Střešní box Thule na Santě

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
Standa Fe
*

Střešní box Thule na Santě

Příspěvek od Standa Fe »

Ahoj všichni lyžaři.
Na novou Santu mi nepasoval starý box Thule, tak jsem ho prodal a teď vybírám z Thule Spirit 820 (krásná, oboustranná, ale za moc 12.500), nebo Pacific 700 (skoro stejně hezká, za 7.050, stačí). Přečetl jsem si ve starém fóru o posuvu příčníků dopředu, vrtání do lyžin apod, tak jsem se teoreticky vybavil, ale zatím jsem nenašel krám, kde mi umožní položit pár truhlic na Santu a vybrat si. Ozvěte se, prosím, kdo vozíte na Santě dlouhou truhlu a nejlíp připojte i fotku. Chtěl bych normálně otevírat zadní dveře, tj. posunout truhlu dopředu. Kdyby s tím měl být problém, asi bych raději skousnul Spirit 780 (10.500), nebo raději Pacific 600 (6.050), i když jsou obě cca o 40 cm kratší.
Díky za info a fotky

Standa Fé :D od Olomouce
a béžový mazel :hyu: Santa 2,2 CRDI AT Elegance 2007
Standa Fe a béžový mazel Santa 2,2 AT Elegance
Reklama

Standa Fe
*

Re: Střešní box Thule na Santě

Příspěvek od Standa Fe »

A je to. :D
Tak kolegové lyžaři, už jsem to vyřešil.
V kamenném krámu v Elitu v Olomouci jsem dnes koupil za 7.290 Kč Thule Pacific 700 černá-antracit, měli ho skladem a ani o tom nevěděli. Dal jsem ho tam rovnou Santě na střechu a pasuje tam jako pr..el na hrnec. Zadní dveře lze bez omezení úplně otevřít, vpředu není nad oknem vidět a anténa se jen trošku ohnula tak, že jí to, myslím, nebude vadit.

Klady: - kvalita Thule ...... atd.
- na autě vypadá moc dobře, ničemu nepřekáží
- jednoduchá a velmi rychlá montáž

Zápory: - dost vysoká cena za recyklovaný plast
- měřím sice 186 cm, ale i když stojím Santě ve dveřích, tak na zadní gripy dosáhnu (přes břicho) jen tak tak
je to daň za to, že jsem si nepřiplatil 5 litrů za oboustranné otvírání, ale žebřík vozit nemusím

Ahoj Standa Fé
Ambri
*

Příspěvek od Ambri »

Taky resim Box na auto, ale nevim zda li pujdu do Thule......jsou i jine firmy ktere tohe resi a zajinou cenu, samozrejme nevim v jake kvalite, ale to zjistim jak to pujdu koupit....porad si myslim ze je to o znacce! jako u vseho.........ale jinak oboustranne otvirani je super, ale zalezi myslim si ze to neni podstatne a na tom to nestoji, mus to mit jine prednosti proto to taky chceme, ze?...:D
Standa Fe
*

Příspěvek od Standa Fe »

Ahoj,
máš pravdu, je to asi nejvíc o značce a Thule není jediná. Ale já jí věřím a s Neumannem ani jinými nemám zkušenosti. V roce 1994 jsem si koupil box THULE 350, tenkrát za 10 litrů, vozil jsem ho hodně často na různých autech v létě i v zimě, půjčoval dětem i kamarádům a teď před nákupem nového jsem za něj dostal po těch letech ještě 2.000 Kč. Jediným racionálním důvodem výměny za novou truhlu byly široké příčníky na Santě. A když už výměna, tak za větší (širší), protože Santě to nevadí, abych nemusel řešit prostor a navíc jak už jsem psal - v černém provedení (antracit), protože prostě černá mé béžové Santě víc sluší. Zatím jsem s ní Santu jen kousek protáhl po dálnici, abych se ujistil, že nic nepíská a dovezl jsem ji domů. Jsou jiné modely s větší nosností, lepší aerodynamikou, a jinými vychytávkami, ale všechny jsou taky výrazně dražší a já už jsem do toho nechtěl vrazit víc peněz. Tak snad mě Thule ani tentokrát nezklame. Pokud ano, napíšu to nejdřív sem.

