Klady a zápory ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
J.Petroš
*

Re: Čo Vám vadí na IX 20 ? Vaše hodnotenia-klady a zápory !

Příspěvek od J.Petroš »

Co se týče Getze tak s Tebou naprosto souhlasím,
ale "Kde se ten vývoj zastaví???" :D :D
IX 20 1,6 Tricolor club polar white 8/2019-
I 30 kombi 1,6 GDi platinum silver 6/2016-8/2019
IX 20 1,4 Classic Ice Blue 4/2011-6/2016
GETZ 1,4 Champion Sky blue 6/2006-4/2011
F Fiesta 1,0 5/1995-6/2006
Reklama

Erik-TT
**

Příspěvek od Erik-TT »

Takže mám to doma ! 1,4 biela style. Pri preberaní vozidla som mal na tachometri 950 km. Domov som išiel po diaľnici, auto už trošku poznám, keďže je v rodine, ale pocity z môjho sú nasledovné: Trošku viac som sa zameriaval na ten zadok, no zatiaľ som odskakovanie zadnej časti,ako bolo tu písané nejako nezaznamenal, uvidíme ďalej, budem na to zameraný. Brzdy su perfektné, k chodu motora a celkovo k jeho výkonu a hlučnosti nemám slov, úplne super. Sedenie bolo príjemné, len nejako mi blbo zapadá hlava do hlavovej opierky, ale to je len nezvyk po renaulte. Absolútne negatívum je k odkladacej skrinke spolujazdca. Je tam priestor akoby na servisnú knižku, lenže tá mi tam nevojde. Takže musí byť voľne pohodená v kastlíku len tak. Čokoľvek tam dám, behá to tam, hrkoce, takže také blbinky, ako napr. žetóny do nákupných košíkov som musel dať do pláteného vrecka, aby to tam nelietalo a nebúchalo. Ale to sú len detaily. Vzadu zo stropu ide navýjací pás, ktorý mi počas jazdy stále klopkal, neskôr som zistil, že ide krásne skryť a zasunúť do takej podložky, ktorá je popri ňom, z toho som bol nadšený ! K priestoru sa nevyjadrujem, bez debaty, super ! Tá naša spomínaná lakťová opierka. Ani by som ju neriešil, ak by sa dala dať aspoň o 10 cm nižšie. Keď je totižto nadoraz sklopená a posúvam si operadlo dozadu, automaticky sa dvíha aj výška opierky a opäť to je nevyhovujúce. Otázne však je, či si kúpim inú, pretože ako tak jazdím, už si na ňu aj zvykám a prestávam ju riešiť. Každopádne tam mala byť stredová opierka s odkladacím priestorom, ktorý mi teraz chýba. Jazdas po nerovnostiach super, mám tam 16 ky hliníkové a keď som ich porovnal s mojím svokrom, ktorý tam má 15 ky plecháče, ktoré mali mať komfortnejší zvuk-nezdalo sa mi, taktiež na hliníkových super jazda. Cúvacie senzory moc nevyužijem, sú tam, idú, zatiaľ k ním bez slov. Takže auto hodnotím super, preto som ho aj chcel, lebo som ho trosku už poznal,ale teda až dnes som si mohol naplno odskúšať to svoje a podeliť sa o dojmy ! Takže ako vravím, u mňa 2 negatíva, nedoriešený kastlík spolujazdca a zle riešená lakťovka. Mala byť v strede s odkladacím priestorom... S autom som nad očakávania spokojný, nakoľko style verzia ponúka viac vylepšení o trošičku ako comfort, ktorú už som mal trošičku v rodine otestovanú !
DEE
**

Příspěvek od DEE »

Nemá někdo ponětí jaká je maximální povolená vůle v řízení? Už sem tak nějak identifikoval ten problém s neudržitelným rovným směrem. Volant má vůli. Nepříjemnější je to o to, že v mezích vůle jde jako pírko a jakmile začne zabírat musí se překonat odpor řízení. Pak s tím člověk kvedlá a pocit z řízení je takový ... nepříjemný. Vůle je to opravdu malá, ale citelná. Proto by mě zajímalo jaké je povolené maximum °. Při řízení ve městě je to neznatelné, jen na opravdu dlouhých rovných úsecích si toho člověk nemůže nevšimnout :).
Naposledy upravil(a) DEE dne 06 kvě 2011, 17:55, celkem upraveno 1 x.
Hyundai ix20 1.4/66kW Classic - Sienna Orange >100 000km
Erik-TT
**

Příspěvek od Erik-TT »

To veru neviem, al eje to naozaj velmi citlive a jemne, pretoze dnes ako som isiel domov po dialnici sm si steloval klimu a zistil som, ze chodim skoro cez 2 pruhy a to som si myslel, ze volant drzim pekne rovno ako tomu bolo na inych autach. Takze odteraz maximalne venovanie sa soferovanie a ziadne ine veci naokolo...
cheops007
*

Příspěvek od cheops007 »

Je to po cca. 300 km, tak to berte s rezervou.

