Problém s blinkry
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Problém s blinkry
Mám problém s probliknutím varovných, tedy obou stran, blinkrů při automatickém vypnutí, otočení volantu. Děje se to jen z pravé strany. Dělá vám to také?
Jinak jsem se již ptal v servisu a je to na vyměnu lucase v rámci záruky.
Jinak jsem se již ptal v servisu a je to na vyměnu lucase v rámci záruky.
i30cw Comfort, 1.6 CVVT, Vivid blue, 03/2010, Seoul - South Korea
- Reklama
- Radim Brožek
- **
Re: Problém s blinkry
dělá, už se to tu řešilo. Dokonce někdo tu výměnu už i podstoupil a údajně to nepomohlo...
i30cw 1.6i Comfort, ESP, Moonlight blue, 04/2009, CZ
JJ taky se my to už stalo...ale zatím to nijak neřeším. max 2x do týdne a je to opravdu jen rychlí břeblik. ani nevím jestli je to na autě znát...
i30U CW 1,6 CVVT (93kw) Moonlight blue 6/2010
AUDI 80, 1,9D r.v. 1991 (pořád dobře slouží manželce)
http://www.stavmato.cz/ levné stavební materiály
Moc se to tady neřešilo, jen v jednom příspěvku u pískající spojky.
I přijímací technik mi řekl, že výměna s největší pravděpodobností nepomůže nastálo a bude to blbnout zase. Prý konstrukční problém přepínače.
Vypozoroval jsem, že to udělá vždy když projíždím kruháč a sjíždím, tedy volant otočen do leva současně blinkr do prava - volant do prava a rovně a nastane blik varovkama. Dělá mi to dost často, takže podstoupím výměnu.
I přijímací technik mi řekl, že výměna s největší pravděpodobností nepomůže nastálo a bude to blbnout zase. Prý konstrukční problém přepínače.
Vypozoroval jsem, že to udělá vždy když projíždím kruháč a sjíždím, tedy volant otočen do leva současně blinkr do prava - volant do prava a rovně a nastane blik varovkama. Dělá mi to dost často, takže podstoupím výměnu.
i30cw Comfort, 1.6 CVVT, Vivid blue, 03/2010, Seoul - South Korea
A opravdu jsou to varovky?? sem si nějak nevšiml....spíš se my zdálo jak se blinkr vrací že to přeblikne na druhou stranu...ale je to fakt jen zlomek. a asi to nebude ani na autě venku ani vidět
i30U CW 1,6 CVVT (93kw) Moonlight blue 6/2010
-
- **
Zdravím!
Přebliknutí kontrolek blinkrů při vracení je v servisech známé,jen se k řešení staví různě,nebo spíš asi ani oni neví co s tím... Ptal jsem se,v jednom servise už prý to u někoho řešili třikrát výměnou lucase a vždycky se mu to zas objevilo. Ve druhém mi bylo rovnou řečeno,že výměna lucase to neřeší ,zvenku to prý není vidět a tak to víceméně ničemu nevadí.... Taky se mi to stává,zhruba od 2000 najetých kilometrů(teď mám 8000). Jestli je to vidět zvenku si nejsem jistý,spíš tu celou závadu přičítám LEDkám v palubce,zřejmě jede po drátech při vypnutí blikání nějaká napěťová špička a ta mrcha LEDková si blikne...Žárovka(teda vlákno) má určitou setrvačnost a větší odběr,takže nejspíš opravdu venku nebliknou. Možná je to všechno jinak,tohle je moje verze....Je trošku divné,že by to dělal lucas,protože ten samý je v KIAch(např.Picanto,Ceed) a zatím jsem na forech a podobně nenašel u KII tuhle závadu.
Najít příčinu by se nechalo,ale je to na dlouhý laborování,rozebrání lucase,měření špiček v instalaci a pod. Takže nic....Už jsem si na to zvykl.....Ale to neznamená,že o tom nepřemýšlím a trošku mě to neštve....
Každopádně přeji při řešení hodně zdaru a jestli se Vám podaří se závady zbavit,podělte se o zkušenosti...
P.S. Podobnou závadou trpěly třeba 206ky po rv.2000,teda už s jejich verzí CAN-BUSu.Ale ty zase samy od sebe blikaly...A dělal to lucas.
Teď mi tak napadlo,je tu někdo kdo má modul trojbliku(trippling) a dělá mu to taky tuhle závadu? Protože u trojbliku přece stačí jen ťuknout do páčky a modul zabliká...Pak by,pokud to dělá lucas,po probliknutí kontrolek blinkrů následovalo trojí bliknutí od modulu Nebo se opět pletu???
