Toz tatkovi to jede 7,2, ovsem nejezdi predpisove... jinak 6,5 se mu povedlo na delsi trase.
Najeto to ma 55000km a je spokojenej...
Zkušenosti s Elantrou CRDi. Dobrý kup jako ojetina?
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- Reklama
Zkušenosti uživatele
našel jsem toto: http://auto2.zpravy.cz/clanek_lidovky.p ... lanek=1660 Máte jinou zkušenost?
Elantra 2.0 CRDi 16V 2001
dříve - Forman - LPG
dříve - Forman - LPG
No to motor je trosku vic slyset nez treba v Oktavce 1, ale nic hroznyho to neni... Ta spotreba je asi podle nohy. 1.9 TDi zere min, ale ceny VW Group a Hyundai jsou trochu na jinych urovnich...
Doporucuju zkusebni jizdu. Kdyz tomu das plnej plyn, tak vis, ze ten motor maka Kdyz povolis plyn, vaute je klidecek... Jinak original repro jsou vyborny! - takze pripadne pridat volume na radiu a je to
Doporucuju zkusebni jizdu. Kdyz tomu das plnej plyn, tak vis, ze ten motor maka Kdyz povolis plyn, vaute je klidecek... Jinak original repro jsou vyborny! - takze pripadne pridat volume na radiu a je to
Souhlas svýhradami
S Vaculíkem na Tipcars.com musím v mnohém souhlasit (spolehlivost, drnčení palubní desky), v jednotlivostech nikoli. Předně jízdní vlastnosti elantry jsou mnohem lepší než u octavie I (dáno víceprvkovou zadní nápravou). Taky spotřeba je téměř srovnatelná s TDI. Jezdím za pět litrů podle PP i dotankování do plné. Jasně, nechce to při akceleraci dupnout na plyn a čekat, nýbrž o polovinu pedál povolit a nechat až si to motor vezme, pak opakovaně znovu šlápnou. Akcelerace tím příliš neutrpí, ale špatně spálené palivo v podobě černého kouře neobtěžuje okolí a navíc - spotřeba se dá uhlídat na dobré úrovni. Při srovnání s octávkou hraje většina věcí pro Hyundai (pořizovací cena - 100 000 až 150 000 Kč, nezájem zlodějů a vandalů, neokoukaný, ač orientální, design... Podle mého názoru je elantra CRDi velmi dobrá volba.
Konečně
Tak jsem se konečně dočkal a mám tu ojetinku doma. Drobné kosmetické vady. Najeto 26000 r.v.2001. No paráda. Doufám, že se zařadím mezi ty slušně spokojené. Takže zdravím všechny co si rádi vymění zkušenosti a řešení připadných problému. Jednu perličku na závěr.... Protože autičko bylo bez radia nenapadlo mne zajímat se o anténu. A pak jsem ji hledal a ona nikde. Přitom u radia je vývod na antenu. Trvalo mi než jsem zjistil, že jako antena je zapojené vyhřívaní zadního skla. Aspoň pokud jsem pochopil německý návod.
Elantra 2.0 CRDi 16V 2001
dříve - Forman - LPG
dříve - Forman - LPG