Silné stránky
- Vnitřní prostor
- Design auta, jak interiér tak exteriér
- Silný a tichý motor
- Snadné a přitom přesné řazení
- Dobře odladěný podvozek
- Posilovač řízení ve městě
- Výhled z auta
- Velká zpětná zrcátka
- Dobré odhlučnění interiéru do 110 km/h, poté mírný aerodynamický hluk
- Spotřeba na benzín a stavbu vozu
- Bohatá výbava
- Kupodivu velmi dobré jízdní vlastnosti
- Rovná podlaha jak v zavazadlovém prostoru, tak v oblasti zadních sedadel
- Posunné lavice zadních sedadel(zvětší zavazadlový prostor na 570 litrů)
- rovná úložná plocha kufru při sklopených sedadlech

Slabé stránky
- Velmi malá zpětná vazba řízení
- Loketka je malá a nepolohovatelná
- Parkovací asistent je příliš tichý
- Zpětná zrcátka se automaticky při uzamčení vozu nesklápí

Fotky a "detailní" zkušenosti tady http://moje.auto.cz/cheops007/mazlik.html
ix20, 1.6 Style, White
DEE
**

Příspěvek od DEE »

Zajímavé - reaguji na věc co si psal na auto.cz. Mně se manuál v originálním obalu do oné zástrčky s přehledem vejde. Resp. v ní byl už při přebírání vozu.
airwaves

Příspěvek od airwaves »

.Ano, manuál je potřeba při zasouvání v originál obalu otočit tou přeskou dolu je tam na to vybrání. Pak jde do přihrádky včetně papírů od pojištění, Jinak parkovací asistetnt je pro moje uši slyšet naprosto dostatečně. Myslím že žárovka na přisvěcování do zatáček je H7. Ale jist si tím na 100% nejsem. :D Podvozek nezvládá extrémní situace, tak tomu nerozumím??? Co znamená nezvládnutí? Jak to mohu vyzkoušet abych byl připravený ???
Jinak jsem v sobotu na nákupech zjistil perfektní věc. Rovná plocha podlahy pro cestující vzadu se dá pokud jedete na drobné nákupy ve dou použít jako skladiště. :D Manželka ten prostor zarovnala snad deseti igelitkama se sazenicema a pod. Tkaže jednoznačně palec nahoru! Co neumíme je, zaparkovat kolama u chodníku, chce to praxi :D :D :D .
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
cheops007
*

Příspěvek od cheops007 »

Add. obal zkusím otočit třeba se opravdu vleze.

Add. senzory. řídil jsem už opravdu kdeco od Fábie po AUDI Q7 V12 a věř mi, že nikde ty senzory nejsou tak potichu jako v ix20. A mě to prostě nevyhovuje musím se na ně hodně soustředit. Jinak co jsem zapoměl dopsat je že se automaticky neztiší rádio při zařazení zpátečky.

Add. Podvozek. Je nedotáčivý. Extrémní...no možná jsem měl použít pro ČR běžné :D tak např. zatáčka a v ní hrana kde ti vozovka klesne o pár cm = rozvlnění zadní části a to dost i při nižších rychlostech. Vyjeté koleje přejezd mezi nimi opět to s autem pěkně zacvičí. Extrémní brždění dnes jsem si to vyzkoušel, když mi do pruhu vjel kamión ... no řeknu ti hodně se mi auto vlnilo a bylo to velmi nepříjemné.

Jak jsem napsal nic kvůli čemu by sis toto auto neměl koupit, ale je třeba s tím počítat! Jinak budeš nemile překvapen. Já pravidelně přesedám z Ford Mondeo 2010 do ix20 a musím se hodně krotit jinak bych udělal hodně rychle "skoč do pole". Závěrem neříkám, že je to vada, ale vlastnost tohohle vozu. Kromě těchto maličkostí mě jinak auto každým dnem mile překvapuje.
ix20, 1.6 Style, White
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Nekomu tiche sensory naopak vyhovuji. Mne pri 25ti letech urcite, jeste slysim dobre a pokud bych vozil male spici dite, jedine bych to ocenil. Co bych dal za to, kdyby zvukova signalizace pasu byla tissi, to rve usi.
Ztlumit radio si muzes s predstihem, to, ze buds couvat, v drtive vetsine pripadu vis aspon par vterin dopredu, ne?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Erik-TT
**

Příspěvek od Erik-TT »