DusanCZ
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DusanCZ »

Standa Fe píše:Ahoj,
máš pravdu, je to asi nejvíc o značce a Thule není jediná. Ale já jí věřím a s Neumannem ani jinými nemám zkušenosti. V roce 1994 jsem si koupil box THULE 350, tenkrát za 10 litrů, vozil jsem ho hodně často na různých autech v létě i v zimě, půjčoval dětem i kamarádům a teď před nákupem nového jsem za něj dostal po těch letech ještě 2.000 Kč. Jediným racionálním důvodem výměny za novou truhlu byly široké příčníky na Santě. A když už výměna, tak za větší (širší), protože Santě to nevadí, abych nemusel řešit prostor a navíc jak už jsem psal - v černém provedení (antracit), protože prostě černá mé béžové Santě víc sluší. Zatím jsem s ní Santu jen kousek protáhl po dálnici, abych se ujistil, že nic nepíská a dovezl jsem ji domů. Jsou jiné modely s větší nosností, lepší aerodynamikou, a jinými vychytávkami, ale všechny jsou taky výrazně dražší a já už jsem do toho nechtěl vrazit víc peněz. Tak snad mě Thule ani tentokrát nezklame. Pokud ano, napíšu to nejdřív sem.

No vidis, dal jsi za nej cca 7,5 coz je hezke a ted si vem ze kdyby jsi mel BMW a jel by jsis pro nej do BMW, tak by jsi ho platil cca 15 tis, jelikoz si BMW na to nechalo nalepit zancky BMW, ale jinak je to uplne to same :)))

a jak tak koukam tak nabizeji jen 460 za cca 12 tis :))
http://www.shopbmw.cz/obchod/stresni-bo ... ibrny?rc=4
Santa Fe 2,2 CRDI 114KW 4X4 MR 2009 EXECUTIVE
Sleek Silver/černá kůže
Standa Fe
*

Příspěvek od Standa Fe »

Tož nekup to, když je to tak výhodné. To samé má Volvo i Škodivka.

bob&bobek
*

Příspěvek od bob&bobek »

Minulý rok v listopadu jsem koupil lehce jeté Santa Fe ,které se mi hned od uvedení na trh dost zamlouvalo ale ze plnou prdu jsem ho nekoupil.
Završil sem tak dlouholetou věrnost Opelu Omega caravan 2,5i V6 (měl sem celkem 4 kusy).
Zanedlouho sem ale zjistil,že celá výbava na střechu je mi k prdu.
Měl sem komplet 2x Thule příčníky, 3x kolo, 5x lyže.
To mě popravdě dost naprdlo, nejdřív sem zajel do Hyundaie jak se to vlastně řeší a dozvěděl se,že na to je adapter za 3500,- kterej ale dost nadzvedne celou montáž nad auto.
No a vzhledem k menšímu kufru santíka oproti opelu sem se nakonec rozhodl vše co mám prodat a nakoupit nově držák na kola na kouli a kufr na střechu.
Zprvu sem byl rozhodlej pro Neumana ale po přečtení pár recenzí a crash testu boxů sem se rozhodl taky pro Thule Atlantis 600 za 6.800,-(má oproti jinejm kovem vyztužený lyžiny a čelní stranu).
Prodavač mi radil ať vezmu Atlantis 780 za 8.700,-, má oboustrané otevírání a větší objem ale cena zvítězila a tak A600 byl doma.
Jenže i když měřím 182cm tak utahování zadních bočních úchytů a věčné sklápění sedaček abych na ně dostal mě tak otrávilo,že po zimě šel z domu a já nakonec koupil ten A780.
Ten je fakt supr, víc širokej a ke stříbrné santě pasuje jak z výroby.
Pak jsem ještě nechal převrtat nosníky o 2 polohy dopředu a je to Ok.
Standa Fe
*

Příspěvek od Standa Fe »

SANTA a THULE.jpg
SANTA a THULE.jpg (131.85 KiB) Zobrazeno 1918 x
Ahoj Sanťáci,
přikládám slíbenou fotku svého mazlíka s truhlou Thule. Minulý týden 1.800 km na lyže a zpět, bez problémů, nevěděl jsem o ní. Hlásím spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“