![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
vlastnim : Santa 2.2Crdi, r.v. 2007 4x4
A teraz k problematike - Viem ze Santa nie je OFF ROAD, ze jeho majoritne vyuzitie patri na vozovke a nie mimo nej. No ajtak sa mi zapacila cesta prave mimo spevnenej cesty, resp. dobrodruzstva v terene.
Santa toho zvladne na moje prekvapenie pomerne dost, no najlimitujucejsim faktorom v mojom pripade su rozbehy z nulovej rychlosti na prudkych svahov, resp. prechod cez "narazove" prekazdy ako velky balvan a podobne. V tychto situaciach musim vyuzit silu motora a teda pri rozbehu nesetrit plynom. Avsak pri tomto style neraz citim ten typicky smrad spalenej spojky. Naposledy sa do dostalo az do takeho extremu ked mi spojka vobec nezabrala, motor sa tocil naprazdno a nez som stihol zareagovat (cca 2 sekundy) a dal nohu z plynu, uz sa z pod kapoty valil kudel dymu.
Rad by som sa opital kedze viem ze ziadna cast auta nie je nesmrtelna ... znesie to, respektive jak dlho dokaze takyto natlak spojka zvladat nez sa zacnu prejavovat problemy s nou. Pripadne existuju akesi spevnene spojky ako dokupitelny "spotrebny" material k Santovy? V pripade ze mi spojka odide, ake konkretne jej casti bude nutne vymenit a naklady spojene s touto vymenou?
Dakujem vam vsetkych za akukolvek reakciu na moj prispevok
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)