Takže dvacka za kus + poštovné,nebo celá sada,to je 20ks za 400Kč včetně poštovného,vyjde to sice dráž než na škodárnu,ale matky jsou uzavřené,chromované a hlavně origo Hyundai.Větší jsou na plecháče,menší na hliník,na požádání pošlu foto včetně rozměrů,oboje jsou na klíč 21.vena.m píše:pav.nem: a za kolik??
Kola,disky,pneu
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Kola,disky,pneu
- Reklama
cafte,
neviete mi niekto poradit, kde by som vedel kupit obal na dojazdove koleso? Dnes mi namontovali LPG a potrebujem dat tu rezervu do obalu, ktory ma zospodu suchy zips, aby mi to nelietalo v kufri. Ak niekto nieco take niekde videl, budem rad ak napise.
Dik
neviete mi niekto poradit, kde by som vedel kupit obal na dojazdove koleso? Dnes mi namontovali LPG a potrebujem dat tu rezervu do obalu, ktory ma zospodu suchy zips, aby mi to nelietalo v kufri. Ak niekto nieco take niekde videl, budem rad ak napise.
Dik
Hyundai i30 1,4i Classic plus autosalon, blue vivid 2010, LPG
Škoda felícia 1,3, 1997, LPG
elcaspo: používám něco takového... http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=27700397 a než se spoléhat čistě na suchý zip tak to radši aretuji popruhem...
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
-
- **
Nejlevněji by to vyšlo asi ušít doma,nebo u nějakého čalouníka,suché zipy mají v každé galanterii,občas mají obaly v Lidlu,nebo třeby Autokelly...elcaspo píše:cafte,
Dik
P.S. Nechceš se podělit o dojmy z montáže a jízdy,případně přidat i pár obrázků? (Vlákno o LPG tu na foru je....)
i30 1.4 Start , Champagne Silver, Made in Nošovice
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
ex.: Peugeot 206 1.1
Peugeot 205 1.8
Škoda 120L
Škoda 100L
2x Trabant 601 "Limousine"
Dik za odpoved. Ked nic ine nevyriesim skusim to takto. Lebo nechcem moc davat rezervu prec a nechat si len tu sadu. Co ked dostanem bocny defekt a tam sada nepomozeS0T0 píše:elcaspo: používám něco takového... http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=27700397 a než se spoléhat čistě na suchý zip tak to radši aretuji popruhem...
Aj toto je riesenie ale sit ma neuciliCarolco píše:Nejlevněji by to vyšlo asi ušít doma,nebo u nějakého čalouníka,suché zipy mají v každé galanterii,občas mají obaly v Lidlu,nebo třeby Autokelly...elcaspo píše:cafte,
Dik
P.S. Nechceš se podělit o dojmy z montáže a jízdy,případně přidat i pár obrázků? (Vlákno o LPG tu na foru je....)
Inak co sa tyka montaze, tak som prave dopisal taky mensi pribeh tu https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 69#p289869
- Ruska.ruleta
- **
Kolo doporučuji pevně uchytit, mrzí mě, že jsem Favorita sešrotoval a neudělal jsem si fotky. Nejde o montáž, ale o to co udělá rezerva (kolo) už při drobné nehodě. Zadní sedačky u Favouše mají jen "papundekl" a při polobočním nárazu se kolo "rozletělo směrem k řidiči tak, že skoro tuto zadní sedačku prorvalo a to byl náraz do 60 km ve městě!
Po této "drobné" nehodě, jsem udělal držák, že kolo bylo chyceno na stojato u levé strany pásovinou z které trčel 2x šroub a kolo bylo uchyceno křídlovou matkou.
Pásovina nahoře držela za jeden šroub od navijáku pásů a dole provrtána podlaha kufru a utěsněno.
Zadní sedačka se musela vyměnit, ještě že tam nikdo neseděl. Od té doby NIKDY NENECHÁVÁM NEUCHYCENÉ PŘEDMĚTY V KUFRU,NATOŽ VOLNĚ POLOŽENÉ NA SEDAČCE!!
Běžela nedávno reklama, co dokáže volně položený foták na zadním platu při nehodě.
RR
Po této "drobné" nehodě, jsem udělal držák, že kolo bylo chyceno na stojato u levé strany pásovinou z které trčel 2x šroub a kolo bylo uchyceno křídlovou matkou.
Pásovina nahoře držela za jeden šroub od navijáku pásů a dole provrtána podlaha kufru a utěsněno.
Zadní sedačka se musela vyměnit, ještě že tam nikdo neseděl. Od té doby NIKDY NENECHÁVÁM NEUCHYCENÉ PŘEDMĚTY V KUFRU,NATOŽ VOLNĚ POLOŽENÉ NA SEDAČCE!!
Běžela nedávno reklama, co dokáže volně položený foták na zadním platu při nehodě.
