Nová santa a prasklý rozvody

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Hujer

Re: Nová santa a prasklý rozvody

Příspěvek od Hujer »

Je pravda za ve 105tis se kontroluje roz remen.De o to ze muzes skontrolovat jestli ma vsechny zuby a jestli na nem nejsou nejake praskliny,to je vse co muzes skontrolovat.Jestli jsou drobne prasklinky na vnitrku roz. remene poznas az kdyz ho vyndas ven a otoc na ruby.Remen se ale pri kontrole ve 105tis nevyndava(neni to prace na hodinu a ani to neni predepsany v GP) a rozhodne ti nikdo znova nenapne takhle starej remen jako novej,protoze hrozi prasknuti!U starsich SF 2.0 Crdi se taky dela ve 120 tis a ja zakaznikum doporucuji ho udelat v 90 tis.Jenze nekdo na me kouka jak na zlodeje ze znej koukam vytahnout penize driv nez je to potreba!No a drobnou prasklinu stejne nepoznas jak napsal Mr.Hyundai.Mas to opravene na zaruku,to je super.U jinejch automobilek napr skoda by se ti vysmali a nechali ti to zacvakat cele. :wink:
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Reklama

cvrcinek
*

Příspěvek od cvrcinek »

Ty jo jen by mě zajímalo jak ten klučina v tom servisu mohl zkontrolovat kladku, když na tu kladku není vidět,v jeho případě by to znamenalo vymontovat napínací kladku kouknout na ni a zase vrátit zpět, což bych řekl že normohodinama by ta prohlídka měla trvat cca 8,5 hod. Jestli je v plánu servisní prohlídky napsáno kontrola rozvodového řemene tak znamená že se kouknu jestli tomu řemenu nic není.Dobrej příklad jsou brzdy, při každé prohlídce je psána kontrola brzd, já si pod tím představuju že mechanik sundá kolo a podívá se jestli je všechno ready, jenže přimo v Butovickým servise dělají kontrolu brzd tak že kouknou přes elektron jestli nejsou sjetý desky. Při demontáži kola už to učtují jako nadnormu.
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

dream23 píše:tak už mám santičku doma ... tak nakonec vše způsobila prasklá napínací kladka(resp. prdnul takovej litinovej bazmek v kterym je usazená) měnili hlavu, pisty, ventily, hřídel, řemen no skorov všechno .. takže mám motor po generálce. Zvuk super, šlape jako hodinky, mechanik si dal záležet ... cena 3.800EUR - vše pokryla celoevropská záruka hyundai.

Další výměna rozvodů prý po dalších 120tis :)

Jméno toho servisu zatím zveřejňovat nebudu, zajedu tam a uvidíme jak se k tomu postaví.
tak to já měl štěstí podstatně větší ... 29.července se mi to stalo taky ... jedu po dálnici ... motor zdechne atd ... a stalo se mi to ve 176.000,-km

ale to nejdůležitější - záruka mi končila 31.července - tedy 2 dny před koncem záruky ! ! ! vše vyřešili, povyměňovali atd ... ale o 2 dny později a 80.000 bych platil ze svýho ...

a v mém servisu už jsem nebyl první s touto závadou takže POZOR ! ! !
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
potvurka
*

Příspěvek od potvurka »

SuperMUF píše:
dream23 píše:tak už mám santičku doma ... tak nakonec vše způsobila prasklá napínací kladka(resp. prdnul takovej litinovej bazmek v kterym je usazená) měnili hlavu, pisty, ventily, hřídel, řemen no skorov všechno .. takže mám motor po generálce. Zvuk super, šlape jako hodinky, mechanik si dal záležet ... cena 3.800EUR - vše pokryla celoevropská záruka hyundai.

Další výměna rozvodů prý po dalších 120tis :)

Jméno toho servisu zatím zveřejňovat nebudu, zajedu tam a uvidíme jak se k tomu postaví.
tak to já měl štěstí podstatně větší ... 29.července se mi to stalo taky ... jedu po dálnici ... motor zdechne atd ... a stalo se mi to ve 176.000,-km

ale to nejdůležitější - záruka mi končila 31.července - tedy 2 dny před koncem záruky ! ! ! vše vyřešili, povyměňovali atd ... ale o 2 dny později a 80.000 bych platil ze svýho ...

a v mém servisu už jsem nebyl první s touto závadou takže POZOR ! ! !
tak by mě zajimalo zda neni lepší tam dát napínak třeba od nipars nebo tak nějak než orig .....taky mě to čeká ted a rozhoduji se zda jen řemen ale když to čtu tak kladku take raději měním jo hold korea
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“