ZdravímStanda Fe píše:Dagbetmene, nechci tě děsit, ale ještě můžeš mít jeden problém. Koukni, jestli máš na auto od bazaru kupní, nebo zprostředkovatelskou smlouvu. Pokud to auto bazar nevykoupil, pak se nestal jeho majitelem a prodával ho jen v komisi. V tom případě by byl jenom zprostředkovatel a v podstatě tak "za nic" neodpovídá. Prostě dostal provozi za prodej. Raději se fakt poraď s právníkem. Snad nebudeš muset nahánět ty bílé koně, z těch bys asi svoje prachy zpátky těžko vymlátil.
Držím ti palce
Standa Fé
Jsme z toho celá rodina nešťastná. Mám kupní smlovu, na přední straně je uveden autobazar jako v zastoupení a na zadní straně je uveden jako prodávající. V článku IV je uvedeno, že prodávajcí prohlašuje, že vozidlo prodává ve stavu jak stojí a leží a že mu nejsou známy žádné vady faktické nebo právní, které by bránily řádnému užívání vozidla.
Odstoupení od smlouvy a vrácení kupní ceny proti zpětnému vydání vozidla a to vše nejpozději do 22.11.2010 jsem v úterý tj.16.11.2010 předal autobazaru, kde byli přítomní i slečna (poslední uvedena ve velkém techničáku) co auto dala prodat, ale i s přítelem (ještě před ní uvedený ve velkém techničáku), který to vzal od toho co si vzal na auto finance od úvěrové nebo leasingové společnosti. Autobazar odstoupení od smlouvy proti podpisu přijal,ale ti dva předchozí napsaní ve velkém techničáku ne. V autobazaru to proběhlo tak, že nejvíce mluvil přítel, samozřejmě tvrdil, že nevěděl, že je auto zafinancované. Přitom je majitel zastavárny. Dnes jsem byl za tím co si vzal úvěr nebo leasing a on mě řekl a podepsal to i na papír, že o tom ten chlap co má zastavárnu věděl a jeho přítelkyně to musela taky vědět, že auto bylo zafinancované. Proto bývalá majitelka auto vlastnila sedm dní, před ní její přítel a ten ho vlastnil devět dní. Potom jsme to ukončili tím, že se autobazar tak i ti dva poradí s právníkem a dají vědět. Nevím co dál, co když se neozvou nebo řeknou abych to dal soudu. Sam přítel té slečny řekl ,že když ten soud i vyhraji tak mě budou dávat tak maximalně 500 kč měsičně. Bojím se i, že přijede nějaká agentůra z leasingové společnosti a auto mě vezmou. Byl jsem se ptát v autobazaru mého bydliště a ty mě říkali abych auto za žádnou cenu nevydával, že mám říct, že mám řádnou kupní smlouvu a auto nedám. Co si o tom myslíte.
Děkuji za každou radu a pomoc