Podvozkove casti (tlmice, pruziny)
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Re: Podvozkove casti (tlmice, pruziny)
Teď jsem přišel domů .... měnil jsem sousedovi na Hondě Civic ( stará 10 let ) stabil. tyčky. Po výměně jsem auto projel a naprosté ticho .... ale proč to píšu Na Hondě jsou original tlumiče KAYABA a na nich najeto 154 000 km ...... tlumiče jsou sice orezlý, ale funkční a suchý !!! Teď jen doufám, že i moje tlumítka KYB budou mít stejnou kvalitu a výdrž
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
- Reklama
Ale kdepak , dneska už nikdo z výrobců nechce, aby cokoliv vydrželo 10 let, max. po dobu záruky a pak se to musí podělat, jinak by přece neměli kšeft.
Accent 1,4 Dynamic, 2007, Celadon Blue
- miro263
- **
- Kontaktovat uživatele:
Takze MONROE nahodene....
Chalani,ak ste este niekto nemenili tlmice, tak urcite to urobte. To je upne ine auto, ide to tichucko, ziadne pazvuky a sedi to o 100% lepsie....
PS: Na mandach sa mi po stalceni vsetkych 4roch vrali len jeden hore Podla Hyundaiu na Vajnorskej mam tlmice v poriadku....
Chalani,ak ste este niekto nemenili tlmice, tak urcite to urobte. To je upne ine auto, ide to tichucko, ziadne pazvuky a sedi to o 100% lepsie....
PS: Na mandach sa mi po stalceni vsetkych 4roch vrali len jeden hore Podla Hyundaiu na Vajnorskej mam tlmice v poriadku....
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
a kopec dalsich nehyundaioidnych
a kopec dalsich nehyundaioidnych
Jako bych to tady, už jednou někde četl !!!!!!!!!!!!!miro263 píše: To je upne ine auto, ide to tichucko, ziadne pazvuky a sedi to o 100% lepsie....
no, komplet Kayaby už míří i na Slovensko Andymu, tak bude třeba další reference. Jinak skladem mám také Monroe, které vychází o fous levněji než Kayaba
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
zdenek76: A existuje z hlediska odborníků nějaký poznatek nebo zkušenost, v čem by byla některá z těch dvou značek lepší nebo horší, když nabízíte obojí?
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
V praxi máme ověřené Kayaby, hlavně z toho důvodu, že jsou v nabídce delší dobu, zatímco Monroe je víceméně novinka. Na Kayabu nemám od zákazníků žádnou negativní reakci, pokud vím, všichni jsou max spokojení. Počítám, že tomu tak bude i u Monroe, protože origo tlumiče jsou opravdu velmi špatné.
On to není problém jen hrstky lidí tady na foru, jak by se mohlo zdát, ale platí to globálně - většina majitelů se snaží origo tlumiče nahradit při první vhodné příležitosti. I to je důvod, proč se na tlumiče vždy tak dlouho čeká, Kayaba nestíhá pokrývat poptávku, takže je doslova boj o každou sadu. To stejné platí u Sachse, který je dělá také už delší dobu. Monroe je zatím nejrychleji dostupný, ale možná je to jen otázka času než se mezi lidmi roznese, že Monroe je má v nabídce také.
On to není problém jen hrstky lidí tady na foru, jak by se mohlo zdát, ale platí to globálně - většina majitelů se snaží origo tlumiče nahradit při první vhodné příležitosti. I to je důvod, proč se na tlumiče vždy tak dlouho čeká, Kayaba nestíhá pokrývat poptávku, takže je doslova boj o každou sadu. To stejné platí u Sachse, který je dělá také už delší dobu. Monroe je zatím nejrychleji dostupný, ale možná je to jen otázka času než se mezi lidmi roznese, že Monroe je má v nabídce také.
