problém s přední nápravou
Moderátoři: miooo, Moderátoři
problém s přední nápravou
Dobrý den, chci se zeptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost jako já. Před nedávnem jsem koupil jeté Santa Fe 2.4 elegance r.v 03 najeto 150 tis a po jízdě přes velké nerovnosti se ozývají z přední nápravy takové divné rány jakoby bouchání a na tlumiče to nevypadá. Netuším co by to mohlo být. Ještě se chci zeptat jestli je normální, nebo se to někomu také stalo, že při ranním nastartování se mi ozvalo z motoru po dobu 1 až 2 vteřin doslova zaklepání, jako by jel motor na sucho. Zatím mi to udělalo pouze jednou, ale je to takový nepříjemný pocit. Děkuji.
Santa Fe 2.4i 4x4
- Reklama
Re: problém s přední nápravou
milan_p píše:Dobrý den, chci se zeptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost jako já. Před nedávnem jsem koupil jeté Santa Fe 2.4 elegance r.v 03 najeto 150 tis a po jízdě přes velké nerovnosti se ozývají z přední nápravy takové divné rány jakoby bouchání a na tlumiče to nevypadá. Netuším co by to mohlo být. Ještě se chci zeptat jestli je normální, nebo se to někomu také stalo, že při ranním nastartování se mi ozvalo z motoru po dobu 1 až 2 vteřin doslova zaklepání, jako by jel motor na sucho. Zatím mi to udělalo pouze jednou, ale je to takový nepříjemný pocit. Děkuji.
To může být cokoliv v nápravě a zavěšení - nech to prohlédnout v servisu - ať je v zakázce přesná Tvá specifikace problému a nespokoj se s tím, že jako nic nenajdou - ať to napíšou - nic "per huba". Po 150 tisících, když nevíš, co s tím kdo kde dělal, to může být i úplná prkotina.
Ten motor - o tom jsem neslyšel a platí to samé, co s nápravou - nech to prohlédnout a neprotahuj to s tím, že to snad přejde... Lepší dát pár tisíc za opravu, než si někde "vyhodit z kopýtka" do škarpy...
Určitě pak dej vědět, o co šlo.....
Santa Fe 2,7V6
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
Může to být fakt cokoliv, ale jako první bych se podíval na tyčky stabilizátoru. Jsou to takový kratší tyčinky s čepy na koncích, jsou na každé straně auta. Zkus mrknout, jestli ty čepy už nejsou moc volný, když za to pořádně chytneš rukou, tak bys s tím neměl pohnout. Nová tyčka vyjde v druhovýrobě asi na 300,- a dokážeš to vyměnit sám, je to jen na dvou šroubech. Pokud to nebylo bouraný anebo tam není něco ruplýho, tipoval bych že to jsou na 90% jen ty tyčky. Na nerovnostech to dává takový zvuk, jakoby ti tam někdo bouchl kladivem. Když to ale rozhoupeš na místě, neslyšíš nic.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Zdravím. Mám podobný problém v přední nápravě. Při jízdě a rozhoupání auta nebo při jízdě na nerovnostech se ozývá z přední nápravy bouchání. Když auto stojí a rozhoupu ho , tak nic slyšet není. Kontroloval jsem tyčky stabilizátoru a preventivně je vyměnil. Problém to ale nevyřešilo. Mám najeto 91 000 km. Původní majitel (první) kupoval auto nové v ČR a tenhle problém řešil v AS celých sedm let , co auto měl. V za všechny ty roky , co jezdil na garance na nic nepřišly. Chtěl jsem se zeptat , jestli jde zkontrolovat uložení stabilizátoru tak , že bych demontoval ty nové tyčky stabilizátoru a zkusil to projet bez nich. Pak už mě napadají jen kulové čepy spodních ramen - jak to zkusit ?? Nemáte někdo zkušenost , co by to mohlo být ???
Díky za rady.
Díky za rady.
Hyundai Santa Fe 2.4 16V 107 kW 4WD r.2002
- Richard555
V případě bouchání se přikláním k těm tyčkám - kostem stabilizátoru. Jsou to potvory umí klepat, ale i jakoby praskat a možná ještě něco
V případě klepání motoru v okamžiku nastartování bych to viděl na hydroštely tedy hydraulické vymezování vůle ventilů..... když se natlakují olejem vymezí vůli, pokud v nich olej není klepou a to dost hlasitě v podstatě jako by někdo klepal kladívkem do bloku..... zkoukni jestli máš v motoru olej, jestli je tam ten správný, ev. vyměň olej a filtr. Auto jsi koupil jak říkáš nedávno, tak bys olej určitě měnit měl a nespoléhat se na to že ho měnil někdo před tebou - možná jo, možná ne, ale pokud se ti něco stane jde to za tebou........
