zdravim vsetkych Hyundaistov
chystam sa prave kupit nejake to spolahlive auticko na obcasne vozenie a na dovolenkove jazdenie po Europe, a celkom mi padol do oka Hyundai Accent 2002+. Nasiel som jednu ponuku, accentika z roku 2003, servisovaneho, s najazdenymi nieco menej ako 40000 km. Auto vlastnil jeden invalidny pan, ktory v nom mal prerobene riadenie na riadenie rucne - brdzu aj plyn ovladal pakami pri volante a prevodovka bola taka poloautomaticka, ze automaticky ked senzor zdetekoval pohyb riadiacej paky, elektronika sa postarala o stlacenie spojky. Toto rucne riadenie je vsak mozne demontovat. No a bol som na obhliadke a absolvovat testovaciu jazdu a mam nasledovne otazky (sorry ak budu nejake primitivne, do aut sa vyznam skutocne minimalne..

):
- pri jazde, cca kazdu minutu vychadza niekde z oblasti palubnej dosky taky zvuk, podobny elektrickemu skratu, pricom jemne zablika podsvietenie palubnej dosky. Je toto znamy jav? Co moze byt toho pricinou? Mozem cakat, ze to moze signalizovat nejake buduce problemy s elektronikou?
- pri jemnom brzdeni pocut buchanie/klepotanie zadnych brzdy (su tam bubny). Niekde som cital, ze na autach, na ktorych sa malo jazdi, je to casy jav, nemusi to signalizovat nic zle. Je to skutocne tak?
- ked som obhliadal vozidlo zospodu, videl som, ze vyfukove potrubie bolo v casti okolo zadnych kolies zhrdzavene - je toto bezne pri 7rocnych autach? treba sa bat tejto hrdze?
Diky za akekolvek info,
S.