vlado1979 píše: Takže jezdit se na katalogovou spotřebu fakt nedá
Jazdiť na katalógovú spotrebu sa dá úplne v pohode. Mimo mesta výrobca deklaruje 5,2. Mne sa podarilo 4,8.
to maco:
Keď som cestoval do Chorvátska, tak pred dialnicou som musel tankovať, takže som aj vynuloval PP. Iheď som akceleroval na 130 a spotreba 8,5. Po prejdení 600 km chorvátskej dialnice však klesla na 6,5.
Je trochu skresľujúce, že vynulujem PP, idem na dialnicu a hneď je tam 9 litrov. To vôbec neznamená skutočnú spotrebu na dialnici. To je iba chvíľu, onedlho spotreba krásne klesá. Je potrebné odjazdiť viac ako zopár km a potom konštatovať.
jj, to je mozne, vypada to, ze snad pristi tyden se do Chorvatska podivam, takze tohle overim v praxi na mozna trosku lepsich dalnicich
ale jak jsem psal, u meho vozu ta deklarovana spotreba proste mozna neni, musel bych jet opravdu tak do 70km/h, to by byla opravdu obludna jizda, tak se s autem nejdezdi, dusit to neustale na 2000ot. Pri uzkostlive jizde na spotrebu mimo mesto 80-90km/h se dostanu k 6,5l coz je porad dost spatny, kdyz uvadeji 5,2 nebo kolik. Kdybych jel stale po rovine 70kou tak mozna, ale takovy teren neznam
Holt kazdy auto muze byt trosku jiny. Napada me posledni dobou jestli si nenechat zkontrolovat plynovej pedal, od zacatku jsem mel pocit, ze zabira trosku nerovnomerne, kdyz bylo auto nove, tak jsem si rikal, ze je to mnou, ale po roce a pul jezdeni se to nezmenilo, takze tak.