Podivný pískot z motorového prostoru...

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
honza.330d

Podivný pískot z motorového prostoru...

Příspěvek od honza.330d »

Zdravím všechny majitele Hyundaiů Santa Fe. Od začátku letošního roku jezdím se Santa Fe 2.2 Crdi 4x4 s automatickou př., jedná se o rok 2006, momentálně najeto kolem 143tis.km a začaly se mi z motorového prostoru ozývat zajímavé zvuky :-k . Ještě když byla zima, tak zvuky byly slyšet zejména z počátku, než se motor ohřál. Nyní po pár měsících to už píská i když je motor zahřátý. Pískot se vyskytuje zpravidla těsně před hranicí přeřazení na vyšší stupeň, takže bych řekl, že to má souvislost s vyššími otáčkami motoru. Nedávno se mi stalo, že jsem jel po městě, zastavil jsem (převodovka byla stále v režimu D) a motor chcípnul :shock: . Pak možná 20min jsem se snažil za stálého ku*vení a p*čování na Hyundai startovat :oops: . Motor točil, ale nechtěl naskočit (jako když startují staré škodovky - už už a pořád nic). Naštěstí po těch 20min motor naskočil a mohl jsem se vzdálit a neblokovat cestu. První co mi napadlo, že jsem vzal špatnou naftu, takže hned k pumpě k Shellce a plnou, aby se zbytek promísil. Od té doby jsem tankoval výhradně u Shellu a Benziny Verva diesel. Pískání z motoru bylo stále, ale už to nechcípalo... Jenomže 2 dny zpět jedu nakoupit do obchoďáku, zastavím na parkovišti a když se po pár minutách vracím a snažím se nastartovat, tak opět stejná situace :roll: . Ikdyž teda teď to naskočil po pouhé minutě...
Byl jsem s tím již ve dvou servisech Hyundai. V prvním mi řekli, že technik nezaznamenal nic zvláštního, že je to u těchto vozů normální :^o . Teď jsem se vrátil z druhého servisu, kde mi řekli, ať nejdřív zaplatím 2000,- a že se na to zkusí podívat, ale nemají tušení, čím by to mohlo být... :shock: . Vyhodit jen tak dvojku se mi zrovna nechce :| .

Když jsem si pročítal na internetu různá fóra, dočetl jsem se, že konkrétně u těchto vozů často odchází po 100tis.km vstřiky a turbo. Obávám se, že by to mohli být vstřiky - bude asi ranec za opravu :? . Jinak jsem s autem nad míru spokojen, ale toto mě opravdu vytáčí :( .
Řešil někdo z Vás podobnou situaci? Díky za Vaše názory.
Reklama

Santík
**

Re: Podivný pískot z motorového prostoru...

Příspěvek od Santík »

Zdravím, pískání to by se muselo slyšet, takhle ti asi nikdo moc neporadí, může to být ložisko na turbu, tlaková hadice od turba může být volná, špatná kladka rozvodů, cokoliv. jen mě zaráží že to v servisu neodhalily zkušební jízdou a poslechem :( ale v hyundaii je to normální že :?
I30 1,6CVVT kombi 06/2013
New Santa fe 2006, 2,2CRDi ELEGANCE
honza.330d

Tak jsem včera nechal auto u jednoho šikovného opraváře a večer volal, že je špatná řemenice od klimakompresoru, která způsobuje nepříjemné pískání. Ještě, že jsou stále mezi námi lidi, kteří jsou ochotní a mají solidní férové jednání. A tak mě napadá otázka: "Mám špatné zkušenosti s autorizovanými servisi pouze já, nebo je to dnes normální?"
Santík
**

Příspěvek od Santík »

Takže nakonec špatné ložisko na klimě, jen aby to potom odskoušel aby se kompresor nezahříval. Toto jsem jednou řešil na Mercedesu ML320, dali novou cívku s ložiskem a po týdnu se to kouslo, přidíral se totiž kompresor :(
I30 1,6CVVT kombi 06/2013
New Santa fe 2006, 2,2CRDi ELEGANCE
honza.330d

Opravdu ???
Já pevně věřím, že bude stačit pouze vyměnit starý za nový kus a bude vše v pohodě - budu se modlit :-D.
Horší je, že je vyřešené "pouze" pískání, nikoliv chcípání (zhasnutí) motoru. Tato špatná řemenice určitě na zhasnutí motoru nemá vliv. Naštěstí nám to chcíplo v režimu "D" (automat) pouze jednou, ale dlouhé startování (studeného ale zejména teplého motoru) se začíná projevovat čím dál tím častěji a to je nepříjemné :roll: .
Jarda776
*

Příspěvek od Jarda776 »

No tak dnes jsem taky tak poslouchal za jizdy nic sem neslysel, ale zjistil jsem ze az po chcipnuti motoru jak se tam neco dotaci nebo neco takeho tak tam jemne neco dře nebo piska a hned to ustane. Co by to mohlo byt, je to normalni, dnes sem se vratil z garancky po 76tis.
Hyundai New Santa Fe 2.2 CRDi ELEGANCE / manual
Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

Jarda776 píše:No tak dnes jsem taky tak poslouchal za jizdy nic sem neslysel, ale zjistil jsem ze az po chcipnuti motoru jak se tam neco dotaci nebo neco takeho tak tam jemne neco dře nebo piska a hned to ustane. Co by to mohlo byt, je to normalni, dnes sem se vratil z garancky po 76tis.
Tohle mi to také dělá .....
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Rendys
*

Příspěvek od Rendys »

Mě to dělá taky a myslím ,že to dělá vysokotlaké vstřikování je to samá elektronika.
Santa Fe 2,2 CRDi nanuál 114kw r.v.2008 stříbrná 4x4
Volvo XC60 2,4 AWD manuál (2016)
Santa Fe 2,2 CRDi 147kw AT Style+Succes šedá 4X4 (2/2017)
Jarda776
*

Příspěvek od Jarda776 »

No tak to vipada ze je to uplne normalni :) , uz sem se bal ze je to turbo, nebo neco takeho.
Hyundai New Santa Fe 2.2 CRDi ELEGANCE / manual
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“