klima

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Když jsem se rozhodoval koupit další auto, můj první požadavek byl ...KLIMA! Zvlášť v těchto dnech úžasná věcička. Funguje téměř okamžitě, ale ten problém se zápachem po vypnutí mám taky. Daří se mi ho zmírnit tím, že jsem začal používat osvěžovač vzduchu umístěný do výduchu větrání na přístrojové desce. Příští týden jdu na garančku, tak zkusím vysondovat, co na to "fachmani" od Hyudaie.
Naposledy upravil(a) Janjan dne 14 bře 2007, 19:14, celkem upraveno 1 x.
GETZ Dynamic 1.1/48kW
Reklama

solva
*

Příspěvek od solva »

Borek píše:Jj,jde o filtr klimatizace.Já ho měnil nedávno poprvé(stejné příznaky-smrad z klm.po nějaké době je to lepší,ale třeba při spuštění druhý den to samé)-pouze výměna filtru(někdo doporučuje vydesinfikovat i trubky-ale ten hnijící bordel je na filtru)a vzdoušek je opět jedna báseň. :wink: Pokud ti ho vyměnili,tak nemůže být cítit-ale vypadá to,že ti ho jen profokli a to nepomůže. :evil:
Dival jsem se a jenom ho vycistili nejakou chemikalii. cca po mesici prestala klimoska pachnout, tak to necham byt. Diky za pomoc a navigovani :-)
--------------------------------------------
Hyundai Getz 1.3 - 5D Champion 2005
xmrak
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmrak »

já mam klimu jednoduchou, stáhnu okénka a smrdí mi dovnitř kde co ... :D
Hyundai Getz 1,3/63kw cvvt Elegance 5HB Tundra Green
Mercedes Benz class G 2.9tdi rv.89 + facelift 2005
Daewo Nexia 1.5i 8V rv.92
R.I.P - Honda Civic původně 1,5/66kw
R.I.P - Fiat 126p (polski)
Avalanche
*

Příspěvek od Avalanche »

xmrak píše:já mam klimu jednoduchou, stáhnu okénka a smrdí mi dovnitř kde co ... :D
Kolikrát si takhle taky klimatizuji i když mám klima. Je to zdravější :lol:
mylys
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mylys »

Tak klimacka je namontovana - v Olomouci - za cca 32.300,- komplet.
Bez problemu fouka studenej vzduch takrka hned po zapnuti.
Takze ted si na ni zvyknout a hned se nenachladit . . . :).
vipe

Příspěvek od vipe »

mylys píše:Tak klimacka je namontovana - v Olomouci - za cca 32.300,- komplet.
Pěknej ranec. :shock: Z počátku jsem chtěl auto bez klimačky, nebyla žádná zkušenost a nikdy jsem ji neměl, ale tekon bych už neměnil. Když nový auto tak jedině s klimatizací. :wink:
Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

vipe píše:
mylys píše:Tak klimacka je namontovana - v Olomouci - za cca 32.300,- komplet.
Pěknej ranec. :shock: Z počátku jsem chtěl auto bez klimačky, nebyla žádná zkušenost a nikdy jsem ji neměl, ale tekon bych už neměnil. Když nový auto tak jedině s klimatizací. :wink:
Moje řeč. Kdo nevyzkoušel, nepochopí.
GETZ Dynamic 1.1/48kW
XMira

Příspěvek od XMira »

Nechal jsem si u příležitosti garanční prohlídky vyčistit klimu. Někde jsem totiž četl, ze ti malí smradlaví pasažéři prý dost škodí zdraví :D Pylový filtr stál 1100Kč, a spray něco okolo 120Kč. No a něco práce. Hlavně ale po tomto úkonu neberte stopaře! To, co je cítit z větráčku by je mohlo přivézt k podezření, že o auto se dělíte s nějakým kolouškem. (4%) Holky to maj v tomhle ohledu jednodužší - maximalně si řekne, že to přehnala s voňavkou značky Hong-Kim-Čong :D :D :D
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
XMira

Kabinovy Filtr Nipparts

Příspěvek od XMira »

Mam zasadni otazku k diskuzi: Kdyz jsem zjistil, kolik stoji kabinovy filtr (1400Kc), tak jsem si koupil neoriginalni (635Kc). v servisu mi rekli, ze to jsou vyhozene penize a ze po 3tis. kilometrech uz nic foukat nebude a filtr se ucpe. Je to kabinovy filtr Nipparts. Mate nekdo podobnou zkusenost? Pokud ne, tak budu pokusny kralik a po 3k Km vydam varovani :D
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