Audi A8 4.2Q
Zdravim vas ,mam otazku ci ste pri vymene tlmicov menili aj DORAZY a UCHYTENIA s loziskami...a popripade ake su priblizne ceny tychto dielov.
diky za odpovede.
diky za odpovede.
misso422 : Dorazy jsem neměnil, protože jim nic nebylo a nejsou ani součástí sady tlumičů, takže by si je musel dokoupit samostatně. Ložiska se nemění, protože v horním uložení předních tlumičů žádná ložiska nejsou ( ale bavíme se o voze New Accent MC ) tady je adresa, kde jsem tlumiče kupoval ....
http://www.kayaba-tlumice.cz/index.php? ... i&znacka=7
http://www.kayaba-tlumice.cz/index.php? ... i&znacka=7
Tak včera jsem k novým silentblokům přidal nové přední tlumiče (Kayaba) a nové stabilizátory (Nipparts). Podvozek je o něco málo tvrdší a jak už psal Vilda, občas se ozvou pazvuky (drnčení), které předtím nebylo slyšet.... Jinak samozřejmě odpadlo veškeré vrzání a bouchání od podvozku Tlumiče pracují excelentně a v kombinaci s 16" kolama 205/45 je to přímo boží Auto sedí jak přibitý a v zatáčkách mi přímo spadla spodní čelist úžasem Auto se ani nehne, působí jen odstředivá síla.......
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
Přesunul jsem to podvozku ...
Trochu jsem s tím počítal, že se zadek po výměně tlumičů zvedne .... udělal jsem si v garáži na zdi křídou značku, kam svítily potkávací světla ... po výměně zadních tlumičů, svítily cca o 2 cm níž .... Když vyměnil i přední, tak svítily o 1 cm výš nad značku a to jsem korigoval motorkem na světlech. Takže se Accent na nových tlumičích celkově zvednul, ale není to nic hroznýho ... výměnou tlumičů získal mnohem lepší jízdní vlastnosti. Miro263 má taky auto o něco výš než ostatní na starých tlumičích .... schválně jsem na to koukal na srazu. Takže už jsme celkem čtyři, co máme komplet výměnu .... zatím Zdeňka a Certa jsem včera trochu nalomil pujčil jsem jim svýho Accenta, aby měli o čem přemýšlet ...rokolo píše: Vildo, všimni si na fotce č.15 (to je ta hned před tou, jak Čert mění ráměček u rádia), že máš auto posazené o něco výše než Zdenda. Všimnul jsem si toho už loni, když jsem měnil zadní tlumiče, že auto povylezlo. No a včera jsem měnil předek a bylo hned vidět na první pohled, že auto je o malinko vyšší. Na tom je krásně vidět, jak ty tlumiče "tlačí" oběma směry.....
Vildo máš pochvalu stejně tak jsem to chtěl přesunout já..
a zkoušel jsi Zdenkovo auto, zda mu tluče víc než mě?
a zkoušel jsi Zdenkovo auto, zda mu tluče víc než mě?
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Sorry pane moderátor trochu jsem Ti fušoval do řemesla
Accenta Zdendy, jsem si protáhnul loni na Kokoříně, ale nějak jsem se soustředil na motor a tlumiče mi trochu unikly ale když včera Zdeněk řídil moje auto, tak mluvil o velkým rozdílu ... takže má tlumiče evidentně taky v háji ..
Accenta Zdendy, jsem si protáhnul loni na Kokoříně, ale nějak jsem se soustředil na motor a tlumiče mi trochu unikly ale když včera Zdeněk řídil moje auto, tak mluvil o velkým rozdílu ... takže má tlumiče evidentně taky v háji ..
Kdyť říkám, že máš pochvalu
To slovo taky mě zajímá jsi říkal že to nemám tak špatný... na zdenkovo jsem se ptal právě proto, že máme identické auta a skoro i stejný nájezd...Vilda píše: ... takže má tlumiče evidentně taky v háji ..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
To slovo taky, jsem myslel na sebe a moje starý tlumiče ty Tvoje ještě nějakej pátek vydrží ....