RR
Rozdávat rady je zbytečné, moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!
i30cw CRDi 85 kW
i30 MPI
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!
i30cw CRDi 85 kW
i30 MPI
tak sem zjistil že na i30 nejdou normální poklice na pružinu ale musí bít ty origo co jsou na šrouby. Jsou docela drahé, neměl by někdo navíc... i použité?? za kolik??
i30U CW 1,6 CVVT (93kw) Moonlight blue 6/2010
AUDI 80, 1,9D r.v. 1991 (pořád dobře slouží manželce)
http://www.stavmato.cz/ levné stavební materiály
to myslis vazne? lebo ja som vcera prezul a ked som videl ten srob alebo ako to nazvat na prednych kolesach, tak som nastartovany ist kupit puklice. A nechcel som to nejako riesit, len nejake najlacnejsie . Ale ako tak citam tvoj prispevok, tak si pockam, co este odpisu ostatni. A kolko stoja tie orginal puklice a kde ich zozeniem? Mam 16" disky.vena.m píše:tak sem zjistil že na i30 nejdou normální poklice na pružinu ale musí bít ty origo co jsou na šrouby. Jsou docela drahé, neměl by někdo navíc... i použité?? za kolik??
elcaspo: jj, je boužel pravda. je na discích jinej náklon tak po zacvaknutí lehce vystřelí ven volal sem do a prej že je maj 1200 za 1kus ale že maj i použitý za 250kč. asi to maj z Patriotů co ted cpou na ALU disky, nebo nevím. jsou prý ale ok, nepoškrábaný. mám 15 kola na zimu
i30U CW 1,6 CVVT (93kw) Moonlight blue 6/2010
Já jsem koupil zimní pneu i s diskama, který jsou asi na korejce, takže tam nepasujou originál poklice, ventilek je jinde a řešil jsem to tedy koupí nacvakávacích poklic z globusu. Naprosto bez potíží, teda kromě sundavání, protože drží jak blázen.
- Přílohy
-
- 182825_0.jpg.big.jpg (23.01 KiB) Zobrazeno 1815 x
Hyundai i30 Classic Plus + ESP, 1.4 CVVT, Continental Silver, 07/2009, Nošovice, 75.000 km
Zdravim, reaguji na sve trosku uz stare tvrzeni, ze me 16" disky s letnimi pneu 205/55 R16 maji vetsi obvod nez 195/65 R15 (na mem vozidle ovsem )
Konecne jsem letnaky zmeril a jejich obvod je 201,5 cm!!!! dle http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?s ... _pneu_a=16 by to ovsem melo byt 198,5 cm. Pro srovnani 195/65 R15 ma mit 199,3 cm
Takze me oci neklamaly! A take proto po presedlani na zimni 15ky ma Icko asi o 0,5l nizsi spotrebu...letni disky jsou totiz 16" na 7,5" sirky, takze 205/55 jsou pro ne priliz uzke a sedi jinak (be.sport muze potvrdit, pac to taky videl na vlastni kukadla) suma sumarum auto se s vetsima a tezsima diskama pri rozjezdech dost nadre, obvzvlast kdyz maji pneu diky tomu jeste vetsi obvod nez by meli mit. 1,6 i se svym kroutakem na to asi moc nema
Konecne jsem letnaky zmeril a jejich obvod je 201,5 cm!!!! dle http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?s ... _pneu_a=16 by to ovsem melo byt 198,5 cm. Pro srovnani 195/65 R15 ma mit 199,3 cm
Takze me oci neklamaly! A take proto po presedlani na zimni 15ky ma Icko asi o 0,5l nizsi spotrebu...letni disky jsou totiz 16" na 7,5" sirky, takze 205/55 jsou pro ne priliz uzke a sedi jinak (be.sport muze potvrdit, pac to taky videl na vlastni kukadla) suma sumarum auto se s vetsima a tezsima diskama pri rozjezdech dost nadre, obvzvlast kdyz maji pneu diky tomu jeste vetsi obvod nez by meli mit. 1,6 i se svym kroutakem na to asi moc nema
i30 1.6 CVVT/92,7kW - shine red solid - Nošovice - 2009
Nevite nekdo rozmer sroubu na i30? a jaky bezpecnostni srouby doporucite?
Diky moc a pekny svatky
Diky moc a pekny svatky
No, ale když to přepočítám přes obvodoprocentokilometrynalitr, vyjde to téměř nastejno. když mají totiž 205-ky větší obvod, ujedeš ve skutečnosti víc, než na 195-kách, takže PP kecá jinak. Jde vlastně o 6% rozdíl na obvodech...maco píše:Zdravim, reaguji na sve trosku uz stare tvrzeni, ze me 16" disky s letnimi pneu 205/55 R16 maji vetsi obvod nez 195/65 R15 (na mem vozidle ovsem )
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
maco:
neverím, že to je dôvod nižšej spotreby, a vôbec...neverím, že máš v zime menšiu spotrebu perpétum neexistuje
Navyše, nemôžeš merať obvod metrom, tabulky udávajú takzvaný účinný obvod valenia, ak dobre pamätám, a ten je menší ,ako teoreticky vypočítaný, takže treba porovnávať rozmery
198,5 a 199,3- rozdiel je prd ..alebo: pri 5 tisíc otáčkach kolesa prejdeš 9925 metrov, alebo 9965 metrov. Takže na 10 km je rozdiel 40m, a ak veríš, že tých 40m ťa stojí 0,5l- tak to je sila.
neverím, že to je dôvod nižšej spotreby, a vôbec...neverím, že máš v zime menšiu spotrebu perpétum neexistuje
Navyše, nemôžeš merať obvod metrom, tabulky udávajú takzvaný účinný obvod valenia, ak dobre pamätám, a ten je menší ,ako teoreticky vypočítaný, takže treba porovnávať rozmery
198,5 a 199,3- rozdiel je prd ..alebo: pri 5 tisíc otáčkach kolesa prejdeš 9925 metrov, alebo 9965 metrov. Takže na 10 km je rozdiel 40m, a ak veríš, že tých 40m ťa stojí 0,5l- tak to je sila.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com