No, ja tu mám po dnešku jeden negatívny názor, ktorý myslím sa tu už medzičasom spomenul. Ráno som parkoval a zistil som, že predok auta je tak strašne nízko, že je otázka času, kedy si poškodím predný nárazník o obrubník. A čo je dosť blbo spravené je , že hneď pod predným nárazníkom je asi 5 cm za ním taká čierna pogumovaná plastová hrana-lišta. Nie teda hneď pod nárazníkom, ale až kúsok za ním... To znamená, že s predným nárazníkom som sa dostal na obrubník, úplne nízko nad neho a potom som už cítil ako trem s obrubníkom o tú gumu čiernu. Čo mi teda nevadilo, aj keď som sa zľakol, že som odral nárazník zpredu ale lepšie, keď vošiel nárazník a potom zachytil gumu. Problém ale bol v tom, že to nebol obrubník klasických rozmerov, ale že bol trošku silou prírody zasadený viac do zeme... Takže neviem, čo sa stane, ak sa s autom dotknem klasického obrubníka, asi bude nárazník v riti a odratý... môj názor je, že nárazník mohol byť vyššie a hneď pod ním mohla byť tá guma, aby som mal prehľad, že som nízko alebo keď niečo zachytím, aby som to zachytil najprv tou gumou a nie najprv nárazníkom, kde môžem odrať farbu a potom až keď oderiem z farby sa dostanem k tej čiernej pogumovanej lište. Takže príde mi to ako nelogické a neviem teda, aký plní účel tá lišta, ktorá je pod nárazníkom a ešte k tomu ďalej od neho... Iste ste si to už niektorí všimli, ako to tam je urobené, či nie? Takže neviem, ako to bude v budúcnosti, keď sa zabudnem a rúbnem si to priamo do obrubníka, keď budem parkovať... Každopádne sa musím naučiť všade nacúvavať, kde bude obrubník na parkovisku, aby som mal istotu, že nič neoderiem, keďže zadok je pekne vysoký. Ale čo sa týka vyjdenia s autom na obrubník a bočné parkovanie typu chodník a cesta asi nehrozí...
Inak čo sa týka ľakťovky, už som si na ňu celkom aj zvykol a neriešim tú stredovú :) Ale ten predný nárazník s nízkym položením ma fakt sere ](*,)
airwaves

Příspěvek od airwaves »

Ta černá guma pod nárazníkem je celkem měkká a obrubníku uhne. Je to slyšet. Už jsem s ní obrubník políbil. Musíme na to myslet a dávat na spojler bacha. Myslím že to nebude problém to auto není moc dlouhé. Co maj říkat chudáci majitelé pažouta kombi 407 :D . Ten má čumák snad dva metry před řidičem a pěkně nízko. Jinak k těm jízdním vlastnostem vůbec nedokážu reagovat. Já jsem nic takového nezjistil. Je ale fakt že jezdím pianko a spíš se kochám jako pan doktor :D . To ale neznamená že nevěřím zkušenějším a statečnějším.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
DEE
**

Příspěvek od DEE »

Tomu cernymu plastu se rika lizatko a na jeho ucel ste prisli sami. Je prave k tomu abyste vcas slyseli ze naraznikem lizete prekazku.
Erik-TT
**

Příspěvek od Erik-TT »

DEE, len prečo ho ,, to lízatko ,, hneď nedali pod nárazník , že by kvôli imidžu, aby to zle nevyzeralo? ale až niekoľko cm za ním. Vieš, keď už budem lízať nárazník mi je upozornenie tej lišty na prd, keď už si oderiem nárazním najprv a až potom sa dostanem k lište. Ale už som to vyriešil, všade cúvam :D
DEE
**

Příspěvek od DEE »

Přidávám další malé mínus :) a tím je - malá nádrž. U Megana sem měl 60 litrů a ještě to byl diesel s dojezdem přes 900km. Teď mám pocit, že u pumpy stojím častěji než jedu :D.
Erik-TT
**

Příspěvek od Erik-TT »

Dee, ja zasa opačne. Môj Megane bol benzín 1,6 a natankoval som vždy plnú a vydržalo mi to mesiac + -. A minule som porovnával, že tie isté kilometre keď urobím s Hyundai, ktoré som robil s Meganom a keď porovnám 60 L nádrž s Megane spotrebou ( 8,5 l mesto ) a 48 L nádrž s HyundaI spotrebou ( 7,2 L mesto ), tak mi vychádzajú presne tie isté kilometre a presne také isté tankovanie raz za mesiac +-, akurát s tým, že ušetrím pri Hyundai spotrebe 12 L benzínu. Takže u mňa len a len spokojnosť :) =D>
Odpovědět

Zpět na „ix20“