Psal jsem, že žalobní merit by sice faktickou šanci asi měl, ale samotný soudní proces je vzhledem k tomu, koho by bylo nutno žalovat, zejména v kontextu množství žalujících, nereálný. Nic to nemění na tom, že použití části bodykitu jako následné standarní výbavy je podvod. To nemá, ani principielně, nic společného ze změnami cen nebo záruční politkiky nebo jinou formou neustále se měnících bonifikací.
Už delší dobu mám pocti, že
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
se od své původní firemní filosofie odklání. Přestává to být korejská značka. Atributy jako maximální spolehlivost, která pramení z nejvyšší možné kvality výroby a co nejjednodušší a nejefektivnější konstrukce, mizí na oltáři poevropšťování. Sám si můžeš Harde porovnat nastavení podvozku Elantry a i30. Pro mě to je posun špatným směrem, já nechci krouhat zatáčky, já mám problémy se zády a potřebuju auto co nejpohodlnější. O designu se nemá smysl bavit, každému se líbí něco jiného a já vždy upřednostňoval technické vlastnosti před estetickými (i když fluidní design ve mě vyvolává vše, jen ne příjemné pocity). Zpočátku se mi ix35 strašně líbila, ale poslední dny moje nadšení z jejího designu rychle mizí.
Tenhle podvůdek na zákaznících byl pro mě pomyslnou poslední kapkou. Sice se kvůli tomu nestanu Škůdkařem, ale taky jsem skončil s automatickým výběrem auta jen z nabídky
. Otevírám svou mysl zbytku trhu, možná najdu značku, která mi bude ještě bližší než mi kdysi býval
.
P.S. A nebo se na všechny ty moderní konzervy vykašlu, vytáhnu z garáže stařičkou 105L a budu s ní jezdit dokud se nerozpadne
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate