Podélné nosníky - hagusy
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Podélné nosníky - hagusy
Máte někdo na Getziku podélné nosníky na střeše? Pokud ano, kdo vám je montoval a na kolik to přijde? Případně rady se zkušenostmi - jestli je to OK, nebo raději koupit příčné nosníky samostatně přichytitelné na střechu.
(Přemýšlím o možnosti převážet kolo, případně o boxu na střechu.
(Přemýšlím o možnosti převážet kolo, případně o boxu na střechu.
Getz 1.3 - 09/05 - silver, vlastní přibastlení centrálu a komplet vytlumení mirelonem
- Reklama
My jsme to vyřešili klasickým příčným nosičem značky Neumann za cca 2,2 tisíce a naprostá spokojenost. Po diskusi s majiteli originálních příčníků (originální příslušenství) jsem dokonce dospěl k názoru, že jsou i mnohem, mnohem lepší - nekazí se a jsou i šetrnější k laku auta. http://www.neumannr.cz/ -pro úplnost.
Getz 1,3 MAX
No ja jsem hagusy chtel. Ale v autosalonu mi je rozmlouvali. Rikali, ze nejsou orig. z vyroby, ale ze by je tam jen oni dodelavali, a ze to vrtani do strechy by ji moc dobre neudelalo. Oni mi pry doporucujou zahradku....
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Jo jo to je pravda origo hagusy se na Getze nedělaj. Seženou se pouze jako doplněk od jiné firmy. Nevím co by to mělo dělat nedobře pro střechu akorát když ti to blbě utěsní tak ti poteče do střechy Já když to kupoval a ptal se na ně tak se chovali jako že zákazník náš pán a slíbily bez jakejch koliv problémů že je namontujou, ale ani zmínka o tom že se to pro to auto originál nedělá. To jsem to ještě neměl tak obšláplý kolem toho auta jako teď.
No asi jo, taky jsem tak pochopil, ze se jim tam nechce vrtat kvuli vlhkosti. No pak uz to zname vsichni: "no jo, to vite, to my tu zaruku uznat nemuzeme, my jsme Vas upozornili....". No, mozna jim krivdim, ale nejaky zkusenosti uz bohuzel mam
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
My jsme si nechaly namontovat jen pár měsíců po koupi GETZe, aby to nebylo v leasingu. V roce 2003 byly hagusy ještě v příplatkové nabídce, dneska už bohužel nejsou. Cena byla 4900,- Kč + práce, takže cena byla kolem 6000,-Kč a udělali mi to v autorizovaném servisu. A někde na tomto foru se už vedla debata na téma střešních nosičů a několik lidí si stěžovalo, že jim úchyty poškrábaly lak na střeše. Spokojenost velká, zatím není žádný problém, není vidět, že by do auta zatékalo.
=> Vipe: Viz. muj prispevek o pneumatikach Kumho. Jednak se ani nezajimali o to, kde by mohl byt problem a uz obvinovali jiny servis a nakonec zrejme pote, co zjistili, ze chyba je na jejich strane, vsechno zahrali do ztracena.....
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=107630133
Mě se libí tenhle,ale opravdu nevim s tim poškrabaním taky o tom uvažuji i s boxem ale davat za značkovy box thule 8000 je přehnane
Mě se libí tenhle,ale opravdu nevim s tim poškrabaním taky o tom uvažuji i s boxem ale davat za značkovy box thule 8000 je přehnane
Ani jsem nenapsal, jak to nakonec resim ja:
Mam normalni "zahradku" PiccolaM a na ni rakev Neumann Whale. Pridelani zahradky je prace tak na 10 min. vzhledem k tomu, ze se musi pridelavat klicem. Mam pocit, ze zahradka od neumanna se da pridelat bez naradi. Me se ale libila ta piccolaM, protoze ma vsechno pekne zakryty a do zamku se nedostane spina a led. Nekdy nechavam na strese zahradku a sundavam jenom rakev. to je prace tak na 2 minuty. Musim rict, ze ta rakev je supr, a oproti starsi rakvi thule se mi vic libi system pripevneni na zahradku. Ani v nejvetsich mrazech jsem nemel problem s plynovyma vzperama.
Mam normalni "zahradku" PiccolaM a na ni rakev Neumann Whale. Pridelani zahradky je prace tak na 10 min. vzhledem k tomu, ze se musi pridelavat klicem. Mam pocit, ze zahradka od neumanna se da pridelat bez naradi. Me se ale libila ta piccolaM, protoze ma vsechno pekne zakryty a do zamku se nedostane spina a led. Nekdy nechavam na strese zahradku a sundavam jenom rakev. to je prace tak na 2 minuty. Musim rict, ze ta rakev je supr, a oproti starsi rakvi thule se mi vic libi system pripevneni na zahradku. Ani v nejvetsich mrazech jsem nemel problem s plynovyma vzperama.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6