Zas pneu - Univerzalni obuti na Santafecko
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Re: Zas pneu - Univerzalni obuti na Santafecko
No ja chci hlavne silinici, z promaceny louky me snad odveze to ze je to auto ctyrkolka. Ale jezdim celorocne hlavne dalnice takze ta guma musi dobre sedet na silnici a odvadet vodu, snih. Taky musi bejt stabilni ve vyssi rychlosti.
(nekde sem cetl ze kvalitni univerzali sou lepsi nez bezny levny gumy) vyhoda Santafecka je, ze je ctyrkolka a to doda dost stabilite.
(nekde sem cetl ze kvalitni univerzali sou lepsi nez bezny levny gumy) vyhoda Santafecka je, ze je ctyrkolka a to doda dost stabilite.
- Reklama
- miooo
- Moderátor
niekde tu na forum om daval clanok porovnania gum leto,zima,univerzal....
a tam je o tom dobre popisane...
na zimu sa tiez chystam kupit mozno jazdenky...
svagrovi som kupil na megana kombi zimne po 500 kus a vydrzali mu dve sezony....
chce to len hladat a prezerat inzeraty....
gum na predaj je hafo...
a tam je o tom dobre popisane...
na zimu sa tiez chystam kupit mozno jazdenky...
svagrovi som kupil na megana kombi zimne po 500 kus a vydrzali mu dve sezony....
chce to len hladat a prezerat inzeraty....
gum na predaj je hafo...
SANTA FE 2,7 V6 rv.2001+LPG GASTECH 600S
Na gumach sa nesetri,zivot mas len jeden.Ziadna univerzala nieje taka dobra,ako dobra zimna guma,pri teplotach pod 5 st. ma zimna guma lepsie vlastnosti,plus zimny,lamelovy dezen robia zazraky na snehu oproti univerzalnej gume.Na AT gumy davaju vyrobcovia zvycajne znacku M+S,cize si kryty pri kontrolach v zime,ale vlastnosti skutocnej zimnej gumy ti to nenahradi.Kazda guma starsia ako 6 rokov straca rapidne svoje dobre vlastnosti,obzvlast zimna guma,tu by som dlhsie ako 4 roky nepouzival,radsej kupit novu.A letne mozu byt aj jazdenky(ked uz nieje penazi) ale zimne vzdy nove a nie stare. Ver mi.
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
na zimu potřebuješ dost mm
na léto a terén bohatě protektor,nebo simexi atd..
na léto a terén bohatě protektor,nebo simexi atd..
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
blata tam mas ako na tatrepepan píše:univerzáli sou naprt..
ohledně protektorů-najel sem snima několik let a až když byli skoro nasráč se oloupal vzorek..nic víc nic míň..jen rychlejc ubejvaj
a do terénu stačej bohatě....
a protektory v téhle době sou kvalitní
s céčkem mám taky pár tisíc,a potvrzuju ty univerzáli....protektory vzhledem k cěně a výdrže a použití sou v pohodě...
jde vo to,co cheš vod těch gum...ptám se po xtý
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
- miooo
- Moderátor
oltcitak píše:Na gumach sa nesetri,zivot mas len jeden.Ziadna univerzala nieje taka dobra,ako dobra zimna guma,pri teplotach pod 5 st. ma zimna guma lepsie vlastnosti,plus zimny,lamelovy dezen robia zazraky na snehu oproti univerzalnej gume.Na AT gumy davaju vyrobcovia zvycajne znacku M+S,cize si kryty pri kontrolach v zime,ale vlastnosti skutocnej zimnej gumy ti to nenahradi.Kazda guma starsia ako 6 rokov straca rapidne svoje dobre vlastnosti,obzvlast zimna guma,tu by som dlhsie ako 4 roky nepouzival,radsej kupit novu.A letne mozu byt aj jazdenky(ked uz nieje penazi) ale zimne vzdy nove a nie stare. Ver mi.
to mas pravdu ze na zimu jedine nove...
je treba hlavne dobry vzorok...
Tak jesli můžu poradit s obutím tak jedině Goodyear Wrangler ultra grip 103T M/S...
mám je celoročně a sedí jak přilepený v zimě i v létě a za deště...
ve slevových akcích se nechaj koupit za dost slušný peníze(cca 2300) tak proč přezouvat...mám na nich cca 40tisíc a drží...
Předtím jsem zkoušel Goodyear Wrangler AT/R...
našel jsem je v bazaru za dost slušnou cenu a ty nápisy na Santovi
prostě seděly...ale to bylo celý...
nedivím se že se jich původní majitel hned zbavoval-také měl Santu.
S nima to bylo jak s dřevákama na ledě)))na suchu celkem v poho
ale při prvním dešti a rychlejším nájezdu do zatáčky (spěchal jsem)
to odnesl nárazník a svodidlo...
Takže to je moje zkušenost s obutím)))
Kdo by měl zájem tak ultra gripy jsem koupil v Olomouci,
a tel. na ně je 775994552
mám je celoročně a sedí jak přilepený v zimě i v létě a za deště...
ve slevových akcích se nechaj koupit za dost slušný peníze(cca 2300) tak proč přezouvat...mám na nich cca 40tisíc a drží...
Předtím jsem zkoušel Goodyear Wrangler AT/R...
našel jsem je v bazaru za dost slušnou cenu a ty nápisy na Santovi
prostě seděly...ale to bylo celý...
nedivím se že se jich původní majitel hned zbavoval-také měl Santu.
