Divný "chemický" zápach po startu (cca 5 minut)
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Divný "chemický" zápach po startu (cca 5 minut)
Ahoj kolegové,
mám i30ku necelé dva měsíce a "hypochondrie" mě dostihla Jedná se o to, že kdykoliv (jezdím 2x denně ráno a večer) nastartuji auto, tak začnu cítit divný zápach - je to takový chemický zápach, který připomíná čerstvě vyčištěnou klimatizaci nebo něco podobného, nesmrdí to spáleninou, ale spíše čistícími prostředky. Přitom mám ale "foukání" i klimatizaci vypnutou (manuální klima).
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Projevilo se to asi až po měsíci a od té doby při každém nastartování a zápach pak trvá asi 5-10 minut (pak buď ustane nebo ho už necítím). Nevíte, co by to mohlo být?
mám i30ku necelé dva měsíce a "hypochondrie" mě dostihla Jedná se o to, že kdykoliv (jezdím 2x denně ráno a večer) nastartuji auto, tak začnu cítit divný zápach - je to takový chemický zápach, který připomíná čerstvě vyčištěnou klimatizaci nebo něco podobného, nesmrdí to spáleninou, ale spíše čistícími prostředky. Přitom mám ale "foukání" i klimatizaci vypnutou (manuální klima).
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Projevilo se to asi až po měsíci a od té doby při každém nastartování a zápach pak trvá asi 5-10 minut (pak buď ustane nebo ho už necítím). Nevíte, co by to mohlo být?
Hyundai i30 1.4 Patriot - Cashmere Brown - k prohlédnutí
- Reklama
Re: Divný "chemický" zápach po strartu (cca 5 minut)
Nikoho nenapadá co s tím? Navíc z výdechů ventilace neustále "fouká" i když je otočný ovladač na poloze "0".
- jose3
- **
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to cítil taky, ale po nějaké době to samo vymizelo.
I30 1.4 Patriot White z Nošovic r.v. 2010
Felda 1.3 MPI, r.v. 1996
Velorex 250 r.v. 1960
Java 250 r.v. 1965
moto ČZ125 s ručním řazením r.v.1950
Felda 1.3 MPI, r.v. 1996
Velorex 250 r.v. 1960
Java 250 r.v. 1965
moto ČZ125 s ručním řazením r.v.1950
že by chladivo z klimatizace? Nevím, já mám automatickou a nevzpomínám si
Hyundai i30 BLUE DRIVE 1.4 CVVT 2010 80kW
Tak stojím před záhadou. Buď to samovolně zmizelo nebo jsem si zvykl. Je fakt, že to už cítím jen občas.
ja vždy keď ráno naštartujem, idem cúvaním von z garáže. Ja cítim len ,,štiplavý,, plyn z výfuku, preto vždy prepnem na vnútorný okruh a už to necítim.
Hyundai i30cw, 1,5 DPi - MY22
A kam máš nastavené foukání ventilace - nemáš nastavené na ofuk čelního skla?
Hyundai neznám, ale na prozatimním voze (citroën xantia - ale na 95% bude následovat i30 CW CRDi) když nastavím ofuk čelního skla, vždy se automaticky zapne klima (i když je manuální a mám ji vyplou), aby vysušovala vzduch. Poznáš to podle rozběhnutí sahar.
Hyundai neznám, ale na prozatimním voze (citroën xantia - ale na 95% bude následovat i30 CW CRDi) když nastavím ofuk čelního skla, vždy se automaticky zapne klima (i když je manuální a mám ji vyplou), aby vysušovala vzduch. Poznáš to podle rozběhnutí sahar.
Na xantii ked sa rozbehne sahara, tak je to sakramensky pocut /mal som ju asi 3 roky, 2.0 89kw/ ked pustis klimu na I30tke tak nic nepocut... Ventilator ide potichu..
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
Ale jen na druhý stupeň. Na první stupeň se musím podívat skrz masku jestli se vůbec točí. Ale na druhý stupeň máš pravdu - to je hukot .adam221 píše:Na xantii ked sa rozbehne sahara, tak je to sakramensky pocut
Nechci být moc off-topic, ale jak to má i30? Když oroštujete v pařáku klimu a vnitřní ventilátor naplno, tak sahary jedou přesto potichu nebo to je taktéž odstupňované akorát "hukot stupeň" se spíná mnohem později?
Ja mam benzinak.. Ked pustim klimu a dam ju na max tak ventilatory idu tiksie ako na xantii ked sa chladi motor... Proste fakt do auta nepocut a ked vystupim tak tiez nic moc.. Ked sa chladi motor ze je viac zohriaty, to som si myslel ze mi nefunguje vrtula, lebo som ju nikdy nepocul.. Nedavno sme boli v lese a svietil som svetlami na cestu.. Tak stojim pri aute a cca po 10 minutach iba taky jemny zvuk ako keby som v xantii pustil vnutorny fukar na 1 polohu.. Takto bolo pocut ked sa chladil motor...
Pri starom Accente to iste...
Pri starom Accente to iste...
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Renault Clio RS