Elantra 2003+ alebo Trajet???
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
Elantra 2003+ alebo Trajet???
Zdravim Hyundajaci. Potrebujem trosku poradit. Nakolko Accentik ma uz svoje rocky i kilometre, otec sa rozhodol omladit vozovy park. (Accent zostane na 100% mne.. )
Rozmyslame nad Elantrou po facelifte 2003+ alebo o Trajete.
Potrebujem hlavne poradit spolahlivost a spotrebu.. (u obidvoch len benziny)
Konkurenciu som prezeral tiez, ale pravdu povediac, nic sa tymto nevyrovna..
Opel Vectra liftbag - korozia + spotreba
Mitsubishi Carisma - 1,8GDI super ale citlive na benzin
Mazda 626 - nesedi mi dizajn
Opel Zafira - zvonku fajn, ale zvnutra stare dobre roky 90.
Fiat Ulysse - dizajn skatule
O skupinach VW a Renault sa ani vyjadrovat nebudem po slovach mojho dvorneho mechanika, ze nebyt tychto dvoch skupin aut, moze zatvorit servis..
Rozmyslame nad Elantrou po facelifte 2003+ alebo o Trajete.
Potrebujem hlavne poradit spolahlivost a spotrebu.. (u obidvoch len benziny)
Konkurenciu som prezeral tiez, ale pravdu povediac, nic sa tymto nevyrovna..
Opel Vectra liftbag - korozia + spotreba
Mitsubishi Carisma - 1,8GDI super ale citlive na benzin
Mazda 626 - nesedi mi dizajn
Opel Zafira - zvonku fajn, ale zvnutra stare dobre roky 90.
Fiat Ulysse - dizajn skatule
O skupinach VW a Renault sa ani vyjadrovat nebudem po slovach mojho dvorneho mechanika, ze nebyt tychto dvoch skupin aut, moze zatvorit servis..
Hyundai Accent, 1997, 1,3 62kW, comfort.. strieborna metaliza, 2x bag + el. okna.. 185/60 R14
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!
- Reklama
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elantra 2003+ alebo Trajet???
no šaran jezdí dobře a bez větší problémů
měli sme2 ve firmě... je to tak 5-6 let..
a jeden má kamarát...spokojenej..
ale tradžet se mě taky líbí
měli sme2 ve firmě... je to tak 5-6 let..
a jeden má kamarát...spokojenej..
ale tradžet se mě taky líbí
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Popravde ja by som sa typom Sharan a Galaxy, Alhambra (čo je jedno a to isté a 90% v TDi) vyhýbal 5km obkľukou ak by som nepoznal 100% pôvod a servis. Najlepšie je táketo autá kúpiť po známom a viem čo s nim je a bolo!!! Nabehaných habadéj kilometrov, dovoz z DE, skladačka, vyhorené atd atd.
Ja ti neviem ale porovnávaš neporovnateľné. Ela je Liftback ak sa nemýlim a Trajet rodinné MPV.
Na SVK je Trajetov málo, viac vidávam sestru KIU Carens ako Trajeta. Čo chce tvoj otec? Auto pohodlné na dlhé trate a priestranné alebo Auto ktoré odvezie jeho a 1 spolujazdca...
Využije priestor v Trajetovi?
Ohľadom Trajeta by som sa spýtal užívateľa "Bolo", ale on ho má v CrDi...
Ja ti neviem ale porovnávaš neporovnateľné. Ela je Liftback ak sa nemýlim a Trajet rodinné MPV.
Na SVK je Trajetov málo, viac vidávam sestru KIU Carens ako Trajeta. Čo chce tvoj otec? Auto pohodlné na dlhé trate a priestranné alebo Auto ktoré odvezie jeho a 1 spolujazdca...
Využije priestor v Trajetovi?
Ohľadom Trajeta by som sa spýtal užívateľa "Bolo", ale on ho má v CrDi...
