Zdravím,
loni na podzim jsem koupil příčníky, rakev a nosič na lyže. Rakev mám od Ultraplastu za 2850 Kč (je dlouhá 2 m, 300 l obsah), ostatní věci jsou od fi Hakr. (příčníky stříbrné aero a nosiče na lyže černé za 900 Kč i s adaptéry). Vše koupeno přes internet. Montáž i demontáž příčníků není nic těžkého, na podruhé již bylo vše hotovo za 15 min, rakev mám nandanou za 10 min, nosiče 5 min práce. Jezdil jsem s tím na lyže, mimo jiné i na týdenní dovolenou, kdy byly v rakvi narvány 4 páry sjezdových lyží, bot, 3 páry běžek (4. pár se tam nevešel kvůli délce, dal jsem ho do kabiny), bot, helmy a oblečení. Vše bez problémů. Rakev se na příčníky nevejde zároveň spolu s nosičem lyží (pro 4 páry), takže jsem pak při popojíždění od chaty na svah zaměnil rakev za nosič lyží.
Ještě k nosičům lyží: koupil jsem nosič, kde bylo uváděno pro 4 páry sjezdových NEBO 3 páry běžeckých lyží. Samozřejmě se dá vozit i jen jeden pár samostatně, nikde se nic nehýbe. Běžky nelze přikládat skluznicí k sobě (čelisti nosiče by pak nešli uzavřít), ale pokud máte alespoň 2 páry užší (např. Madshus), klidně tam dáte i 4 páry běžek VEDLE sebe, vyzkoušeno, odježděno.
Hardcam píše:Hm, tak ja zadny kloub v antene nemam, ale zjistil jsem, ze je docela pruzna - cili ohebna...tak ji proste ohnu podle boxu

Kloub maji Nošovice, Korejci ne.