V případě klepání motoru v okamžiku nastartování bych to viděl na hydroštely tedy hydraulické vymezování vůle ventilů..... když se natlakují olejem vymezí vůli, pokud v nich olej není klepou a to dost hlasitě v podstatě jako by někdo klepal kladívkem do bloku..... zkoukni jestli máš v motoru olej, jestli je tam ten správný, ev. vyměň olej a filtr. Auto jsi koupil jak říkáš nedávno, tak bys olej určitě měnit měl a nespoléhat se na to že ho měnil někdo před tebou - možná jo, možná ne, ale pokud se ti něco stane jde to za tebou........
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- miooo
- Moderátor
mam nieco podobne...
este som to detajlne neriesil ale ja mam skor podozrenie na na tcky riadenia...
skus ked tak dat auto na zdvihak a pomykat kolesami...
skusal si pomykat volantom pri vypnutom motore???
ja pocujem buchanie aj v tedy...
este som to detajlne neriesil ale ja mam skor podozrenie na na tcky riadenia...
skus ked tak dat auto na zdvihak a pomykat kolesami...
skusal si pomykat volantom pri vypnutom motore???
ja pocujem buchanie aj v tedy...
SANTA FE 2,7 V6 rv.2001+LPG GASTECH 600S
myslím, že 90ti% z vás ten problém s nápravou vyřeším. měl jsem ten samý problém, ty samé příznaky a nakonec to byly dvě gumy, které drží propojovací stabilizační tyč náprav a dost na h...o se to vyměňuje. auto na zdviž, protože na heveru to nepoznáte a zahýbat s tyčí. cena materiálu s prací cca 1500,-
Takže můžu potvrdit radu od "Fidžiho" - dnes jsem demontoval obě tyčky stabilizátoru , volné konce stabilizační tyče omotal molitanem , tak , aby neklepaly o spodní ramena a zkušebně to pomalu projel - vůbec žádné klepání nebo bouchání z přední nápravy se neozvalo. Po zpětném namontování tyček to začalo opět klepat. Je to opravdu to gumové uložení stabilizační tyče. Teď to ještě nějak vyměnit - asi se bude muset povolit celý nosník motoru , aby se nechalo dostat na horní šrouby objímek , co ty gumy drží
- miooo
- Moderátor
ak je to mozne skus mi to vyfotit...
ak sa k tomu dostanem cez vykend tiez by som to rad pozrel...
diky...
diky...
Můžu Ti sem naskenovat obrázky z Microcatu - teda jestli by Ti to stačilo.Nejlíp jsem to poznal , když jsem demontoval tyčky stabilizátoru na obou stranách , konce tyče zabalil do molitanu , aby neklepaly o ramena a projel to. Ale opatrně - dost se to bez tý stabilizace houpe - ale to ticho . Jinak měnit to budu , až seženu gumy - v druhovýrobě nebyly , tak jedu zítra do servisu - sem zvědav , co za ně budou chtít.miooo píše:ak je to mozne skus mi to vyfotit...
diky...
- miooo
- Moderátor
tak daj vediet ako si v dopadol...
a ked tak hod mi sem tie obrazky...
akosi mi nejde microcat
a ked tak hod mi sem tie obrazky...
akosi mi nejde microcat
Na Microcat 10.2010 je v downl. sekci nové léčivomiooo píše: akosi mi nejde microcat
Naposledy upravil(a) Brouzdal dne 23 lis 2010, 18:56, celkem upraveno 1 x.
ty gumy nestojí moc, za obě jsem dal asi 160,-, podle rozkresu objednali nějakej záměnej díl a doobjednávali se ještě objímky. Vyměnit to jde s opravdu rozmanitou zásobou nářadí, můj mechanik mě s tim poslal, tak že to udělám sám, objímky jsem povolil, ale tim to končilo, jak to tam na páse nes..ou najednou, tak k tomu zamezí přístup a přitom by stačilo, kdyby ty objímky byly otočený. nakonec jsem to dal do a celá výměna i s matrošem 1500,-. jinak pevné nervy
Jak píše "Fidži" - přístup je tam úplně na h...o. Okukoval to kamarád - automechanik - prý to snad půjde s tím povolením a vykloněním nosníku motoru. Jinak dnes jsem objednal v dvě gumy - jedna za 277,-Kč - co se dá dělat. Měly by být zítra. Omluva za slíbené obrázky - nejsem na svém PC .