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
hele to je uplně jedno jestli šaran nebo co...vždyt je to stejný fšechno
aj tražet může mět pochybnej původ atd..to je jen klasickej odstupnej přístup k folksvagnu..
aj tražet může mět pochybnej původ atd..to je jen klasickej odstupnej přístup k folksvagnu..
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
to engineer:
Neporovnavam.. Je to jedno ktore z tychto.. pytam sa len na technicku stranku oboch aut..
Neporovnavam.. Je to jedno ktore z tychto.. pytam sa len na technicku stranku oboch aut..
Hyundai Accent, 1997, 1,3 62kW, comfort.. strieborna metaliza, 2x bag + el. okna.. 185/60 R14
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!
Pepan: Pepan netvrdil som že všetky sú na p***, len treba hľadať. To je jasné, že je to všetko rovnaké... A ten prístup ku koncernu mám už len z dôvodu že je to v BA Top 1. značka ktorá sa kradne najviac. A pochybujem že s trajetom by sa niekto zaoberal (kradnúť skladať atď., inak je možné všetko )
Preto som napísal že auto s overeným pôvodom na 100%.
A neklásť dôraz na KO...
Preto som napísal že auto s overeným pôvodom na 100%.
A neklásť dôraz na KO...
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
fšak si rozumíme
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Trajet manuál má chúlostivé prevodovky
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
Jablka nebo hrusky?
Na tom nelze nic srovnavat ani rikat verdikt. Vse ma sve pro a proti.
Na tom nelze nic srovnavat ani rikat verdikt. Vse ma sve pro a proti.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hardcam, kurnik uz si druhy.. Ukaz mi vetu kde som napisal ze ich porovnavam??? Ja niesom blb ktory si na ceste pomyli Daewoo Tico s Chevrolet Grand-Voyager..
Proste by som rad poznal muchy jedneho aj druheho.. Ziadne porovnania..
Proste by som rad poznal muchy jedneho aj druheho.. Ziadne porovnania..
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!
To uz je fakt smutne, ked ani na hyundaiclube mi nikto nevie povedat nic blizsie o dvoch autach tejto znacky...
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!
Za mě tedy něco málo.
1. Elantra - podle mě v otázce spolehlivosti nejlepší auto, které kdy Hyundai udělal. Je to v podstatě první skutečný Hyundai. Technicky a jízdně je to sice víceméně průměrný vůz, spíše tedy v tom smyslu, že nabízí vše potřebné, ale žádné nové technologie nebo sportovní vlastnosti se nekonají. To je však velké plus z hlediska spolehlivosti. Má výborné benzinové motory, zvláště dvoulitr, který nežere o moc víc než základní 1.6. Dvoulitr bych doporučil typ po roce 2004 s proměnným časováním ventilů, který má 105kW (původní má 102kW). Výborný je i diesel, který sice není přímo výrobkem Hyundai, ale je na nafťáka abnormálně spolehlivý (spotřební věci Common Railů jako turba či váhy vzduchu má tento diesel perfektní a s jejich výměnou se prakticky nesetkáš), jedinou údržbou je tedy při vysokém nájezdu km výměna vstřiků.
No ale přece jen nějaké častější závady:
- u benzinů pozor na svody, jsou náchylnější na praskání, takže když má výfuk podivný zvuk nebo "duní", tak bych doporučil pryč od toho
- u 1.6 někdy klepou písty při studeném motoru, Hyu je na záruku měnil za jiný typ
- u všech provedení časem zateče do kabelového svazku ve dveřích, takže hned po koupi toto zkontrolovat a důkladně zaizolovat
- u dieselu hlavně ze začátku zlobil regulátor tlaku palivu, u ojetiny by však mělo být dávno vyřešeno výměnou v rámci záruky
2. Trajet - k němu tolik poznámek nemám, protože jsem se o něj nikdy zvlášť nezajímal. Je to taková šedá myška, které si nikdo moc nevšimne a to platí i v bazaru, takže je za příznivou cenu. Je na můj vkus hooodně těžký, tuším snad kolem 1.700kg, takže jediná rozumná motorizace je tam 2.7 V6, aby z toho měl člověk taky trochu radost. Co je výhoda oproti zmiňované konkurenci - Trajet není jen MPV postavené na podvozku běžného osobáku, má podvozkové partie specifické pro svou třídu takže i s podstatně delší životností než je u MPV běžné. Na druhou stranu je to i nevýhoda, protože díly jsou výrazně dražší a hůř se shání (např. rameno baj voko 5.000 Kč, zatímco u Sharana stojí klidně polovinu). Kdybych měl osobně volit mezi Trajet a Espace - beru Trajet, kdybych měl volit mezi Trajet a Galaxy - beru Galaxy.