S nima to bylo jak s dřevákama na ledě)))na suchu celkem v poho
ale při prvním dešti a rychlejším nájezdu do zatáčky (spěchal jsem)
to odnesl nárazník a svodidlo...
Takže to je moje zkušenost s obutím)))
Kdo by měl zájem tak ultra gripy jsem koupil v Olomouci,
a tel. na ně je 775994552
Za mě tedy rozlišit zimní a letní, 3 roky jsem takhle jezdil a pohoda, vloni jsem jezdil léto a kus zimy na univerzálech Pirelli Scorpion a o ničem, v létě to hučí jak kráva a žere víc benzinu, v zimě to nějak extra nedrží. Takže letos už jsem na léto pořídil vyloženě letňáky Nokian SUV NRV R18 255/55 za 10.500 s DPH celou sadu a velká spokojenost.
Kvůli ceně to chce koukat i na podobné rozměry pneu. Protože třeba ty R18 jsem kdysi jezdil sadu z nového SantaFe, kde bylo R18 235/60 a jezdilo se na tom skvěle. Tak jsem na jaře uvažoval, jestli zůstat u jízdně ještě lepších 255/55 nebo se vrátit k 235/60, ale když jsem koukl, že guma 235/60 stojí o 1.000 Kč víc než 255/55, tak bylo jasno.
Kvůli ceně to chce koukat i na podobné rozměry pneu. Protože třeba ty R18 jsem kdysi jezdil sadu z nového SantaFe, kde bylo R18 235/60 a jezdilo se na tom skvěle. Tak jsem na jaře uvažoval, jestli zůstat u jízdně ještě lepších 255/55 nebo se vrátit k 235/60, ale když jsem koukl, že guma 235/60 stojí o 1.000 Kč víc než 255/55, tak bylo jasno.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
aha takze ty ho mas na 18ckach? ja mam v technicaku jen 16ctky...
pri univerzálnych nič neušetríš. maximálne náklady na prezúvanie.a cez leto sa určite viac opotrebúvajú univerzálne ako letné. je to taký mačkopes pre ľudí čo vytiahnu auto na veľkú noc a na vianoce keď idú navštíviť rodinu.
rozhodne sa oplatí pozret toto video.
rozhodne sa oplatí pozret toto video.
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s&feature=PlayList&p=033E12E32708DB02&playnext_from=PL&playnext=1&index=89
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=rzB7hpWhqIA&feature=related
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT 7 miestne
----------------------------------------------
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT
Když jsem si koupil Féčko mělo letní gumy,ale ty dvě zimy jaksi nebylo sněhu ani moc ledu a já moc v zimě nejezdil,takže jsem to na těch letních nějak vydržel.Pak jsem si koupil celoroční gumy a v zimě nastal problém.Né že bych někde zapadl,ale auto prostě nedrželo stopu a když jsem vylít ze silnice na takový tý rozsolený mokrý sračce,tak jsem okamžitě koupil zimní gumu.Ten rozdíl co jsem zažíval neměl chybu,auto sedí na sněhu i ledu výborně.Proto vřele DOPORUČUJI zimní gumy i když je to čtyřkolka, těch pár stovek za přezutí mi za to stojí
Ford Transit
Renault Twingo
Hyundai Santa Fe 2,0CRDi 2002
Renault Twingo
Hyundai Santa Fe 2,0CRDi 2002
- miooo
- Moderátor
Gumy to mozu byt...
a pokial su to univerzaly tak tie hucia dost....
ale pani dnes som sa dozvedel ze kupujem dost nahovno pneu....
jeden kolega v praci mi povedal ze ze jeho pneu vydrzia aj 80 000 km a jeho kamarat mal v pohode pneu na ktorych nabehal 100 000 km...
a pokial su to univerzaly tak tie hucia dost....
ale pani dnes som sa dozvedel ze kupujem dost nahovno pneu....
jeden kolega v praci mi povedal ze ze jeho pneu vydrzia aj 80 000 km a jeho kamarat mal v pohode pneu na ktorych nabehal 100 000 km...
[quote="laho"]Když jsem si koupil Féčko mělo letní gumy,ale ty dvě zimy jaksi nebylo sněhu ani moc ledu a já moc v zimě nejezdil,takže jsem to na těch letních nějak vydržel.Pak jsem si koupil celoroční gumy a v zimě nastal problém.Né že bych někde zapadl,ale auto prostě nedrželo stopu a když jsem vylít ze silnice na takový tý rozsolený mokrý sračce,tak jsem okamžitě koupil zimní gumu.Ten rozdíl co jsem zažíval neměl chybu,auto sedí na sněhu i ledu výborně.Proto vřele DOPORUČUJI zimní gumy i když je to čtyřkolka, těch pár stovek za přezutí mi za to stojí úplně stebou souhlasím já bych řekl že celoroční gumy je hazardování se životet a je to pouze marketingoví tryk takzvaný kočkopes
Hyundai santa fe 2,0 CRDI 4WD Automat
OK ukecali ste me,... koupim dvoji obuti... to bude prachu safra...
btw. koukam ze nekdo z vas pouziva 18tky kola, je v tom nejaka skutecna vyhoda?
btw. koukam ze nekdo z vas pouziva 18tky kola, je v tom nejaka skutecna vyhoda?
Říkáš že to bude prachů no a já zase říkám rozbít si ústa a sandíka by bylo asi více peněs ne li zdraví já říkám že kde se snažím ušetřit tak i prodělám i víc peněz
Hyundai santa fe 2,0 CRDI 4WD Automat