Hlučnost při jízdě-prosím o radu
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Hlučnost při jízdě-prosím o radu
Zdravím všechny
Chtěl bych vás všechny poprosit o vyjádření se k problematice hlučnosti auta při jízdě.Měl jsem před tím benzínová auta a ta nebyla moc hlučná,ale nyní mám Santa Fe CRDi a je trocu hlučnější.Vím že celkově nafťáci jsou hlučnější,ale chtěl bych vás požádat o vaše názory,jak je váš Santa hlučný a i případné tipy na co bych se měl mrknout a co by se s tím případně dalo udělat.Jen pro upřesnění,není to hlučnost,že bych se nemohl za jízdy bavit,ale zdá se mi trochu vyšší a při delší jízdě to není moc příjemné.Rád bych to porovnal a ještě radši s tím něco udělal(jestli to jde).Ještě pro doplnění pneu mám Kumho Radial 798 225/70/16 a DOT 3808.
Chtěl bych vás všechny poprosit o vyjádření se k problematice hlučnosti auta při jízdě.Měl jsem před tím benzínová auta a ta nebyla moc hlučná,ale nyní mám Santa Fe CRDi a je trocu hlučnější.Vím že celkově nafťáci jsou hlučnější,ale chtěl bych vás požádat o vaše názory,jak je váš Santa hlučný a i případné tipy na co bych se měl mrknout a co by se s tím případně dalo udělat.Jen pro upřesnění,není to hlučnost,že bych se nemohl za jízdy bavit,ale zdá se mi trochu vyšší a při delší jízdě to není moc příjemné.Rád bych to porovnal a ještě radši s tím něco udělal(jestli to jde).Ještě pro doplnění pneu mám Kumho Radial 798 225/70/16 a DOT 3808.
Škoda 110
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Daewoo Nubira II 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi,4WD,83kW,r.v.03/2001
Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi,4WD,110kW,r.v.06/2008
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
- Reklama
Re: Hlučnost při jízdě-prosím o radu
Picaso mě auto taky dost huláká ale to už musím jet 140 a vejš.Pak to je slyšet,ale po normální cestě když jedu do kila ,tak je to OK.
Ford Transit
Renault Twingo
Hyundai Santa Fe 2,0CRDi 2002
Renault Twingo
Ono záleží na tom, jakou hlučnost máš na mysli - pokud máš tak jako já zvýšenou hlučnost jen v určitých (tzv. rezonančních) otáčkách motoru, asi s tím nic nenaděláš - pomůže jen přizpůsobit se tomuto nežádoucímu jevu a netočit motor na těchto otáčkách, případně je rychle překonat, než se auto rozrezonuje.
Santa Fe 2.0 CRDi, 4x4, r.2004
On je taky problém toho pocitu,když jezdíš pořád s benzínem a pak si koupíš dísla,ta hlučnost je vyšší a zdá se ti,že to asi není ono.Já myslím že po roce už tohle nebudeš vůbec vnímat.
Ford Transit
Renault Twingo
Renault Twingo
víš co mě nejde až o vyšší rychlosti,mě se ta hlučnost zdá celkově vyšší a to při jakékoliv rychlosti.Nevím jestli je to možný takto srovnat,ale jel jsem ne jednou a delši trasu s VW Sharanem z r.v.1998 dieslem a tam se mi to nějak nezdálo moc hlučný.Jasně proti tomu benzínu je to trochu rozdíl,ale to moje Santa Fe se mi zdá ještě hlučnější.Proto se ptám jestli je to normální nebo jestli je něco na výměnu zralé a nebo jestli se to dá nějak odhlučnit.
Škoda 110
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
S tímto Ti asi nikdo bez toho, aby se v tom autě svezl, neporadí. Těch možností zvýšení hlukové hladiny je být mnoho, od těch pneumatik počínaje, vylágrovaným motorem pokračujíce, až po aerodynamický hluk, způsobený zahrádkou na střeše konče.
Santa Fe 2.0 CRDi, 4x4, r.2004
Jasně to máš pravdu,že lepší když to člověk vidí a slyší na vlastní kůži.Mě šlo o to,jestli tu nebude mít někdo nějaký tipy,nebo zkušenosti s tímto problémem a případně jak to řešil.Jen jestli ti nebude vadit,že tě malinko chytnu za slovo:myslíš že je možný mít vylárgovaný motor při 96000km?Myslím že je to míň pavděpodobný.Píšu to proto,že jsem se toho trochu lekl.Snad se nebudeš zlobit.A ještě něco,ten hluk se nesníží a ani nezmění,když třeba při vyšší rychlosti vyřadím na neutrál a snížím vlastně otáčky motoru.vitak píše:S tímto Ti asi nikdo bez toho, aby se v tom autě svezl, neporadí. Těch možností zvýšení hlukové hladiny je být mnoho, od těch pneumatik počínaje, vylágrovaným motorem pokračujíce, až po aerodynamický hluk, způsobený zahrádkou na střeše konče.
V kadžém případě ti ale díky i za tyto poznatky.
Škoda 110
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
Škoda 120L,
Nissan Sunny 1.6 combi
Babeta 228 - žlutý drak
- Mr. HYUNDAI
Když půjdeme do důsledku, viděl jsem vylágrovanej motor po 27.000 km, když se chce, všechno jde, i zmrvit auto .
První generace SantaFe není zrovna tiché auto, diesel byl do tohoto auta implantován "dodatečně" a tudíž odhlučnění není ideální, diesel vyžaduje jiný způsob odhlučnění a toto auto bylo původně konstruováno pro benzínové motory na trh Severní Ameriky a hlučnost od podběhů je obecnou vlastností (nectností) všech .
První generace SantaFe není zrovna tiché auto, diesel byl do tohoto auta implantován "dodatečně" a tudíž odhlučnění není ideální, diesel vyžaduje jiný způsob odhlučnění a toto auto bylo původně konstruováno pro benzínové motory na trh Severní Ameriky a hlučnost od podběhů je obecnou vlastností (nectností) všech .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Tak to můžou taky dělat gumy,můžu se u tebe Picaso někdy k večeru stavit a můžem porovnat hlučnost při jízdě a možná se budeš divit,že moje hučí ještě víc
Naposledy upravil(a) laho dne 24 kvě 2010, 15:34, celkem upraveno 1 x.
Ford Transit
Renault Twingo
Renault Twingo
- Mr. HYUNDAI
Samozřejmě můžou, záleží na tom, jaký hluk měl na mysli. Takže jsme zase u toho, že by to chtělo slyšet na živo.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line