SKRAT???
Moderátoři: Tringi, Piskotkiller, Moderátoři
SKRAT???
ked sa j.be tak sa j.be,nemal niekto z vas taky problem-dnes idem nastartovat a nic,ani kontrolky sa nerozsvietili ani nic,myslel som si ze to bude vybita baterka tak som ju dal nabit...prisiel som neskor,idem nastartovat a uplne v pohode...isiel som na benzinku tam som to vypol,natankoval idem nastarovat a zese ani kontrolky ani nic....zavolal som kamaratovy prisiel aj so startovacimy kablami,napojil na svoju baterku idem nastartovat a nic ,popozerali sme kable vsetko v poriadku,no nastartovat nie a nie,isiel ma odtiahnut ,celou cestou som skusal zvrtnut klucom ci naskocia kontrolky ale co asi?zase nic,skusil som zaradit 2-ku,pustil som spojku a nastartoval (ked ma tahal) ale popri tom nesvietili kontrolky ani hodiny,tak tomu nechapem ako mohlo nastartovat,blikol som mu nech zastavi ale ako som blikol tak motor zdochol,zase som dal 2-ku a nastartoval,isiel som do garaze,vsetko v pohode ,skusil som bliknut a ako som blikol tak to zdochlo?kde mam hladat chybu?v kabloch na svetla?ale zapol som ventilator a aj vtedy som pocul take cudne piskanie,ako skrat ci co.....
dufam ze to pochopite
dufam ze to pochopite
BLACK HYUNDAI SCOUPE TURBO - pink wheels ,znížený ,blow-off ,podložky pod kolami ,white introš ,celkom dobra muzika......
V najbližšej dobe IC ,lepšia music a kopu dalších vecí ak budu peniažky
- Reklama
Re: SKRAT???
tak tento problem som asi vyriesil,ale je tu druhy-ked startujem tak je vsetko ok ale popri tom pocut z niekde take tuk tuk tuk tuk kym točí,co to moze byt?niekde nieco preraza?
BLACK HYUNDAI SCOUPE TURBO - pink wheels ,znížený ,blow-off ,podložky pod kolami ,white introš ,celkom dobra muzika......
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
No já bych to viděl na totálně odkouřenou batrku nebo alternátor... až motor nastartuješ s nabitou baterkou, zkus změřit napětí co je na svorkách baterky, měl bys tam naměřit kolem 14V pokud tam bude 12 nebo míň, alternátor je rozbitej.
Jak jsi to nakonec vyřešil?
Jak jsi to nakonec vyřešil?
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
ako som pisal,ked som blikol tak to skratovalo,cize ma napadlo ze pozrem kable co vedu ku svetlam,otocil som kluc do polohy kedy sa rozsvietia kontrolky,poodpajal som svetla aj smerovky a isiel som-zapojil som jedno svetlo a skusil bliknut,ok,zapojil som smerovku,blikol a ok,zapojol druhe svetlo,blikol som a rozsvietili sa mi diodky na ukazovateli turba,odpojil,blikol a ok,zapojil,blikol a zase sa rozsvietili diodky....podla toho som zistil ze to je asi ono,tak dufam ze tam bola chyba....
zajtra skusim zmerat tu baterku....dik za radu
zajtra skusim zmerat tu baterku....dik za radu
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No kolik ukazuje ukazatel turba je závislý na napětí v palubní síti, to už taky vím... podle men se Ti stává že vpohodě nastatruješ a motor jede jenom přes baterku ale jakmile pustíš dálkovky který maj obrovskej odběr tak v palubní síti klesne napětí protože ho altík neudrží a řídící jednotka prostě chcípne.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
no ještě zkontroluj, jestli ti dobře sedí kabely na baterce. Já mělo volnou kostru a párkrát se mi stalo, že otočim klíčkem a nic, totální tma a ticho. Zvednu kapotu a zoxidovanej a volnej kabel na baterce. Vyčistil, utáhl a zas vše ok. Tady bych začal, pokud je tohle ok, proměřil bych spínací skříňku
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mne na scoupe upadlej kabel na baterce delal akorat to, ze po chcipnuti nesel natocit motor ale jinak cely auto vcetne klimatizace a dalkovejch svetel fungovalo naprosto bez problemu
mi vysvětli, jak ti mohly jet elektrický spotřebiče, když byla fakticky odpojená baterka
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jediný vysvětlení který Ti můžu dát je, že to utáhnul altík... jinak si to nedovedu vysvětlit
nešel natočit motor, tedy ani altík neběžel. Jak odpojíš kabel an baterce a zdechneš motor, je konec
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No to jo tak jsem to taky myslel... že když běžel motor, altík bez problémů napáel celý auto a moh sem blikat jako šílenej a běžely mi všechny spotřebiče.
Pak sem motor chcípnul a byl konec to je jasný že nenatočim motor bez baterky, špatně jsem za sebe poskládal jednotlivý slova
Každopádně když motor běží a altík je Ok, nemělo by auto chcípnout ať zapojíš sebevíc spotřebičů, na tohle jsme narážel
Pak sem motor chcípnul a byl konec to je jasný že nenatočim motor bez baterky, špatně jsem za sebe poskládal jednotlivý slova
Každopádně když motor běží a altík je Ok, nemělo by auto chcípnout ať zapojíš sebevíc spotřebičů, na tohle jsme narážel
jo tak, jsme si nějak nerozuměli,
dnes som nestihol odmerat tu baterku,cize az zajtra,som zvedavy...mirpie píše:no ještě zkontroluj, jestli ti dobře sedí kabely na baterce. Já mělo volnou kostru a párkrát se mi stalo, že otočim klíčkem a nic, totální tma a ticho. Zvednu kapotu a zoxidovanej a volnej kabel na baterce. Vyčistil, utáhl a zas vše ok. Tady bych začal, pokud je tohle ok, proměřil bych spínací skříňku
v poslednej dobe som castejsie odpajal baterku a vsimol som si ze som mal zaoxidovane kontakty na baterke,ocistil som ich a na druhy-treti den som pozrel a zase boli zaoxidovane,tak neviem....
uvidim zajtra ked to pomeriam...dam vediet co som zistil
no takze skrat nieje vyrieseny....bol som sa previest a zase mi to spravilo,rano som nastartoval a isiel,prisiel som do bodu A vypol som motor,idem nastartovat a nic,zase ani kontrolky,skusil som 15x pootocit klucom ale stale nic....nechal som to tak,skusim za hodinu no ziadna zmena ale nechal som pootocene kluce a asi po 15 sekundach sa kontrolky rozsvietili,z nicoho nic,ja som nepohol ziadnym kablikom ani nicim,iba som sedel v aute,tak mi poradte co to moze byt????
napadlo ma,nemoze to robit starter?ked ziadne kontrolky nesvietia a za 20 sekund sa rozsvietia?a popri tom som ziadnym kablom nepohol....