Klasický problém všech lanter co vím. Problém není v elektrice, ale ve stahovačce. Ta funguje tak, že okno je uchyceno uprostřed a ne postranách do takováho plastu. Ten jezdí po "vodící liště" nahoru a dolů. Časem se ten plast vychodí a okno svou vahou začne padat dopředu. Proto ta mezera při zavření a taky už motorek nemá takto nakloněné okno sílu vytáhnout a jezdí pořád pomaleji a pomaleji.
Sundej tapec dveří a mázni to silikonovým olejem ve spreji, mě pomohl hodně. Jako nouzový řešení okno vždycky těsně před dovřením přizvedni v přední části rukou než to opravíš, ať nemáš průvan když jedeš
Já to vyřešil tak, že jsem okno vysadil z plastového držáku a ten naklonil co nejvíc dopředu. Když jsem okno začal ve správné poloze (vodorovně, ne vůči držáku) ukládat zpátky, tak byla jasně patrná mezera mezi oknem a držákem v přední části. Tam jsem okno vypodložil a jezdím dál a okno zavírá jak má.
Moje řešení má sice za následek další vydírání plastového jezdce, ale lepší řešení, kromě koupě nové stahovačky, jsem zatím nevymyslel. Jezdím tak už dva roky a zatím bez dalšího naklánění okna se kterým jsem počítal.