Přebliknutí kontrolek blinkrů při vracení je v servisech známé,jen se k řešení staví různě,nebo spíš asi ani oni neví co s tím... Ptal jsem se,v jednom servise už prý to u někoho řešili třikrát výměnou lucase a vždycky se mu to zas objevilo. Ve druhém mi bylo rovnou řečeno,že výměna lucase to neřeší ,zvenku to prý není vidět a tak to víceméně ničemu nevadí.... Taky se mi to stává,zhruba od 2000 najetých kilometrů(teď mám 8000). Jestli je to vidět zvenku si nejsem jistý,spíš tu celou závadu přičítám LEDkám v palubce,zřejmě jede po drátech při vypnutí blikání nějaká napěťová špička a ta mrcha LEDková si blikne...Žárovka(teda vlákno) má určitou setrvačnost a větší odběr,takže nejspíš opravdu venku nebliknou. Možná je to všechno jinak,tohle je moje verze....Je trošku divné,že by to dělal lucas,protože ten samý je v KIAch(např.Picanto,Ceed) a zatím jsem na forech a podobně nenašel u KII tuhle závadu.
Najít příčinu by se nechalo,ale je to na dlouhý laborování,rozebrání lucase,měření špiček v instalaci a pod. Takže nic....Už jsem si na to zvykl.....Ale to neznamená,že o tom nepřemýšlím a trošku mě to neštve....
Každopádně přeji při řešení hodně zdaru a jestli se Vám podaří se závady zbavit,podělte se o zkušenosti...
P.S. Podobnou závadou trpěly třeba 206ky po rv.2000,teda už s jejich verzí CAN-BUSu.Ale ty zase samy od sebe blikaly...A dělal to lucas.
Teď mi tak napadlo,je tu někdo kdo má modul trojbliku(trippling) a dělá mu to taky tuhle závadu? Protože u trojbliku přece stačí jen ťuknout do páčky a modul zabliká...Pak by,pokud to dělá lucas,po probliknutí kontrolek blinkrů následovalo trojí bliknutí od modulu Nebo se opět pletu???
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
resilo a stejne si myslim, ze resite kravinu. no a co, at si to blikne. uz jsem videl hafo aut, co to dela
i30 1.4 + kn, 12/2007
Presne tak.
Ale vyse zminena "zavada" se mi zatim neprojevila, treba to prijde...
Ale vyse zminena "zavada" se mi zatim neprojevila, treba to prijde...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
nam bezne. pri samovolnym vypnuti praveho blinkru problikne levej. casto..
i30 1.4 + kn, 12/2007
Ahoj,
něco podobného mi dělal Peugeot 307 SW. Když jsem např. odbočoval doprava s pravým blinkrem, tak potom když se vracel volant, přeskočila páčka na druhou stranu a začal jsem blikat doleva. Celkem blbá chyba (bavil jsem se o tom se servisákem a prý tam měli i případ, kdy páčka přeskočila a už nechtěla zpět, takže majitel musel celou cestu do servisu blikat ). Pomohla výměna páček včetně toho věnce (nebo jak se tomu říká) kolem volantu. Stalo se mi to po cca 50T km a naštěstí jsem neměl ESP, takže to stálo jenom asi 8T místo asi 12T.
Údajně se vymačkají nějaké dorazy u páček a pak to takto přeskakuje. Kdysi jsem o tom na Peugeot fóru četl, že to řeší třeba pomocí nalepení molitanu a pod. Jak je to dlouhodobě úspěšné nevím, k Peugeotům už nechodím. Moje původní auto má od opravy najeto asi 20T a majitel si zatím nestěžuje.
něco podobného mi dělal Peugeot 307 SW. Když jsem např. odbočoval doprava s pravým blinkrem, tak potom když se vracel volant, přeskočila páčka na druhou stranu a začal jsem blikat doleva. Celkem blbá chyba (bavil jsem se o tom se servisákem a prý tam měli i případ, kdy páčka přeskočila a už nechtěla zpět, takže majitel musel celou cestu do servisu blikat ). Pomohla výměna páček včetně toho věnce (nebo jak se tomu říká) kolem volantu. Stalo se mi to po cca 50T km a naštěstí jsem neměl ESP, takže to stálo jenom asi 8T místo asi 12T.
Údajně se vymačkají nějaké dorazy u páček a pak to takto přeskakuje. Kdysi jsem o tom na Peugeot fóru četl, že to řeší třeba pomocí nalepení molitanu a pod. Jak je to dlouhodobě úspěšné nevím, k Peugeotům už nechodím. Moje původní auto má od opravy najeto asi 20T a majitel si zatím nestěžuje.
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
Kdyby nekdo mel auto po zaruce, tak mam doma dva tyhle vence, vcetne konektoru... ja vedel, proc je objednat
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
A já zase páčky.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
A niekomu z vás sa niekedy blinker samovolne vypne ??? To je totiz podstatne horsia zavada, ako to preblikavanie.laufas píše:nam bezne. pri samovolnym vypnuti praveho blinkru problikne levej. casto..
Ale oboje som vyriesil jednym vrzom - vypinam blinker rucne a s citom, aby mi nepreblikol
čoveče,ty ještě žiješ Mně blinkr vypne,ale jen při prudší zatáčce.Zhruba kolem 90° Jinak taky ne.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021