Vsiml jsem si, ze kdyz u dveri ridice, odjinud bohuzel central nefunguje, otacite klickem hodne pomalu a odemykate, tak se otevrou prave jen tyto dvere. Ostatni zustavaji zamceny. Parkrat se mi to totiz stalo i pri normalnim rychlym otoceni a nejdriv sem si nevsiml, ze jsou dalsi dvere zamceny a byl sem vyplasenej, ze sem nechal auto stat odemceny - nevydava to totiz zadnej zvuk.
Co na vasich autech? Dela vam to to same nebo je to nejaka chybka na mem kusu?
Zkuste otacet fakt hodne pomalu a dejte vedet.
Centrální zamykání
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
To máš ještš dobrý. Mě se někdy nezavřou nebo neotevřou dveře u spolujezdce. Vypadalo to na klíček, tak sem nechal udělat dálkový a po tejdnu to dělalo znovu. Takže zamknu a stejně koukám jestli je zamčeno. V elektrice se nevyznám a prej stačí když má některej z motůrků jinej odpor nebo něco takovýho..
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv.,
PRODÁNO 05/2012
PRODÁNO 05/2012
- Bruce Lee
- **
- Kontaktovat uživatele:
dveře
Mne zlobí zadní levé dveře.Mám centrál.V létě jak je hyc,tak to odemyká a zamyká jak má.Jakmile se ochladí tak zavírání přestane reagovat.Ale není to zas tak strašná závada abych z toho divočil.
Tahle konstrukční chyba se s Hyundaii táhne již od 90-tých let. Všechny Hyundaie co jsem měl tuto chybu měli U Accenta jsem to již opravoval - jedna spojka táhel vedoucích od zámku (myšleno zdířky kam se strká klíč) k motorku centrálu je umělohmotná a časem se oběhá tak, že se táhla rozpojí ... Když se klíčem otáčí pomalu nebo ne do plné úvrati, plastová spojka nepřenese patřičnou sílu do motorku a odemknou se pouze příslušné dveře. Takže jestli je chyba, vlastně ne
Bohužel, plastové spojky na táhlech není problém jen u Hyundaje. Plast se pochopitelně oběhá rychleji než kovová táhla do něj nasazená. Proto jsem to i u současného auta - Getze vyřešil dálkovým ovládáním. To spíná přímo motorek, a otevření klíčem je pouze nouzová záležitost (zatím jsem to nemusel použít).
Jediný problém může nastat, (i když je tam nastaven plovoucí kód) je riziko otevření vozidla ovladačem patřícího k jinému vozu. (Podařilo se to mému synovi na parkovišti v Harrachově u sjezdovky) Ale i tady uklidňující zpráva - GETZ pokud do 1 minuty neotevřete dveře řidiče, tak se zase automaticky uzamkne.
Jediný problém může nastat, (i když je tam nastaven plovoucí kód) je riziko otevření vozidla ovladačem patřícího k jinému vozu. (Podařilo se to mému synovi na parkovišti v Harrachově u sjezdovky) Ale i tady uklidňující zpráva - GETZ pokud do 1 minuty neotevřete dveře řidiče, tak se zase automaticky uzamkne.