HID v ix35

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

black_sheep
Moderátor

Re: HID v ix35

Příspěvek od black_sheep »

oslnuji oboje? mas o tom nekde nejaky clanek?

ted to nemyslim jako ze z tebe taham obhajobu argumentu, ale zajima me to :-)
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

neoslnuji porad, ale treba na horizonte Te oslni jak HID, tak origo, tak zarovka...tohle jsou proste jen vymysly odpurcuPriznavam, do obycejne paraboly xenon nepatri, presto jsem ho tam mel, ale v cocce zadny problem. Navic hodlam do i30 dat i nivelaci, dnes je to otazka par korun.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
boal
*

Příspěvek od boal »

Souhlasím s harcamem, že v "čočkách" HID skoro nejde poznat a rozhodně o moc víc než klasika neoslňuje, ale problém je jinde. Není v tom, že to policajti poznaj. U těch čoček to asi nepoznaj, protože to nesvítí na první pohled o moc jinak než normální pokud teda barva světla není out.
Problém je v případě nehody se zraněním. Pak jde může jít auto ke znalci a nedej bůh pokud se to stalo v noci. Pak by teprve byl problém a ikdyž bych nebyl viník mohl bych být nařknut z oslnění a nikdo by to neřešil při použití xenonů to samé při použití 100W žárovek atd.
Já jsem podobné vyšetřování zažil (ne teda kvůli světlům, ale nemít schované účty od brzd. destiček a kotoučů možná bych už nebyl jen svědek - přinejmenším to není příjemné) a namontovat si něco co není schválené mám už teď opravdu strach. Třeba i jen jinej rozměr kol. Dokonce mám vyrobené nálepky s max. rychlostí na zimních kolech T do 190km/h, abych mohl mít zimní kola o rychlostní třídu nižší než je v techničáku (190 nejezdím ani v létě a maximálka v papírech je 187km/h - přesto se to bez nálepky nebo PP který na to upozorňuje nesmí) a při případné nehodě se pojišťovna, nebo někdo jinej na tom nemůže vozit. Podle mě to prostě za to riziko nestojí přestože to máš seřízené a neoslňuješ. Jedinné co jsem si dovolil proti vyhlášce je zapojit denní svícení. Svítím jen potkávacíma a jinak ničím i to je samozřejmě špatně ale mé ekologické dušičce to dělá dobře (specielní denní světla se mi v masce I30 po faceliftu nelíbej). Navíc přišít mi oslnění nepůjde maximálně nefunkční parkovací světla. Podotýkám jsem srab, ale již jsem zažil něco podobného a nestojí to za to. Je to jen můj názor - nejsem právník, ale vím co jsem při vyšetřování zažil.
Odpovědět

Zpět na „ix35 Elektronika“