1400,-Kč :lol: :lol: Až příště pojedeš do svého oblíbeného servisu,tak toho chytrého technika kopni do hlavy :twisted: .Ten tvůj Nipparts bude sloužit přesně tak dobře a dlouho,jako origo :!: Do mého auta stojí Nipp.-642,-Kč.Já jsem koupil Purolator PG1,za552,-Kč.Když jsem dal origo filtr a Purolator vedle sebe,ať jsem je skoumal ze všech stran i papír pod lupou :shock: -výsledek-naprosto(i sebemenší tečka na výlisku)stejné :!: Jen cena je třetinová oproti origo,snad by ti to nevadilo :lol: .A na origo je symbol H.Garantují 15000km mezi výměnami nebo by se měl filtr měnit každý rok.To je doporučení.Ale ten smrad z klimatizace,si řekne sám o čas výměny. :lol:
Purolator filtr-výroba,jestli si dobře pamatuji je Itálie a na krabici bylo napsáno,že je vhodný i do Elantry.Jo,ještě k těm 3000km,co tě ten blb strašil :? -mám najeto 10000km a zrovna minulý týden jsem ho kontroloval a je v pohodě :!:
Ještě lacinější je Corteco,ale do toho jsem nešel,protože dle obrázku nemá ten černý plast.okolek na třech stranách jako origo(nebo Purolator),ale jen na dvou-tam bych se už nějakého materiálového ošizení bál. :roll: Jestli se nebude kroutit....Tam už jsem měl z provedení pochybnost,že nízká cena bude i nízká kvalita. :oops:
U všech věcí (filtry,oleje,pneu,elektronika,auta...)se dají pořít stejně dobré,kolikrát ještě lepší a kvalitnější výrobky za mnohonásobně nižší ceny,než origo.nebo rádoby "značkové" kšunty za velké peníze.Ale je potřeba hledat,zjišťovat informace,tech.data,záruky......a potom nakupovat. :wink: Většinou se cena zdvihá s kvalitou,ale většina zboží má bod zlomu,odkud roste cena,ale ne už kvalita. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Já jen doufám že to neplatí u tlumičů, když za ně teď hodlám vysolit čtrnáct litrů :-(
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

No,jsem na tebe zvědavý. :shock: S novými tlumiči to bude šelma. :lol: Kolik km mají najeto tyhle co tam máš?
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Hehe.. to vůbec netušim :D Jde o to.. že na zadek jsem dával Koni.. ale jak sem přeskočil obrubník, tak jeden odešel do věčných lovišť a byl nahrazen sériovým starším dočasně, páč sem měl v plánu rychle zase koupit ten Koni.. hmm.. člověk míní..
No a o předku zřejmě ani nemá smysl se zmiňovat.. tam je to podobný.. zkrátka teď je to tak, že mám na autě čtyři různý tlumiče a to jaksi nejde :D
A Koni už nechci, nepocejtil sem žádnej rozdíl, vzhledem k tomu, že origo Coupe jsou už prakticky sportovní, tvrdší.. Takže KYB za tuhle cenu.. levnějc sem je nikde nesehnal.. dráž jo :-(
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
XMira

Příspěvek od XMira »

Borku, diky za info. tak nejak jsem tusil, ze to bude, jak rikas. Uz jenom z fyzikalniho hlediska (pokud maji maji oba filtry stejne velkou ucinnou plochu) by prece znamenalo rychlejsi zaneseni akorat to, ze ten originalni filtr tak akorat polovinu prachu propousti do kabiny. A to neni moc dobra reklama. Kam jinam by se ta spina usadila? Ale nechapu, proc treba za olej, nebo filtr pocitaji docela normalni cenu, a pak takhle strasne natahnou takovouhle kravinku :(
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
haryk
**

dodatečná klima

Příspěvek od haryk »

Tak mne ty hice přivádějí na myšlenku,dodatečně si dát klimu nainstalovat. Kupoval jsem to BEZ....Cena jíž mi nabízeli odpovídá vašim údajům. Jen mne začínáte viklat,že to tam ve filtru brzo hnije...smrdí? Hmmm.... Najde se tu někdo,komu ne a nebo až zaaaaa dlooooouho? :lol: Moje poslední trápení v německé Stau na dálnici bylo hrozné,navíc předkem ke slunci,palubka začínala smrdět horkem...to přední okno je skoro moc velké,směrem nahoru, co třeba nějakou tu modrou folii,aspoň kousíček to okno zúžit...?
Getz UG 1341
Odpovědět

Zpět na „GETZ“