakovanem startu auta se nakonec chytil a funguje. Na displayi radia se zobrazuji playlisty i nazvy skladeb a skupin , z volantu jdou volit skladby, playlisty ale "jen" pres menu na radiu. Ale to mi nevadi. Doufam, ze to nebude takto na trikrat pripojeni blbnout stale.... A take neni prilis dobre,ze je ten kabel tak kratky. Kdyz budu chtit prilepit iPhone na okno kvuli navigaci, tak budu muset koupit prodluzovacku... A kdo vi, co s tim kabelem ta prodluzovacka udela.... Apropo, podporuje BlueTooth v audiosystemu take dvoukanalovy rezim A2DP ?
Ohledně A2DP dobrá otázka, v pondělí musím vyzkoušet a zjistit
Tak jsem dnes vyzkousel,zda ma Bluetooth v aute zmineny dvoukanalovy rezim A2DP a k me velke radosti ma. Telefon s podporou A2DP, v mem pripade iPhone, jsem bez problemu sparoval , pote jsem presel v mode radia do rezimu "phone" a vesele si bezdratove prehraval muziku ulozenou v iPhonu. Funguje naprosto bez problemu. Jen prechod mezi playlisty a pisnickami jde samozrejme jen z prostredi telefonu, ne z volantu, ale to je normalni, BT v radiu bere jen zvuk. Pokud chce nekdo ovladat playlisty z volantu, tak musi pripojit zdroj pres kabel do AUX a nebo USB, pripadne do obojiho najednou zminenym kabelem k iPodu.
Prijemne je i to, ze diky A2DP, pokud mate v telefonu i navigaci, se vam pri pokynu z navigace ztisi hudba v radiu a pak se opet zesili na puvodni hodnotu, a pokyny jdou z repro audia v aute. Toto jsem musel v minulosti resit dodatecnou montazi extra zarizeni.
Prijemne je i to, ze diky A2DP, pokud mate v telefonu i navigaci, se vam pri pokynu z navigace ztisi hudba v radiu a pak se opet zesili na puvodni hodnotu, a pokyny jdou z repro audia v aute. Toto jsem musel v minulosti resit dodatecnou montazi extra zarizeni.
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vau, to jsem zvědav jestli to půjde i s HTC Win CE navigací
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Narazil jsem na problem s A2DP. Kdyz mam na telefonu zapnutou navigaci, tak mi hlasove povely jdou z repro auta jen ,kdyz mam v radiu zapnuty "phone mode". Kdyz ale chci poslouchat radio a mam zvoleny FM mode- tedy zapnutou nejakou stanici , tak povely z navigace nejdou. Jde to jen, kdyz v telefonu rucne zvolim vystup zvuku z telefonu a ne z radia . Ale jakmile mi nekdo zavola, tak sice mohu mluvit pres BT , ale po ukonceni hovoru se zvuk z navigace opet neobjevi,musim jej opet rucne prepnout. Defacto zvuk z navigace v telefonu jde do radia jen z "phone modu" , ale z zadneho jineho. Takze pri poslechu muziky z telefonu to beha bez problemu,ale pri poslechu stanice z radia ne. Nemate nekdo tuseni, kde muze byt problem?
Ja len ako laik: Nebude to tym, ze su to uz cesty 3? Jedna=radio, druha=telefonovanie, tretia=prehravanie stereo suborov (asi aj navigaciu povazuje za prehravanie stereo suborov).
Inak moje riesenie je zname, nebudem ho opakovat
Inak moje riesenie je zname, nebudem ho opakovat
Atos-Prime 2005-2010
ix35 2.0i Style 4WD Benzín 3.5.2010-24.10.2013
ix35 2.0i Style 4WD LPG-Elpigaz2 24.10.2013- ...
ix35 2.0i Style 4WD Benzín 3.5.2010-24.10.2013
ix35 2.0i Style 4WD LPG-Elpigaz2 24.10.2013- ...
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nejsem BT odborník a navíc to nemůžu vyzkoušet ale:
BT mají profily a je evidentní , že se používají dva (handsfree, audio). Handsfree používá "telefonní proces", audio používá přehrávač a zároveň i navigace . Pokud se ti podaří přemluvit Navi SW aby používal jako audio výstup BT profil phone, tak máš vyhráno
BT mají profily a je evidentní , že se používají dva (handsfree, audio). Handsfree používá "telefonní proces", audio používá přehrávač a zároveň i navigace . Pokud se ti podaří přemluvit Navi SW aby používal jako audio výstup BT profil phone, tak máš vyhráno
Člen Hyundaiclub.cz
No, ono by stacilo, kdyby v Navigon softu v iPhonu byla v nastaveni moznost nastaveni vystupu zvuku z repro auta a nebo z repro telefonu, stejne, jako je tomu v aplikaci iPod. Napsal jsem jim do Navigonu a popsal jim tento "problem", snad se tim budou zabyvat..... Ale i kdyz ne, urcite kvuli tomu velkou pevnou navigacni jednotku za 30.000 kupovat nebudu, zase az tak casto navigaci nepouzivam