1. Elantra - podle mě v otázce spolehlivosti nejlepší auto, které kdy Hyundai udělal. Je to v podstatě první skutečný Hyundai. Technicky a jízdně je to sice víceméně průměrný vůz, spíše tedy v tom smyslu, že nabízí vše potřebné, ale žádné nové technologie nebo sportovní vlastnosti se nekonají. To je však velké plus z hlediska spolehlivosti. Má výborné benzinové motory, zvláště dvoulitr, který nežere o moc víc než základní 1.6. Dvoulitr bych doporučil typ po roce 2004 s proměnným časováním ventilů, který má 105kW (původní má 102kW). Výborný je i diesel, který sice není přímo výrobkem Hyundai, ale je na nafťáka abnormálně spolehlivý (spotřební věci Common Railů jako turba či váhy vzduchu má tento diesel perfektní a s jejich výměnou se prakticky nesetkáš), jedinou údržbou je tedy při vysokém nájezdu km výměna vstřiků.
No ale přece jen nějaké častější závady:
- u benzinů pozor na svody, jsou náchylnější na praskání, takže když má výfuk podivný zvuk nebo "duní", tak bych doporučil pryč od toho
- u 1.6 někdy klepou písty při studeném motoru, Hyu je na záruku měnil za jiný typ
- u všech provedení časem zateče do kabelového svazku ve dveřích, takže hned po koupi toto zkontrolovat a důkladně zaizolovat
- u dieselu hlavně ze začátku zlobil regulátor tlaku palivu, u ojetiny by však mělo být dávno vyřešeno výměnou v rámci záruky
2. Trajet - k němu tolik poznámek nemám, protože jsem se o něj nikdy zvlášť nezajímal. Je to taková šedá myška, které si nikdo moc nevšimne a to platí i v bazaru, takže je za příznivou cenu. Je na můj vkus hooodně těžký, tuším snad kolem 1.700kg, takže jediná rozumná motorizace je tam 2.7 V6, aby z toho měl člověk taky trochu radost. Co je výhoda oproti zmiňované konkurenci - Trajet není jen MPV postavené na podvozku běžného osobáku, má podvozkové partie specifické pro svou třídu takže i s podstatně delší životností než je u MPV běžné. Na druhou stranu je to i nevýhoda, protože díly jsou výrazně dražší a hůř se shání (např. rameno baj voko 5.000 Kč, zatímco u Sharana stojí klidně polovinu). Kdybych měl osobně volit mezi Trajet a Espace - beru Trajet, kdybych měl volit mezi Trajet a Galaxy - beru Galaxy.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Zdenek, diky moc..
PS.: Nevedel by mi niekto poradit aku diagnostiku mam hladat pre Elantru a kde najdem zasuvku? Nerad by som kupoval macku vo vreci a chcem to auto preverit co najviac.
PS.: Nevedel by mi niekto poradit aku diagnostiku mam hladat pre Elantru a kde najdem zasuvku? Nerad by som kupoval macku vo vreci a chcem to auto preverit co najviac.
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!
Skus napisat Hardcam-ovi, kedysi som sa na diagnostiku pytal a ponukol mi a myslim ze niekde tu boli aj fotky ako si testoval svoju uz byvalu Elu.
To viem.. ale ja potrebujem aj vediet kde je koncovka v pofaceliftovej elantre.. S hardom som sa uz davnejsie o diagnostike bavil, len o tychto veciach nie..
Speed! I am Speed!
Speed! I am Speed!