aky prietok vzduchu je na sani motora?
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
aky prietok vzduchu je na sani motora?
Zaujimalo by ma ci niekto uz riesil alebo zistil aky prietok vzduchu je pri 1.5 litrovom motore povedzme pri 4000rpm?
SARAH Hyundai Lantra J1 1.5 SE 63kW r.v.95
- Reklama
Re: aky prietok vzduchu je na sani motora?
2785,8 l/min
míra otevření klapky tě nezajímá? Při zavřené klapce ti tam toho vzduchu moc nepujde , navíc k čemu ty čísla potřebuješ? Programuješ snad vstřikovací mapy? Dobrej tuning motoru je žádnej tuning.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
aaaaaaale xcel som zistit ze ci modelarske duchadlo vie spravit vacsi prietok vzduchu na sani ako si taha samotny motor no podla m1rekovho prispevku by to bolo asi tak, ze na priemer otvoru pri klapke (cca 60mm) by isiel vzduch do motora rychlostou 16.2 m/s. ako si to ratal m1rek? podla mojich vypoctov tam bude pri 4000ot vacsi prietok, rychlost(nepamatam sa teraz presne, nemam tie vypocty u seba) a tak som to ani neriesil dalej. S tvojim vypoctom by mozno bolo mozno zaujimave ci to duchadlo dokaze utiahnut alternator resp. baterka... s tymi modelarskimi duchadlami (EDF) dosahuju lietadla rychlosti okolo 90-100km/h co je cca 25-27m/s. Co pre mna znamena asi tolko ze to duchadlo musi pretlacit minimalne tak rychlo ten vzduch za lietadlo ako ide to lietadlo... alebo mam milnu predstavu? hydrodynamika nebol moj oblubeny predmet...
Naposledy upravil(a) Dufy dne 09 srp 2010, 10:32, celkem upraveno 1 x.
samozrejme pri plnom otvoreni klapkymirpie píše:míra otevření klapky tě nezajímá? Při zavřené klapce ti tam toho vzduchu moc nepujde , navíc k čemu ty čísla potřebuješ? Programuješ snad vstřikovací mapy? Dobrej tuning motoru je žádnej tuning.
průtok třeba udělá větší, ale neudrží ti potřebnej tlak, takže to bude spíš naškodu, taková další škrtící klapka
a tak neudrzi potrebny tlak... co znamena potrbeny tlak? nerozmyslam tu nad zvysenim koniku o 30... ani o nejakom superchargery zase ruzove okuliare nenosim...
ja neviem ale ked je zvyseny prietok v potruby to znamena ze toho vzduchu je tam viac... co mi pride ze si potom ten motor toho moze zobrat jednoduchsie a nemusi to zdakade tahat cez mnozstvo odporov ako napr. filter. opat podotykam ze z toho nespravim supercharger to mi je jasne... tak ako ked som vymenil sisku za airbox, motor siel lahsie do otacok... tak rozmyslam ci sa to este da vylepsik kus... bez velkych investicii
ja neviem ale ked je zvyseny prietok v potruby to znamena ze toho vzduchu je tam viac... co mi pride ze si potom ten motor toho moze zobrat jednoduchsie a nemusi to zdakade tahat cez mnozstvo odporov ako napr. filter. opat podotykam ze z toho nespravim supercharger to mi je jasne... tak ako ked som vymenil sisku za airbox, motor siel lahsie do otacok... tak rozmyslam ci sa to este da vylepsik kus... bez velkych investicii
jistě, větší průtoková rychlost by měla zajistit větší množství vzduchu - hmotnostní množství, o které jde, ale pokud má motor menší spotřebu než dopravuješ, tak ti bude růst tlak za tou pseudomíchačkou, kterej ta pseudomíchačka neudrží a jsi zase na začátku, spíše před začátkem, kdy se z pseudomíchačky stane brzda. Ten elektrický motorek ti neudrží ty otáčky, abys tam měl ten tlak.
hmmm... mas pravdu... otazka je aky tlak to dokaze vyvinut, resp. udrzat "aj 5 PSI na malych motoroch spravi daco", to som cital nejaky rozhovor tipka co zkonstruoval elektricky supercharger z troch EDF motorov a jednej turbiny. ale to ma efekt ako nitro udajne...
pokud chceš turbo nebo kompresor nebo obecně vyšší koně, nejlevněji vyjde tohle auto prodat a koupit prostě silnější.
- black_sheep
- Moderátor
nebo u dvoulitru vymenit saci vacku z 1.8
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
dobre OT trosku, ale ked sa mi otvori klapka na plno, preco to taha horsie ako ked mam pedal cca v polovici? citit jednu polohu plynoveho pedalu pri zoslaipnuti, za ktorou ten motor ako by bol duseny vzduchom. zeby palivove cerpadlo nestihalo pumpovat dostatocne mnozstvo a robi sa chudobna zmes?
nevim, ale něco je určitě špatně. Filtry, čidla, čerpadlo, může to být cokoli
zle som to mozno napisal, teraz ked to citam po sebe... nie ze by bolo motor duseny tak ze by nezrychloval, ale zrychluje na plny pedal horsie ako cca v polovici. aj zvuk to vydava taky ako keby sa trapil...