Hyundai coupe ke koupě

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi vozu Hyundai (ne Hyunday).

Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři

Odpovědět
m1c4a1

Re: Prosba o pár rad pro začátečníka

Příspěvek od m1c4a1 »

V jiné diskuzi jsem našel toto:
- zadni napravnici, nesmi bejt ani nacata rzi, jinak te ceka brzo vymena
- poslechni si svody - pokud dunej tak jsou ruplny
- zamer se na spojku - kolem 150.000 je mrtva vzdycky, takze kdyz koupis auto s 200.000 tak uz bude i nejspis vymenena
- obvykle se vyskytuje koroze zadni lemu - jinak jsou zdravy
Předpokládám, že se to bude týkat i mého případu. S těmi 150000 km je to pravda? Když jsem vybíral auta, viděl jsem dvě Hyundai Coupé 2.0, co měla najeto přes 150000 km, hodně lidí mě od toho odrazovalo, v bazaru samozřejmě říkali, že do 200000 km je to bez problému.
Výměna nápravnice znamená co? Myslím tím hlavně cenovou stránku věci.
Reklama

black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

no.. s těma spojkama to je dost častý, kolem těch 150 se vázně vyměnují, ale občas někomu vydrží dýl. určitě bych se informoval jestli už byla dělaná. pokud chceš šetřit vyjde to do 5.000,- za celou spojku, originál do 10.000.

zadní nápravnice je odšroubovatelná část karoserie - podvozku, do které se dále šroubují ramena. jsou tam tři ramena na každý straně. obvykle ta nápravnice prorezne na jednom místě zespodu v rohu, a symetricky na obou stranách...

k té nápravnici: nejlevnější oprava je to nechat zavařit, to je za pár stovek asi. taky to na klubu někdo dělal. pak se dá třeba za dvojku koupit z lantry, lantry kombíka či coupé (vše z let 96-01) celá ta náprava a za tisícovku ti ji někde vyměnit = tak jsem to udělal já. koupil jsem pěknou bez rzi, tu navíc ošetřil takže to na pár let vydrží. nová s ramenama a výměnou je tak 20.000, neoriginál se tohle nedělá.
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
m1c4a1

Příspěvek od m1c4a1 »

Auto prohlédnuto a odzkoušeno (známým automechanikem); co se vzhledu týče, tak celkem dobrý, bohužel to mělo 2 nedostatky, kvůli kterým jsem to auto nekoupil:
1. Nízko umístěný volant, při točení mi štrejchal o kolena a to jsem ho měl posunutý co nejvíc nahoru.
2. Vyjetý tlumiče a pérování, při projížďce to vůbec netlumilo a nedrželo na silnici, při najetí na jednu nerovnost v zatáčce auto odskočilo. Automechanik říkal, že to má najetý tak 2x tolik, než co je udávaný v papírech.

Tak smůla, jdu hledat dál. :-(
black_sheep
Moderátor

a sedačku jsi měl v nejnižší poloze? já to mám teda taky tip-top... :roll:
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
mirpie

Příspěvek od mirpie »

:arrow: přesunuto, vy nováčci jste snad všichni stejní. Máš tady kupu témat o tomtéž. Založíš nové téma a ještě někam kam to nepatří.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

Já bych to viděl na tu sedačku Zrovna Háčka jsou auta pro vysoký lidi s velkejma hnátama jako já. Sice to dělali prťavý korejci, ale jak pro obry. Takže já nemám sebemenší problém :-)
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Lektromar
*

Hyundai coupe ke koupě

Příspěvek od Lektromar »

Dobrý den, nevíte někdo o nějakem coupe už schanim nějake asi 2 roky a nic:(
black_sheep
Moderátor

Re: Hyundai coupe ke koupě

cože? 2 roky?
I cars
Lektromar
*

Příspěvek od Lektromar »

jj 2 roky schanim neco do 140 000 ale všechno je to šrot:(
black_sheep
Moderátor

a to jsi sběratel aut nebo chodíš celou dobu pěšky? :-) já před lety scháněl coupé asi měsíc nebo dva a bylo to utrpení - znám ten pocit. ale dva roky? tomu nerozumím :mrgreen: 140.000 uz je dostatek peněz, za to nějaký seženeš... jaký máš požadavky na motor / výbavu apod? :lol:
I cars
Lektromar
*

Příspěvek od Lektromar »

mam fabku ale je to hruza:D no tak ja chtěl nejdřiv to starší coupe ale pak jsem si řek, že počkam a už si koupim novější tak a v zimě se auto moc dobře nekupuje tak to nechavam na ted:) no tak nejlepší by byla 1,6 ale za 2 bych taky bral a nějak, aby to mělo do 100 000 pak mam další požadavky ale to by bylo na dyl:) tak když by někdo o něčem věděl:)
Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

Tak určitě bych bral 2.0L. Tvůj strop 140tis to už obsahuje zcela určitě i Coupé GK tak bych se po nich poohlídl. Dokonce bych začal tady v místní inzerci, kde snad šroty nejsou :mrgreen:
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Lektromar
*

Příspěvek od Lektromar »

pokukoval jsem po tomto coupe co na to řikate???
http://auto.bazos.cz/inzerat/9235646/Co ... -Sleva.php
black_sheep
Moderátor

hlavně nekoukej tolik na KM ale spíš na reálnej stav, jestli to nebylo bouraný a tak. u staršího hyundaie se taky zajímej o to jestli se někdo stará o antikorozní ošetření!

tohle modrý už prodává někdo tady na klubu delší dobu..
I cars
Lektromar
*

Příspěvek od Lektromar »

jojo to vim ale bojim se, že to je americka verze ,aby stim nebyl problem... a je mě divny, že jenom 80 000 km tak nevim no...
Odpovědět

Zpět na „Koupě ojetého nebo nového vozu Hyundai“