piska klinak? vymenit!!

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
sweetcip
*

piska klinak? vymenit!!

Příspěvek od sweetcip »

ahoj.mam novy zazitek se sonatou.
hned po koupi sonaty jsem nechal delat zakladni veci,rozvody atd mimo jine klinaky.mam ji neco prez dva roky.par mesicu po vymene zacaly klinaky piskat.nejlepe za studena a za vlhka.piskly si a byl klid.pak zima.piskal treba minutu,ostuda.tak jsem vyzkousel vsechno co tady na foru kdo radi.od mydla prez WD40.olej funguje a nepiska:)
vim ze to je provizorni reseni,ale az pojedu do servisu tak ty klinaky necham vymenit.casu dost..
jenze ted jedu ve ctvrtek po dalnici do bohumina a najednou divnej zvuk,jako kdybych pravy prednim neco prejel.zbystrim.. nejde tocit volantem.. takze do odstavnyho a bylo to jasny.on dopiskal.ja mel casu dost ho vymenit az on se rozhodl ze mi preorganizuje par dni.

byla to celkem pak sranda,ale nestoji to zato.sonata mi piskanim 2 roky rikala ze ten klinak nechce,nemuzu ji to vycitat:)
kdysy jsem jezdil s wartburgem, se š120,s š1203 a tam stacilo nasadit silonky,opasek ,cokoliv a jelo se dal.u sonaty to tak neni:)

jeste bylo zajimave,jdu dat trojuhelnik.uz byla tma a najednou pomalu prijede auto a oranzovyma majakama.koukam ze by nejaka odtahovka nahodne? oni to cestari.dalnicni sluzba.tak za mnou stali s majakama.nemeli sipku tak rozlozili kuzely a ja volam na asintencku.do toho ten dalnicar zacal mluvit ze se nam postaraji o odtah,ze si to zaplatime,jinak zavola policajsty ze oni maji svoje odtahovky,ze zadna odtahovka od asistencky na dalnici nesmi atd.celkem drsny.nevedel jsem na cem jsem.ale ten kluk na telefonu z asistencky mi rek ze posila odtahovku a at jsme na miste.ze nic takoveho neni pravda.za 35 minut tam byla odtahovka!! musim pochvalit!! odvezl nas zpet do OV!,auto jsme slozili u servisu a jeste nas odvezl domu a navic to platila pojistovna z povinnyho:)

ovsem kdybych se nevysral na to ze piska klinak tak bych byl tohodle zazitku usetren

tedka jak mi jednou kvikne tak budu busit na dvere hyundaie.koukam do faktury a puvodni kvikaci klinaky byly cca 300 za jeden.ted mam na fakture remen klinovy A 512,- a remen klinovy posil..1221,- jen at si zkusi kviknout za ty prachy:))

jeste je zajimave kdyz uz jsem v servise tak at udelaji vsechno,geometrii resim jinde. v ramci zimni prohlidky mam vymenu zarovek osvetleni SPZ.dve zarovky 2*8,4Kč a prace 165!!!! vse bez DPH to je mazec ta cena za vymenu dvou zarovek.budu to muset sam zkusit tu vymenu.nezda se mi to.... jinak nesviti mi couvaci svetla.zjistili mi to na STK pred 3 mesicama.jim v servisu to uteklo...

na druhou stranu zase na fakture je vymena remenu 550,- a remeny 1750,- + DPH
sonata 2.0/2002
Reklama

Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: piska klinak? vymenit!!

Příspěvek od Yurii »

Mne píská řemen od čerpadla servořízení taky od té doby co jsem měnil pumpu, asi jsem ho málo napnul :) Naštěstí mi stačí po nastartování když zapíská trochu protočit plyn a hned to ztichne :) Jinak se Scoupe se bez něj jezdit dá ale je to jakobys řídil Favorita.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
durkes
*

Příspěvek od durkes »

Moja skúsenosť detský zásyp-púder. Tiež mi pískal remeň po výmene.Zo tri-krát v priebehu mesiaca som ho jenme rukou poprášil a už je dva roky pokoj.
plikous
**

Příspěvek od plikous »

Na co takovýhle obstrukce? Já teda nevim, ale to piskani je způsobeno většinou tím, že je řemen málo natažený, stačí to trochu dotáhnout a pískání je pryč.
Hyundai Sonata Elegance 2007 2.0 LPG
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „SONATA“