Jaký nejlepší olej do motoru?
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
Jaký nejlepší olej do motoru?
Měl by pro mě někdo radu, jakej bych měl do svýho Coupe lejt olej do motoru? Dneska jsem náhodu vytáhl měrku a zjistil jsem, že je to už pod ryskou a chtělo by to dolít. Asi se ten olej za těch půl roku co to stojí bezprizorně před barákem nějak vypařil. A chtěl bych tam nalejt něco kvalitní, ale moc se v tom neorientuji.
Díky za rady.
Díky za rady.
- Reklama
- Markus Huhtimo
- **
Re: Jaký nejlepší olej do motoru?
Asi nejlepší volba je Agip Formula One 5W40...
Tuscani Tiburon 2.0 TURBO - under construction (Shinning white, Koni suspension, Eibach lowering springs, Nokian supersport tyres, Kosei wheels, Brembo brakes, etc.)
Daily driven : Genesis Coupe 3,8 V6, designed by Markus
- black_sheep
- Moderátor
nejlepsi bude hlavne olej vymenit i s filtrem... a ne jen dolejt to tam totiz muzes nalejt cokoliv a bude to nahovno
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
Tak záleží kdy (jestli) se taková výměna dělal naposled. Po kolika km by se to mělo měnit? Abych to zase neměnil zbytečně, když to už třeba měněný bylo a nebude tomu moc dlouho. Předtim, než sem ho koupil, byla dělaná ještě v DE serviska a od tý doby sem toho moc nenajel.black_sheep píše:nejlepsi bude hlavne olej vymenit i s filtrem... a ne jen dolejt to tam totiz muzes nalejt cokoliv a bude to nahovno
PS: Zvládnu si ten filtr vyměnit sám?
Ježiš , to se má měnit okamžitě po zakoupení ať serviska říká cokoliv. Je to otázka pár korun a takhle pěkně riskuješ.... Stejně rozvody. Výměna oleje s filtrem není nic složitého, ale raději si to nech udělat. Pokud budeš opravdu jenom dolévat olej (jestli je pod minimem, tak ho dolej každopádně i před případnou výměnou), tak na značce vůbec nezáleží. Mrkni do té servisní knížky, jestli tam není uvedená specifikace nebo štítek v motorovém prostoru a pak tam nalej klidně Mogul nebo Paramo
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
- Markus Huhtimo
- **
Určo si to nech vyměnit, jistota je jistota... Pokud chceš dát autu opravdu z toho nej pro normální auta, co ještě stojí jakžtakž normální peníze, doporučuju ten Agip Formula One. U kupé se pak mění co 10 tisíc km...
Tuscani Tiburon 2.0 TURBO - under construction (Shinning white, Koni suspension, Eibach lowering springs, Nokian supersport tyres, Kosei wheels, Brembo brakes, etc.)
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
Asi to tedy zatím doleji čímkoliv (vzhledem k tomu, že se s autem nejezdí) a až bude dodělané, tak jsem stejně chtěl jet na servisku, tak to vyměním všechno. Každopádně 10 tisíc km u mě znamená odst abstraktní pojem a je to tak na pár let ježdění...Markus Huhtimo píše:Určo si to nech vyměnit, jistota je jistota... Pokud chceš dát autu opravdu z toho nej pro normální auta, co ještě stojí jakžtakž normální peníze, doporučuju ten Agip Formula One. U kupé se pak mění co 10 tisíc km...
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Výměna oleje u Coupe GK je po 15000km.Na značku nehleď-ber olej,který má na obalu napsáno API-SG(nebo když chceš lepší,tak SJ,SL,SM.. )5W40.Motor v Coupe je nenáročný držák a podle výrobce(serv.knížky)je možné plnit i oleji s nižší specifikací než je SF (v tom případě se mění po 10000km nebo po 6 měsících).
Takže každý olej je lepší,než žádný(nebo pod ryskou). Běž na první benzínku a kup alespoň nějaký 5W40 API-SG(nebo vyšší)a dolej.
Takže každý olej je lepší,než žádný(nebo pod ryskou). Běž na první benzínku a kup alespoň nějaký 5W40 API-SG(nebo vyšší)a dolej.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
o.k. konečně mi to někdo řekl jako pro blbce, co mám v podstatě koupit. Takže 5W40 a označení API-SG a vejš. Super, teď už aspoň vim, co koupit.Borek píše:Výměna oleje u Coupe GK je po 15000km.Na značku nehleď-ber olej,který má na obalu napsáno API-SG(nebo když chceš lepší,tak SJ,SL,SM.. )5W40.Motor v Coupe je nenáročný držák a podle výrobce(serv.knížky)je možné plnit i oleji s nižší specifikací než je SF (v tom případě se mění po 10000km nebo po 6 měsících).
Díky.
- Markus Huhtimo
- **
Že máš koupit 5W40 jsem ti psal už v mém prvním příspěvku
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, ale takhle to mám i specifikovaný označením, jaké jsou horší a jaké lepší, což je dobré vědětMarkus Huhtimo píše:Že máš koupit 5W40 jsem ti psal už v mém prvním příspěvku
- Markus Huhtimo
- **
Jasný
Já bych jen doplnil, že motory kupéček jsou sice známé držáky, ale člověk je tím olejem musí dost krmit, to je potřeba mít na paměti...
Já bych jen doplnil, že motory kupéček jsou sice známé držáky, ale člověk je tím olejem musí dost krmit, to je potřeba mít na paměti...
- jamie.thomas
- **
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí s tim vůbec nejezdi, což je asi dobře, protože olej nekontroluju a spíš je pro mě znamením, že je něco špatně svítící kontrolka která kupodivu nesvítí, ikdyž je to pod ryskou.Markus Huhtimo píše:Jasný
Další člověk, kterej si myslí, že kontolka oleje se rozsvítí, když je ho tam málo...
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
SG atp. neznamena, ktera olej je lepsi a ktery horsi...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT